تاکید علما و مراجع قم بر ترویج و تعمیق معارف اهل بیت(ع)

خبرگزاری شبستان : علما و مراجع قم در دیدارهای دو روزه اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت بر ترویج و تعمیق معارف اهل بیت(ع) تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، مشروح این دیدارها که از روز گذشته آغاز شده و همچنان ادامه دارد به ترتیب زیر است:


لزوم انسجام بین دستگاه های فرهنگی/کارهای فرهنگی باید مداوم و مستمر باشند
 

 
 
 آیت الله فاضل لنکرانی، رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) امروز (۲۵مرداد) در دیدار اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت در کشور، عنوان کرد: برگزاری برنامه های دهه کرامت در سال های اخیر، تأثیر زیادی در جامعه داشته است و واقعا این خلا در فرهنگ کشور ما وجود اشت و امروز نیز وجود دارد.

 

متولیان فرهنگی مهم و ریشه داری در کشور وجود

 

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) بیان داشت: متولیان فرهنگی مهم و ریشه داری در کشور وجود، از جمله حوزه های علمیه، مسئولین ارشاد، مسئولین مساجد، ائمه جماعات و اتحادیه های دانشگاه ها و مدارس و همچنین مسئولین شهرداری ها از جمله متولیان فرهنگی هستند، اما متأسفانه رشدی در فرهنگ جامعه مشاهده نمی شود.

 

لزوم انسجام بین دستگاه های فرهنگی

 

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان این که فرهنگ یکی از دغدغه های مهم ماست، گفت: باوجود این که انگیزه های زیادی در مسئولین فرهنگی وجود دارد، این سوال مطرح است که چرا به رشد فرهنگی و دینی مورد انتظار نمی رسیم.

 

وی با اشاره به این که ارتباط بین دستگاه های فرهنگی بسیار مهم است، تصریح کرد: اگر بین دستگاه های فرهنگی انسجام خوبی به وجود بیاید، بدون شک می توان پیشرفت کرد و مشکلات و معضلات جامعه را حل کرد.

 

مشکل اصلی ما عدم انسجام است

 

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) یادآور شد: دین اسلام از نظر مواد تبلیغی غنی است و در همه زمینه ها حرف برای گفتن دارد، اسلام برای حل مشکلات اخلاقی بیشترین و بهترین مطالب را دارد.

 

آیت الله فاضل لنکرانی بیان داشت: امروز نظام جمهوری اسلامی در کشور حاکم است و مسئولین سعی دارند که اسلام را پیاده کنند و مشکلی از این لحاظ نداریم؛ مشکل اصلی ما عدم انسجام است، بنابراین باید از انسجام دستگاه های فرهنگی بهره کافی برده شود و این انسجام محدود به دهه کرامت نشود.

 

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) عنوان کرد: در سال های اخیر، برنامه های متنوعی در ایام دهه کرامت، در کشور و خارج از کشور برگزار می شود، اما باید برنامه های مستمری نیز در طول سال وجود داشته باشد.

 

وجود سه قطب مذهبی بزرگ در ایران

 

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان این که آستان مقدس حضرت معصومه (س)، شاه چراغ و آستان قدس رضوی سه قطب مذهبی بزرگ در ایران است، اظهار داشت:  برنامه هایی که در ایام دهه کرامت در نقاط مختلف کشور برگزار می شود، حرکت روحی و معنوی تأثیرگذاری بر مردم به ویژه بانوان کشور ایجاد می کند.

 

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) بیان کرد: اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت مجمعی است که جامعیت دارد و به هدف ایجاد حرکت مردمی تأسیس شده است، اما تقاضای من این است که فکر اساسی شود تا از این جمع، یک بهره اساسی برده شود.

 

آیت الله فاضل لنکرانی تصریح کرد: انقلاب و نهاد های انقلاب بر مردم ما و جوانان تأثیر زیادی داشته است، ولی مطلوب نیست؛ ما باید به مسائل فرهنگی اهمیت دهیم و برنامه مداوم داشته باشیم.

 

وی یادآور شد: از بدو ورود اشعریون به قم، حوزه علمیه شکل گرفته است، منتها حوزه علمیه در صد سال اخیر انسجام بیشتری گرفته است؛ اشعریون فعالیت های مذهبی گسترده ای داشتند و مبارزات زیادی در برابر ادعای مهدویت داشتند و از تشیع راستین دفاع کردند؛ به جرأت می توان گفت که اگر قم نبود، امروز شیعه کامل دوازده امامی در دنیا وجود نداشت.

 

برای وضعیت اخلاقی، دینی و فرهنگی جامعه چاره ای اندیشیده شود

 

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) عنوان کرد: امروز باید در مورد وضعیت موجود جامعه از نظر اخلاقی، دینی و فرهنگی، چاره ای اندیشیده شود؛ فسادهای اقتصادی زیادی در ایران وجود دارد، به خصوص فسادهای اقتصادی که در میان مسئولین وجود داشته است که بر فساد اقتصادی مردم نیز تأثیر داشته است.

