به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از روابط عموی حوزه هنری کردستان، استاندار کردستان در این مراسم با گرامیداشت یاد وخاطره شهیدان هشت سال دفاع مقدس گفت: دفاع مقدس داستان طولانی رشادتها، شهامت، شجاعتها، ایثارگریها و ارزشآفرینیهای ملت ایران است که تبیین آن در صدها کتاب نمیگنجد.
عبدالمحمد زاهدی افزود: امروز یادآور ورود نخستین کاروان آزادگان به سرزمین اسلامی ایران است و گرامیداشت چنین ایامی در واقع پاسداشت ارزشهاست.
وی تصریح کرد: یک تاریخ طولانی برای تبیین این ایثارگریهای نیاز است تا آنچه در طول هشت سال دفاع مقدس و حتی قبل از آن بر ملت ما گذشت در آن تبیین شود.
استاندار کردستان با بیان اینکه داستان آزادگان سرافراز ایران اسلامی در سه مرحله باید تبیین و بیان شود، اذعان کرد: هرچند این سه دوره با هم ارتباط تنگاتنگ دارد، اما به صورت جداگانه قابل تحلیل و واقعبینانه است.
زاهدی، با بیان اینکه مرحله نخست همان مرحله اسارت است که روزها و سالهای بسیار سختی بر اسرای ما در اردوگاههای رژیم بعث گذشته است، افزود: اگر مقایسهای در مورد چگونگی اسارت رزمندگان ما و طرف مقابل انجام گیرد هر چند در ظاهر هر دو طرف یک تعریف واحد دارند، اما در چگونه به اسارت گرفته شدن تفاوتی جدی بین این دو جبهه وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: هیچ سند و مدرک و قرائنی وجود ندارد که رزمندگان ما از روی ترس و برای حفظ جان خود و یا به صورت خودخواسته اسیر دشمن شده باشند و همه رزمندگانی که به اسارت دشمن درآمدهاند تا آخرین توان ایستادگی کردهاند.
استاندار کردستان با اشاره به رشادت های رزمندگان ایران اسلامی گفت: داستانهای واقعی زیادی داریم که رزمنده بسیجی ایران اسلامی با تفنگ خالی از فشنگ چندین نیروی بعثی را که از ترس جانشان تسلیم شده بودند به اسارت گرفته است.
زاهدی افزود: صفهای طولانی اسرای عراقی را که در طول هشت سال جنگ تحمیلی زبونانه و ذلیلانه به اسارت رزمندگان ما در آمدهاند، سندهای همیشه زندهای از این ادعا است.
داستانهای واقعی زندگی آزادگان برای جامعه تبیین شود
وی با بیان اینکه این تفاوت باید در تاریخ ایثارگری آزادگان ما ثبت و ضبط شود، اظهار کرد: داستانهای واقعی که در زندگی آزادگان وجود دارد باید در قالب نمایش و دیگر اقدامات فرهنگی و رسانهها برای جامعه تبیین و به آیندگان انتقال داده شود.
استاندار کردستان افزود: چه بسیار رزمندگانی که بعد از ایستادگی و استقامت کامل به اسارت رژیم بعث درآمدند و مورد شکنجههای سخت آنان قرار گرفته و یا بر اثر جراحتهای میدان رزم در اردوگاههای عراق به شهادت رسیدند.
زاهدی با تقدیر و تشکر از حوزه هنری به واسطه چاپ این اثر ارزشمند خاطرنشان کرد: داستانهای زیادی از این ایثارگریها و از خودگذشتگی اسرای ایران اسلامی حتی در اسناد صلیب سرخ جهانی وجود دارد که هنوز بسیاری از مردم ما از آن آگاهی ندارند که باید با پردازش درست در راستای تبیین و معرفی این جلوههای ایثار و از خودگذشتگی گامهای اساسی برداشته شود.
وی افزود: درک آن شرایط و دوران برای کسانی که در آن موقعیت نبوده بسیار سخت و دشوار است و امروز این رسالت بر عهده کسانی است که از آن کاروان باقیمانده و امروز در بین ما قرار دارند.
استاندار کردستان با بیان اینکه رژیم بعث حتی بعد از پایان جنگ تحمیلی آمار دقیقی از اسرای جنگی ایران ارائه نکرد، گفت: بسیاری از آزادگانی که در طول آن سالها به میهن بازگشتند از دیدگاه خانوادههایشان جزء افراد مفقودالاثر بودند.
زاهدی افزود: این دوران از افتخارات عظیم هشت سال دفاع مقدس است که باید به درستی به آن پرداخته شود تا به عنوان سندی ارزشمند در افتخارات این ملت باقی بماند.
وی اظهار کرد: دوره سوم که پیوسته با دو مرحله قبلی است دوره بعد از آزادسازی آزادگان است، زیرا آنهایی که از آن دوران سخت برگشتند باید پیامآوران کسانی باشند که به درجه رفیع شهادت نائل آمده و خونشان را به خاطر حفظ ارزشها تقدیم کردند.
استاندار کردستان افزود: این مهم از رسالتهای سنگینی است که بر دوش جامعه آزادگان و ایثارگران ما قرار دارد و باید در انجام این رسالت ثابتقدم و کوشا باشند.
زاهدی با ابراز خرسندی از وجود چنین روحیه در بین آزادگان ایران اسلامی گفت: آزادگان سرافراز همواره در راستای بیان واقعیتها و ایثارگریهای دوران اسارت کوشا بوده و همواره گفتن از ایثارگری همرزمانشان را بر خود مقدم دانستهاند.
درپایان این مراسم با اهداء لوح از نویسنده کتاب و تعدادی از آزادگان استان تجلیل به عمل آمد.
کتاب « محبت پنهان » خاطرات 7 سال و نیم اسارت آزاده بیجاری است که به همراه 12 نفر از دوستان خود که به 13 نفر مشهور شدند در همان ابتدای جنگ تحمیلی به دستور حضرت امام (ره) لبیک گفتند و به جبهه رفتند در این بین و در عملیات والفجر مقدماتی 6 نفر از دوستان شهید، 6 نفر اسیر و 1 نفر هم نجات پیدا کرد.
محمد تقی کریمی که اکنون بازنشسته آموزش و پرورش می باشد در 28 مرداد ماه 69 پس از تحمل دوران اسارت به عنوان دومین گروه از اسرای آزاده شده اردوگاه موصل 1 به کشور بازگشتند می گوید: سال دوم ریاضی فیزیک بودم و با اینکه جزء شاگردان بسیار خوب مدرسه بودم، حسب تکلیف مدرسه را رهاکردیم و به همراه دوستان خود که بعدها به عنوان 13 نفر مشهور شدیم به جبهه رفتیم و در عملیات والفجر مقدماتی در فکه به اسارت در آمدیم.
این دوست و همرزم شهید « جعفر رضایی » که فیلم شیار 143 بر اساس داستان زندگی مادر آن شهید ساخته شد می گوید: جعفر یکی از شهدای گروه 13 نفره ما بود که در کنار دست من به شهادت رسید . وی در 28 مرداد 69 آزاد و به کشور بازگشت و با توجه به اینکه در دوران اسارت نزد طلبه جوانی که هم بندی آنان بود با نام « محمد رضا شایق» که اکنون استاد دانشگاه می باشد، صرف و نحو عربی را به خوبی فرا می گیرد، بعد از آزادی تحصیل را ادامه و در دانشگاه با رتبه عالی موفق به اخذ مردک کارشناسی ادبیات عرب می شود و پس از جذب در اموزش و پرورش در مدارس شهرستان بیجار به امر آموزش می پردازد.
نظر شما