وزارت ارشاد از همه ابزارهای خود برای تداوم فرهنگ ایثار بهره می برد

خبرگزاری شبستان: وزیر ارشاد گفت: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سیاست های کلی وزارتخانه در برنامه پنجم توسعه وجود دارد و در برنامه ششم نیز چشم اندازی برای آن در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی علی جنتی صبح امروز در جشن ایثار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که با حضور سید رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری در سالن سینمایی این وزارتخانه برگزار شد، گفت: این وزارتخانه در تدوین و تنظیم برنامه های خود برای برنامه ششم توسعه کشور به موضوع ترویج فرهنگ ایثار و شهادت توجه ویژه ای دارد.

 

"علی جنتی" با بیان این مطلب به توصیف برخی ویژگی های شخصیتی "سردار سید رحیم صفوی" پرداخت وافزود: آقای صفوی نماد بسیار روشنی از ایثارگران است و در طول سال های دفاع مقدس فرماندهی بخش عظیمی از دفاع مقدس را به عهده داشته اند و تا امروز هم فردی دانشمند، اهل قلم، فرهیخته، پرتلاش و ... در زمینه های مختلف هستند و از همه مهمتر دارای اخلاق حسنه ای هستند که برای همه ما الگو است.

 

وی گفت: ما به عنوان پیروان اهل بیت، عصمت و طهارت، فرهنگ ایثار و شهادت را از ائمه معصومین و به ویژه از تاریخ پر افتخار عاشورا آموخته ایم و آنچه مایه پیروزی انقلاب اسلامی شد برگرفته از همین فرهنگ بود. حضرت امام خمینی (ره) هم نهضت خود را با همین فرهنگ آغاز کردند و همواره بر بهره گیری از فرهنگ عاشورا تاکید داشتند.

 

وزیر ارشاد در ادامه گفت: آنچه امروز برای ما مهم است، تداوم این فرهنگ در محیط خانواده ها، کار و جامعه و همچنین، انتقال این فرهنگ به دیگران و دیگر ملت هایی است که تشنه عدالت هستند و زیر بار ظلم و چکمه دژخیمان سختی می کشند.

 

 وی افزود: در طول ۳ دهه ای که از پیروزی انقلاب می گذرد، با الهام از همین فرهنگ بود که مردم فلسطین، لبنان، بحرین و بسیاری از ملت های مسلمان، ایستادگی کرده و توانستند مقابل ظلم و استبداد دیکتاتوری ها به برخی از پیروزی ها دست یابند.  

 

جنتی گفت: ما به عنوان دستگاه فرهنگی، وظیفه خود می دانیم که از همه ابزارهای موجود برای توسعه و ترویج این فرهنگ استفاده کنیم. کتاب هایی که در این زمینه منتشر شده اند، مورد حمایت وزارت ارشاد بوده و هستند.

 

وی ادامه داد: در سال های اخیر، عموم نمایشگاه هایی که با محوریت این فرهنگ برپا شده، مورد تائید و حمایت ارشاد بوده اند. در حوزه سینما، فیلم هایی که در امتداد فرهنگ ایثار و شهادت تولید شده اند، چه مستند و چه داستانی مورد حمایت بوده اند و در حوزه هنرهای نمایشی، تجسمی، نمایشگاه ها و گالری های مختلف نیز همیشه سیاست حمایتی وجود داشته است.

 

وزیر فرهنگ افزود: در حوزه مطبوعات و نشریات، یکی از معیارهای حمایتی مالی و یارانه های معاونت مطبوعاتی ارشاد، حمایت از نشریاتی بوده که در امتداد فرهنگ دفاع  مقدس و حماسه حرکت کرده اند و گاهی تا ۳ برابر نسبت به سایر نشریات، می توانند امتیاز کسب کنند. در خارج از کشور هم یکی از وظایف رایزنی های فرهنگی، ترجمه کتاب هایی است که بتوانند این فرهنگ را منتقل کنند.

 

وی ادامه داد: یکی از خطرهایی که می تواند ملت های مختلف از جمله ملت ما را تهدید کند، این است که با گذشت سال های دفاع مقدس و دور شدن از آن سال ها، به تدریج به سمت رفاه طلبی، اشرافیت و دوری از آن ارزش ها پیش برویم. بنابراین وظیفه همه اصحاب فرهنگ و هنر این است که بتوانیم فرهنگی را که در دفاع مقدس با آن خو گرفتیم را تداوم و استمرار دهیم.

 

جنتی با اشاره به وضعیت کارکنان ایثارگر در وزارت ارشاد گفت: همیشه در این وزارتخانه سعی شده از ایثارگران حمایت به عمل آید. ازنظر فرهنگی هم همیشه تلاش شده محصولات فرهنگی را به دست خانواده های ایثارگران کشور برسانیم. و موضوع ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سیاست های کلی این وزارتخانه در برنامه پنجم توسعه وجود دارد و در برنامه ششم نیز چشم اندازی برای آن در نظر گرفته شده است. و امیدوارم بتوانیم این وظیفه و رسالت مهم را به نحو مطلوب انجام دهیم.

 

کد خبر 479623

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha