به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، بهمن نامورمطلق، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، صبح امروز 25 مرداد در نشست خبری با بیان اینکه کشور ما در شرایط حساسی بسر می برد، خاطرنشان کرد: در آستانه برنامه ششم قرار داریم که رویداد بسیار مهمی است و می تواند سرنوشت هر حوزه در ایران را تغییر دهد.
وی با بیان اینکه صنایع دستی نیازمند برنامه مدون و خوبی است، اذعان داشت: برنامه ششم توسعه یکی از فرصت های تعیین کننده در این زمینه است که امیدوارم این برنامه بتواند جایگاه شایسته خود را پیدا کند.
نامورمطلق با اشاره به ابلاغیه و بیانات مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه ویژه صنایع دستی اظهار داشت: هنرمندان صنایع دستی در این راستا کمپینگ 51 را راه اندازی کردند.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به برداشته شدن تحریم های ناعادلانه خاطرنشان کرد: حوزه صنایع دستی در دوره پساتحریم رونق خواهد گرفت و بازارهایی را که از دست داده ایم مجددا احیا می کنیم.
وی اقتصاد مقاومتی را از فرصت های بی نظیر تاریخی عنوان کرد و افزود: اشتغالزایی، ارزآوری، هویتی و دانش بنیان بودن آن از ویژگی های اقتصاد مقاومتی بود.
نامورمطلق با بیان اینکه برای دوره پسا تحریم باید برنامه و طرح جامعی را مشخص کنیم، تصریح کرد: توسعه باید تمام بخش ها را دربر گیرد، همچنین با حفظ تناسب صورت گیرد.
معاون صنایع دستی با بیان اینکه کشور باید منطبق با ظرفیت و سرشت درونی توسعه یابد، اذعان داشت: کشور و صنایع دستی در این شرایط می توانند به پیشرفت قابل ملاحظه ای دست یابند.
نامورمطلق با بیان اینکه گردشگران خارجی را باید به صورت هدفمند به کشور دعوت کنیم، اذعان داشت: در گام بعدی برای ایجاد بازار صنایع دستی برای گردشگران خارجی باید برنامه ریزی کنیم.
وی با بیان اینکه آمادگی صددرصد برای حضور گردشگران خارجی داریم، اظهار داشت: بازارچه های نیمه تعطیل مجدد رونق یافته اند و بازارهای جدید راه اندازی شده اند. همچنین بازارهای سنتی نیز بازپس گیری شده اند.
نامورمطلق با بیان اینکه امیدواریم حضور گردشگران خارجی به صنایع دستی رونق دهد، تاکید کرد: پس از تحریم صادرات صنایع دستی و بازگشایی بازارهای جهانی به روی صنایع دستی ایران بسیار حایز اهمیت است.
معاون صنایع دستی با بیان اینکه در توافق سه جانبه میان معاونت گردشگری، صنایع دستی و توسعه روستایی ریاست جمهوری 150 روستای هدف گردشگری در مرحله اول شناسایی شده اند.
وی افزود: اعتباراتی به این روستا اختصاص یافته تا بتوانند کارگاه های صنایع دستی در این مناطق روستایی برای گردشگران ایجاد شود.
نامورمطلق با بیان اینکه در گام دوم 500 روستای دیگر شناسایی شده اند و مراحل نهایی شدن آنها در حال انجام است، خاطرنشان کرد: اعتباراتی توسط معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری در نظر گرفته شده که با سود 4 درصد و حتی در مناطق مرزی بدون سود به فعالان این عرصه اعطا می شود.
معاون صنایع دستی یادآور شد: در خصوص صنایع جایگزین برنامه هایی را اعلام کرده ایم و اینکه صنایع دستی در مناطق روستایی که با بحران آب مواجه هستند می توانند جایگزین کشاورزی شود.
نامورمطلق با اشاره به اینکه بحران آب در مناطق روستایی باعث ایجاد مشکلات امنیتی و افزایش حاشیه نشینی در شهرها خواهد شد، خاطرنشان کرد: با تغییر سبک زندگی و تولید در روستاها می توانیم به تثبیت مناطق روستایی و شکوفایی آنها کمک کنیم و ظرفیت های بومی این مناطق را حفظ کنیم.
در ادامه، فریدون میرزالو، مدیرکل حمایت از تولید با اشاره به گزارش عملکرد سال گذشته حوزه صنایع دستی گفت: تاسیس خانه صنایع دستی در 8 استان کشور و اختصاص اعتبار 3080 میلیون ریال در زمینه کارآفرینی و حمایت از نیروهای جوان و ایجاد فرصت و بسترسازی برای جذب دانش آموختگان از جمله اقدامات این حوزه بوده است.
وی افزود: پرداخت اعتبار 10 هزار و 250 میلیون ریالی برای کارگاه ها، ارایه تسهیلات اعتباری به طرح هایی که در راستای توسعه تولید بود، ساماندهی کارآفرینی امید از دیگر اقدامات سال گذشته بوده است.
دکتر محمودیان، مدیر کل بازرگانی نیز در این نشست با بیان اینکه سال گذشته ۳۶ درصد رشد صادرات داشته ایم،گفت: 7 نمایشگاه بینالمللی در کشورهای چین، ایتالیا، اسپانیا، آلمان، ارمنستان و افغانستان برگزار کردیم. همچنین 15 نمایشگاه سراسری در کشور برپا شد و 620 بازارچه موقت عرضه صنایع دستی دایر شد.
وی با اشاره به اقدامات سال گذشته در حوزه بازرگانی خاطرنشان کرد: فاز اول سوغات زیارتی مشهد سال گذشته اتفاق افتاد و فاز دوم آن در آیندهای نزدیک انجام خواهد شد.با نظارت صنایع دستی مجوز اولین پایانه صادراتی اخذ شد. همچنین طرح یکسان سازی صنایع دستی و طرح نشان اعتماد از این دست بهشمار میرود.
محمودیان یادآور شد: در سال جاری بحث بازارچه نوروزی با فروش 24 میلیارد تومان 26 درصد رشد داشت و رونمایی از نشان اعتماد، نمایشگاه صنایع دستی 20 خردادماه و نمایشگاههای خارجی از اقداماتی است که تا به امروز انجام شده است.
نظر شما