۷۸ ماه در اسارت دشمن/ زیارت قبور ائمه اطهار(ع) در دوران اسارت تلخی شکنجه ها را از بین برد

خبرگزاری شبستان: آزاده سرافزار خراسان جنوبی گفت: ۷۸ ماه در اسارت دشمن بعث بودم ولی زیارت قبور ائمه اطهار (علیهم السلام) در آن دوران سبب شد تمام سختی ها وشکنجه ها را از یاد ببریم و برای ادامه راه خود انرژی مضاعف بگیریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند،  26 مرداد 1369 ایران اسلامى شاهد بازگشت آزادگان سرافرازى بود که پس از تحمل سالهاى اسارت در اردوگاههاى عراق، پاى به میهن اسلامى گذاشتند و به آغوش خانواده‏هاى خود بازگشتند.

 

آزادگان، با ایمان راسخ خود در برابر همه فشارهاى جسمى و روحى دشمنان اسلام و قرآن ایستادگی کردند و روابط اجتماعى جامعه کوچک اردوگاهى خود را بر پایه اخلاق حسنه بنا نهادند و از شکنجه ‏هاى مزدوران بعث، هراسى به خود راه ندادند. آزادگان، صبورتر از سنگ صبور و راضى‏ ترین کسان به قضاى الهى بودند. اینان سینه‏ هایى فراخ ‏تر از اقیانوس داشتند که از همه‏ جا و همه‏ کس بریده و به خدا پیوسته بودند، آزاده نامیده شدند چون از قید نفس رهایى یافته بودند.

 

کاظم خسروی، آزاده سرافزار خراسان جنوبی و راوی دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره با تبریک دهه کرامت و سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی اظهارداشت: در عملیات خیبر به‌ عنوان پزشک یار گردان یاسین در تیپ 21 امام رضا(علیه السلام) مشغول خدمت بودم که به اسارت دشمن درآمدم و مدت 78 ماه در اسارت دشمن بعث عراق بودم.

 

وی با بیان اینکه دوران دفاع مقدس مخصوصا برای رزمندگان پر از خاطرات، معنویت و سختی فراوان بود، گفت: حسی که یک رزمنده در آن دورن داشت این بود که عشق به سرزمین و معنویت مناطق، انسان را به خود جذب می‌کرد و این سبب می‌شد دلتنگی کمتری نسبت به خانواده داشتیم.

 

رزمنده دوران دفاع مقدس افزود: بیش از 70 درصد اسرا در زمان اسارت در سال 67 به زیارت قبر حضرت علی (علیه السلام) و امام حسین (علیه السلام) مشرف شدند و این زیارت در دوران اسارت باعث شد تمام رنج و سختی هایی که در دوران اسارت کشیدیم را از اذهان رزمندگان پاک کند.

 

خسروی با بیان خاطره‌ای از زمان اسارتش و شهادت جمعی از آزادگان در آن دوران تصریح کرد: آزادگانی بودند که در اثر شکنجه وحشیانه دشمن بعث عراق و بیماری به شهادت می رسیدند، یکی از این شهدا محمد صابری اعزامی از اصفهان بود که با سن کم یک ماه قبل از آزادی به شهادت رسید.

 

آزاده دوران دفاع مقدس با تاکید بر اینکه کسی که به کربلا رفته آرزومند است که دوباره به زیارت ائمه اطهار (علیهم السلام) برود، عنوان کرد: ولی کسی که کربلای ایران رفته عاشق است و رفتن به این مناطق اثرات معنوی را در تمام سال بر او دارد.

 

خسروی بهترین راه مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمن را حضور تمامی اقشار مختلف مردم، جوانان، نوجوانان در مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس دانست و افزود: راهیان نور سد و اهرم محکمی در برابرجنگ نرم دشمن است که باید برای مقابله با آن در مقابل استکبار جهانی ایستادگی کنیم.

 

ایام بیماری امام خمینی(ره) سخت ترین روزهای آزادگان در دوران اسارت بود

علی احمدی، دیگر آزاده سرافراز بیرجندی نیز به خبرنگار شبستان گفت: بعثی‌ها در موقع معاصره از هرنوع اسلحه‌ای علیه ما استفاده می‌کردند و ایام بیماری و ارتحال امام خمینی(ره) سخت ترین روزها برای آزادگان بود.

 

وی با گرامیداشت 26مرداد؛ سالروز اولین ورود آزادگان به ایران اسلامی اظهارداشت: مدت 2 سال در جبهه‌های حق علیه باطل حضور داشتم و 7 سال نیز در زندان‌های بعثی به سر برده ام.

 

وی بابیان اینکه خودم را برای شرکت در عملیات خیبر آماده کرده بودم و از بیرجند به قصد زیارت امام هشتم؛ به مشهد رفتیم بعد از زیارت راهی مناطق عملیاتی و شرکت در عملیات خیبر شدیم، افزود: در اسفند ماه سال 60 و در روز چهارم از شروع عملیات ساعت حدود 8 صبح در قایق‌ها نشستیم و به سمت منطقه‌ای عملیاتی حرکت کردیم؛ نماز صبح و عصر را در همان قایق‌ها خواندیم. قایق با احتیاط مسیر را طی می‌کردو به محض اینکه به ساحل رسیدیم مورد هدف تیربار دشمن قرار گرفتیم.

 

احمدی ادامه داد: تا به خود آمدیم قایق را مثل آبکش سوراخ سوراخ شده بود و من خودم را پشت موتور تریلی که در قایق بود پنهان کردم و آسیبی ندیدم ولی بقیه همراهانم مجروح شدند.

 

وی گفت: نزدیک غروب خبر شکست عملیات را به ما دادند. هنوز مدت زیادی نگذشته بود که اطلاع یافتیم باید عقب نشینی کنیم. دشمن ما را از قسمت‌های شمالی و جنوبی کاملا محاصره کرده بود.

 

این آزاده هشت سال دفاع مقدس افزود: حلقه‌ی محاصره هر لحظه تنگ‌ تر می‌شد بعثی‌ها از هرنوع اسلحه‌ای علیه ما استفاده می‌کرد؛ هلی کوپتری که در بالای سرمان ایستاده بود ما را هدف قرار داده بود و فریاد نوجوانان و جوان‌های بسیجی که به علت تمام شدن مهمات با صدای بلند فریاد "یامهدی" سر داده بودند و سعی داشتند با عملیات انتحاری هریک لااقل یک عراقی را به هلاکت برساند.

 

وی با اشاره به اینکه تمام نیروهای ما مورد محاصره قراردشمن قرار داشتند و برای ما حتی گلوله‌ای که شلیک کنیم نمانده بود، عنوان کرد: بعد از معاصره در اسارت دشمن قرار گرفتم و این اسارت هفت سال طول کشید.

 

احمدی با اشاره به سختی و شکنجه های فراوان آزادگان توسط دشمن بعث عراق افزود: خبر مریضی امام در دوران اسارت باعث شده بود که بچه‌ها نسبت به اخبار حساس تر شوند و اخبار را دنبال می کردند و بیماری و ارتحال امام (ره) سخت ترین روزها برای ما در ارسارت بود.

 

 

 

 

کد خبر 479521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha