به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، غلامعلی حدادعادل، رییس فرهنگستان ادب و نماینده مردم در مجلس در همایش اندیشه و قلم در عقیدتی سیاسی ارتش با گرامیداشت دهه کرامت و سالروز ورود آزادگان گفت: نفس برگزاری جشنواره دوسالانه تحت عنوان اندیشه و قلم در ارتش حکایت از توجه به تفکر ودانش در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی می کند.
وی با اشاره به نقش بنیانگذار انقلاب و رهبر انقلاب در تربیت و اخلاق افزود: نیروهای مسلح با چنین رهبرانی باید به اصل قلم و دانش و معرفت توجه داشته باشند در انقلابی که گفته می شود مرکب قلم نویسندگان از خون شهیدان برتر است و در عرصه ای که قلم جلوه ای بیش از خون شهدا دارد معلوم است که چه نتایج نیکویی به بار میآید.
وی با بیان اینکه ارتش سپاه و بسیج مجموعه های پرافتخار نیروهای مسلح را تشکیل می دهند گفت: خصوصیت بارز این نیروها ایمان و بصیرت است توجه به اندیشه و قلم در چنین محیطی طبیعی است.
وی ادامه داد: جامعه هنوز وقتی می شنود مجلسی در بزرگداشت اهل قلم در ارتش برپا شده است به طور طبیعی و عادی درجه بندی را در ذهن انجام میدهد و عده ای را اهل قلم می داند و عده ای را اهل سلاح و رزم اما هر کس که این دو را با هم داشته باشد طیف و قلم را با هم دارد.
وی با اشاره به شخصیت بزرگوار علی (ع) به عنوان پیشوای نظامیان اهل قلم تصریح کرد: علی (ع) در میدان رزم همان توانایی را از خود نشان می داد که در میدان قلم و نویسندگی همان شجاعت را داشت. فصاحت و بلاغت او در میدان قلم همپای شجاعت او در میدان جنگ بود و در نهج البلاغه امیر بیان و در احد و صفین قهرمان جنگ بود.
حدادعادل با اشاره به نویسنده خلبان خارجی آنتوان سنت اگزوپلی نویسنده کتاب شاهزاده کوچولو تصریح کرد: آثار این نویسنده به تمام زبانهای دنیا ترجمه شده است نظامیان در جمهوری اسلامی نیز یک تجربه بزرگ دارند که دستمایه بزرگی برای آنهاست و آن حضور در میدان جنگ و عرصه های نبرد داخلی است.
نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه جنگ مهمترین واقعه اجتماعی در طول تاریخ است افزود: پدیده عجیبی است که جنگ از جهتی مفهوم و از جهتی نامفهوم است و تصور اینکه انسانها یکدیگر را بکشند آدمیت را سقوط می دهد در دوران ما جنگها جنگ خون آشامی و از روی هوی و هوس است جنگ یک زلزله اجتماعی است.
وی افزود: اگر فرد نظامی در پایان جنگ تجربه خود را به قلم درآورد سرمایه مهم و ارزشمند است.
وی افزود: در جنگ واقعیت های روانشناسانه خود را نشان میدهند و گوهر انسانها در زیرو روشدن اجتماعی خود را نشان میدهند. و یکباره یک روستایی و کارگر از روستای خراسان به مقام فرماندهی در دفاع مقدس میرسد. در ارتشی ها فرماندهان و خلبانها گوهر وجودی خود را نشان می دهند و نویسنده این امور را کشف می کند و اجازه نمی دهد گم شود.
وی ادامه داد: بزرگواری که اسرا از خود نشان داده اند هیچگاه در تاریخ گم نمی شود. با مطالعه کتبی در این زمینه احساس کوچکی در برابر این بزرگواری ها کردهام.
وی با اشاره به اینکه ادبیات دفاع مقدس سرمایه بسیار عظیم برای کشور محسوب می شود گفت: این سرمایه و ادبیات بسیار ارزشمند و به صورت مکتوب باقی مانده است در سال 67 می خواستم مطالبی از جنگ و جبهه در کتب درسی نقل کنم اما در آن زمان دسترسی به نوشته های مکتوب آسان نبود امروز بدون اغراق بیش از ده هزار کتاب در حوزه دفاع مقدس موجود است که شامل شعر، داستان، گزارش و تجزیه و تحلیل است و این جلوه میوه قلم در نیروهای مسلح است.
وی اظهار کرد: از تمام کسانی که در بخش های مدیریتی کشور مشغولند درخواست می کنم آن روزی که فرصت مییابند تجربه مدیریتی خود را بنویسند و در روزی که پست مربوطه را تحویل می دهند اندیشه های مکتوب خود را به نفر بعدی انتقال دهند اگر تمام استانداران از اول انقلاب این کار را می کردند و چالشها و شکست ها را مینوشتند انبوهی از تجارب منتقل میشد و این همان واقعیتهایی است که دیگران باید از آن اطلاع داشته باشند.
وی با اشاره به فضای مجازی و دسترسی آسان به اطلاعات افزود: وبگاه و سایتی برای آثار قلمی نیروهای مسلح تهیه شود تا محیطی مطلوب برای پرورش اندیشه و قلم در ارتش فراهم شده و به این امر کمک کند در دوران قبل از انقلاب تعمداً اجازه نمی دادند کسی که در ارتش است فکر کند در دوران انقلاب بعد از سربازی خود بعد از فوق لیسانس در سال 47 استاد دانشگاه بودیم و فرماندهان و معلمان نظامی اصرار داشتند محیط نظامی هر چه می توانند سخیف کنند و اجازه ندهند بحث های جدی مطرح شود.
وی ادامه داد: امروز نیروهای نظامی موثرترین نیروهای جامع هستند و اقتدار نظام در این است که کتاب و کتابخوانی در ارتش جایی داشته باشد. در دانشکده های افسری به ادبیات فارسی توجه می شود اگر می خواهیم نویسنده در میان ارتشی ها به لحاظ کمی و کیفی بیشتر باشد باید بر روی کتاب و کتابخوانی ترویج کنیم.
وی افزود: در دوران بعد از انقلاب روحانیت و ارتش با دانشگاه پیمان برقرار کرد اما پیوند روحانیت و ارتش موفق تر از پیوند دانشگاهیان با ارتش است.
خبرگزاری شبستان: رییس فرهنگستان ادب و نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به نقش ادبیات فارسی در دفاع مقدس گفت: ادبیات دفاع مقدس سرمایه ای مکتوب و ارزشمند است.
کد خبر 479525
نظر شما