حجت الاسلام سید محمد رضا آقا میر، مدیر حوزه های علمیه خواهران استان تهران در گفتگو با خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان در رابطه با نقش نهادها و ارگان های فرهنگی بخصوص حوزه های علمیه در ارتقاء نقش و جایگاه زنان در جامعه گفت: جامعه از همه انسان ها تشکیل شده است از زن، مرد، پیر، جوان، کودک و بزرگ. مجموعه افرادی که به نحوی در جامعه حضور دارند جامعه را تشکیل می دهند.
رنگ زنان پس از انقلاب اسلامی در جامعه پر رنگ تر و نسبت به گذشته چشم گیرتر شده است و این حضور می تواند هم تعریف مثبت و هم تعریف منفی داشته باشد.
وی افزود: تعریف منفی این حضور آن است که امروز می بینیم که نمای جامعه تبدیل به یک ویترینی شده که بخشی از زنان پشت این ویترین قرار گرفته اند و متاسفانه ویترین چندان مطلوبی هم نیست. اما بخش مثبت آن کجاست؟ همین زنان که متاسفانه نمای جامعه را منفی کرده اند - (هرچند ما معتقدیم که آنها در درون خود خوب هستند) - اگر این زنان به یک نمای زیبا تبدیل شوند که مورد نظر شرع است، این بخش مثبت قضیه خواهد بود.
حالا اگر فراتر از این موضوع، این زنان در راستای توسعه دین در کشور حضور پیدا کنند، چیزی که تا کنون نبوده و یا به شکل ضعیف جریان داشته، یا اگر بتوانند در میان زنان کشور یا حتی در بین مردان تاثیرگذار باشند، به عنوان مثال در خانواده خود نسبت به همسر، نسبت به برادران یا فرزندان خود تاثیرگذار باشند، در محله خود نسبت به سایر زنان موثر باشند، اتفاق بسیار مبارکی خواهد افتاد.
این محقق و پژوهشگر دینی خاطر نشان کرد: به نظر می رسد در حال حاضر حوزه های علمیه خواهران به راحتی می توانند چنین ظرفیتی را د رجامعه ایجاد کرده و توسعه دهد. بهترین کار حوزه های علمیه کمک کردن به توسعه دین در جامعه از همین طریق یعنی تاثیرگذاری در فضای پیرامونی است.
حجت الاسلام آقا میر تصریح کرد: تمام مجموعه های فرهنگی کشور می بایست برای بانوان یک بخش باز کنند. اگر صرفا جریان ها مردانه باشد و توسعه فرهنگ صرفا از طریق مردان توسعه پیدا کند آن چه که باید، اتفاق نمی افتد.
باید در تمام مجموعه های فرهنگی زنان یک جایگاه حداقل 25 درصدی داشته باشند چون نمی توان ازمسئله حضور زنان در کشور و همچنین در جامعه جهانی چشم پوشی کرد. البته مباحث فقهی این موضوع جایگاه خود را دارد و می بایست در جای خود بررسی شود ولی حضور فرهنگی زنان را باید جدی گرفت.
فرض کنید در سازمان تبلیغات اسلامی اگر مباحث تبلیغی داریم باید 25 درصد ظرفیت این امر، بر عهده زنان باشد. واین ظرفیت را به مرور توسعه بدهیم تا به جایگاه اصلی و شایسته و بایسته خود برسد.
تمام نهادهای فرهنگی باید نسبت به حضور زنان جایگاه ویژه ای ایجاد کنند و این بخش از جامعه که امروز تبدیل به بخش مهمی نیز شده و گویا تا کنون مغفول مانده بوده وارد عرصه شده و فعال شود. تا بتوانیم به شکل تعریف شده بخشی از فعالیت ها را به زنان اختصاص دهیم. حتی در سطح مجموعه ای مانند مجمع جهانی اهل بیت؛ چرا که ارتباط زنان با زنها می تواند بهتر و راحت تر باشد. پس بخشی از امکانات و داشته های این نهادها باید به بانوان اختصاص پیدا کند.
نظر شما