 

آیت الله فاضل لنکرانی تصریح کرد: متأسفانه امروز وضع بازار از نظر دین اسلام، قابل قبول نیست، امروز در میان جوانان، مسائل نگران کننده ای وجود دارد، اختلافات و مشاجراتی در مراکز قوه قضائیه مشاهده می شود که نشان می دهد مردم از دین فاصله گرفته اند.

 

اگر امروز به صورت شبانه روز کار فرهنگی کنیم، کم است

 

وی تأکید کرد: اگر امروز به صورت شبانه روز کار فرهنگی کنیم، کم است؛ کارهای فرهنگی در جامعه صورت می گیرد، اما نیاز به انسجام قوی تری دارد.  

 

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با اشاره به نحوه تشکیل طالبان، اظهار داشت: مسأله جهاد در اسلام ارزش بالایی دارد، دشمن با تشکیل تیم های قوی جمعی به مبارزه با اسلام برخواسته است و امروز از مسأله جهاد علیه اسلام استفاده کرده است تا بدین وسیله به اسلام و مسلمانان ضربه بزند.

 

لزوم راه ها و فعالیت های فرهنگی جدید در جامعه

 

آیت الله فاضل لنکرانی گفت: ما هیچ وقت نباید کتاب را کنار بگذاریم ولی واقع مسأله این است که این به تنهایی کارآمد نیست؛ ما نیاز داریم که راه های فرهنگی جدیدی به وجود بیاوریم.

 

وی با اشاره به این که ما باید به فضای مجازی ورود پیدا کنیم، اضافه کرد: ما باید از این ظرفیت، استفاده های بیشتری داشته باشیم و از فضای مجازی به صورت درست استفاده کنیم.  

 

فعالیت های فرهنگی محدود به دهه کرامت نباشد

 

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) عنوان کرد: تشکیل شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت نقطه امید است و انسان امیدوار می شود که جهش فرهنگی در کشور ایجاد شود، اما این فعالیت ها محدود به دهه کرامت نباشد.

 

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان این که ما باید از ظرفیت امامزادگان استفاده کنیم، گفت: ما باید از ائمه معصومین و بقاع متبرکه امامزادگان که پتانسیل قوی در جامعه هستند، استفاده کنیم و در هر امامزاده، باید یک فعالیت مستمری انجام شود.

 

وی تصریح کرد: امروز ما صحنه و میدان سختی با دشمن داریم، به طوری که میدانی مشکل تر از زمان ما تا به حال نبوده است؛ بنابراین ما باید با برنامه ریزی و فعالیت های مستمر، عرصه را بر دشمن تنگ کنیم.

 

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در پایان یادآور شد: انسان به صورت دائمی به برخی فعالیت ها نیاز دارد، کار های فرهنگی نیز باید دائمی باشد و استمرار داشته باشد و همیشه طرح های جدید در دستورکار قرار بگیرد که برای این امر نیز باید بودجه های مورد نیاز فراهم باشد.

 


مراسم دهه کرامت باید با هدف تعمیق و تحکیم اعتقادات مردمی برگزار شود
 

 

 

آیت الله استادی نیز در دیدار با اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت ضمن قدردانی از کسانی که مسیر ترویج دین خدمت می کنند گفت:  خداوند در هر عبادتی یک هدف گذاشته است و با توجه به نوع کارها مردم تکلیف خود را انجام می دهند اما باید دانست  هدف از انجام این امور چیست ومتاسفانه  مهمترین مشکل ما که در کارهای تبلیغی وجود دارد این است که به هدف کاری که انجام می گیرد کمتر توجه می شود.

 

وی افزود: در کشور ما قرآن از جایگاه ویزه ای برخوردار است اما نباید تنها به حفظ و خواندن قرآن توجه شود بلکه باید با هدف یادگیری، درک و فهم قرآن به آن توجه شود.

 

آیت الله استادی ادامه داد:برگزاری مراسم بزرگداشت دهه کرامت نیز نیازمند برنامه ریزی و تعیین هدف مشخص است و باید دانست که این مراسم به جهت تبیلغ و ترویج دین است یا تنها به منظور برگزاری مراسم جشن است که متاسفانه در برخی موارد هدف مورد نظر مورد غفلت واقع می شود.

 

وی تصریح کرد:برگزاری مراسم دهه کرامت یک کار ده روزه نیست بلکه یک امر سالیانه همراه با برنامه ریزی دقیق و منسجم است که اگر این فعالیتها با هدف مشخصی برگزار شود قطعا تاثیرگزاری خوبی خواهد داشت.

