"باراک اوباما " رئیسجمهوری آمریکا در سخنرانی ساعاتی پیش خود در واشنگتن ضمن اعلام آغاز روند پایان جنگ افغانستان، دستور داد تا 33 هزار نظامی آمریکایی که چندی پیش بهدنبال اعلام راهبرد جدید آمریکا در افغانستان به این کشور اعزام شده بودند، تا تابستان سال آینده به آمریکا بازگردند.
رئیسجمهوری آمریکا همچنین اعلام کرد: واشنگتن دیگر برای ساخت یک افغانستان عالی از کشوری به شدت زخم خورده تلاش نخواهد کرد.
آمریکا در شرایطی با وعده بازسازی افغانستان جنگ در این کشور را همچنان ادامه میدهد که حملات نیروهای خارجی در این کشور قربانیان غیرنظامی بیشماری را برجای گذاشته و خسارات بسیاری را نیز به بار آورده است.
*مخالفت شدید مردم آمریکا با ادامه جنگهای پرهزینه واشنگتن
اوباما در ادامه اظهارات خود در این سخنرانی 13دقیقهای آن هم درست در زمانی که مردم آمریکا به شدت از هزینههایی که جنگهای خارجی بر اقتصاد کشورشان تحمیل کرده است، ناراضی هستند و ناامنی شدید اقتصادی را با تمام وجود احساس میکنند، گفت: امشب ما احساس آرامش داریم که میدانیم جریان جنگ به سمت عقبنشینی پیش میرود.
وی سخنان خود را اینطور ادامه داد: حتی با وجود اینکه روزهای سخت و تاریکی را در افغانستان پیشِرو داریم، روشنایی صلحی تضمینشده از دوردستها قابل مشاهده است. این جنگهای طولانی پایانی مسئولانه خواهد داشت.
رئیسجمهوری آمریکا در ادامه سخنانش با رد درخواستهای مطرح شده از جانب پنتاگون برای عقبنشینی آهستهتر بهمنظور تضمین امنیت دستاوردهای حاصل شده در افغانستان اعلام کرد که خروج از افغانستان آنچنان که پیشتر اعلام شده بود از ماه آینده میلادی آغاز خواهد شد و دستکم 10 هزار نفر از نظامیان آمریکایی تا پایان سال جاری میلادی از افغانستان خارج میشوند.
وی افزود: این آغاز تلاش ما برای کاستن از شدت این جنگ است و نه پایان آن.
*اعلام حمایت گیتس از تصمیم اوباما با وجود اختلافنظرهای اخیر
بهدنبال سخنرانی ساعات پیش اوباما درباره نحوه خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان و با وجود درخواستهای اخیر پنتاگون مبنی بر خروج تدریجی و آهسته از این کشور، "رابرت گیتس " وزیر دفاع کنونی آمریکا که تا چند روز دیگر مقام خود را به "لئون پانتا " رئیس سازمان جاسوسی آمریکا تحویل خواهد داد، اعلام کرد که از تصمیم اوباما حمایت میکند.
رئیس کنونی پنتاگون در بیانیهای اعلام کرد: این طرح منابع، زمان و شاید از همه مهمتر انعطافپذیری کافی در اختیار فرماندهان ما در افغانستان خواهد گذاشت تا افزایش نیروها در این کشور را به پایانی موفقیتآمیز ختم کنند.
سخنرانی اوباما درباره افغانستان همزمان با مطرح شدن سؤالات بسیار در داخل آمریکا درباره هدف نهایی جنگ افغانستان بهدنبال اعلام خبر کشته شدن "اسامه بنلادن " سرکرده سابق القاعده که جنگ افغانستان نیز به بهانه دستگیری وی آغاز شده بود، مطرح است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، با وجود عقبنشینی بخشی از نیروهای آمریکایی از افغانستان بهدنبال اعلام باراک اوباما، تا سال آینده میلادی و درست در همین زمان که تنها مدت زمان اندکی تا انتخابات ریاستجمهوری آتی آمریکا باقی مانده است، همچنان 65 هزار نظامی آمریکایی در افغانستان خواهند ماند که با توجه به نارضایتی شدید مردم آمریکا درباره ادامه این جنگ و ادامه حضور آمریکا در افغانستان به نظر میرسد این امر همچنان به عنوان یک نقطه ضعف برای اوباما در انتخابات سال آینده مطرح باشد.
انتهای پیام/
نظر شما