 

وی اظهار داشت: واقعه عاشورا نمونه مهمی از تبلیغ است وقتی ایام مراسم عاشورا در کشور آغاز می شود از همه گروها، جناح ها ، مرد و زن کودک و نوجوان در آن شرکت می کنند و تنها برای یک خط یا گروه خاص برگزار نمی شود که در همین راستا برگزاری مراسم دهه کرامت نیز باید چنین باشد.

 

 آیت الله استادی خاطر نشان ساخت: برنامه های اجرایی در دهه کرامت باید دارای جاذبه ای باشد تا همه مردم از گروههای مختلف را جذب کند که این امر نیازمند این است که برگزاری جلسات با هدف تعمیق و تحکیم اعتقادات مردم صورت گیرد تا کار نتیجه مطلوب و قابل ارزیابی داشته باشد.

 

وی یادآور شد: در برگزاری مراسم و برنامه ریزی در گرامیداشت مناسبتها باید توجه داشته باشیم که کار ما مربوط به شخص، جناح و تفکر خاصی نیست و نباید همه امور را با یکیگر مخلوط کرد ، به گونه ای برنامه ریزی کنیم که همه مردم بتوانند در آن شرکت کنند.

 

وی افزود: برگزار کنندگان مراسم نیز باید خود دارای معیار درستی برای همکاری باشند  و به گونه ای عمل نکنند که کاری که خود انجام می دهد را درست و کار دیگران را نادرست عنوان کند بلکه خودمان باید برای دیگران معیار دینی باشیم و حواسمان جمع باشد  دچار اشتباه نشویم  چرا که در عصر حاضر عمل ما بسیار مهم و تاثیر گزار است.

 

آیت الله استادی عنوان کرد: یکی از مهمترین گزینه های درست عمل کردن، حرام نکردن بودجه و بیت المال است چرا که مردم می بینند و نسبت به این مسائل بسیار دقیق و حساس می باشد وبا توجه به اینکه کار فرهنگی باید دارای یک بازده مناسبی باشد نباید با انجام کار فرهنگی به دنبال منافع و سود شخصی خود باشیم بلکه باید در همه امور مردم را دخیل بدانیم.

 

وی با بیان اینکه صرف نظر از منافع فردی عمل را موثرتر می کند عنوان کرد: اگر بخواهیم پیشرفت و تاثیر گذاری خوبی در جامعه داشته باشیم باید ارائه گزارشات کاری که انجام می دهیم همراه با واقعیت باشد.

 

وی افزود: هر قدمی که برای تبلیغ دین برداشته می شود بی تاثیر نخواهد بود اما باید در این راستا به محتوای مطلب به طور جدی توجه شود.

 

آیت الله استادی در پایان با بیان اینکه زنان در جامعه از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند گفت: زنان و دختران همواره بیشتر از مردان تحت تاثیر بوده و مورد آسیب قرار گرفته اند که باید با توجه به دهه کرامت و سالروز ولادت کریمه اهل بیت حضرت معصومه (س) نگاهی ویزه و خاص به دختران و زنان جامعه داشت چرا که جامعه امروز نیازمند توجه ویژه به جوانان در بخشهای مختلف فرهنگی و اجتماعی است.

 

 

مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع) عنوان کرد:
برگزاری جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) در ۷۱۸ نقطه از جهان

 

 

 

 سید جواد جعفری مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع)، نیز امروز (25 مرداد) در مراسم خطبه خوانی که در آستان مقدس حضرت معصومه (س) برگزار شد، عنوان کرد: دهه کرامت سالروز میلاد حضرت معصومه و سالروز میلاد امام رضا (ع) است.

 

مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا اظهار داشت: از مجموعه اقدامات کم نظیر خادمان بارگاه ملکوتی حضرت معصومه (س) که فضای بانشاط معنوی دهه کرامت رونق بخشیده شود، تشکر می‌کنیم.

 

جعفری تصریح کرد: جشنواره بین المللی امام رضا (ع) با این هدف برگزار می‌شود که با ایام دهه کرامت، فضای بانشاط و معنوی سرشار از آموزه‌های رضوی را در جامعه تقویت کند.

 

وی افزود: افتتاحیه جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در قم و اختتامیه آن در مشهد و همچنین استمرار آن، سبب شده که در کوتاه ترین زمان، رویشی تازه و تقویم نانوشته ای از رویدادهای معنوی را در ساحت فرهنگی کشور رقم زند که این رویش، دهه کرامت است.

 

مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا بیان داشت: شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت در سال 89 زیر نظر حجت الاسلام و المسلمین سلیمانی مشاور وزیر فرهنگ قرار گرفت و طی این سال ها، برای هر یک از روزهای این دهه بنابه مناسبت‌های روزها، نامگذاری‌هایی صورت گرفته است.  

 

جعفری تأکید کرد: سفر مقام معظم رهبری (مدظله) به قم در سال 89 و تبریک دهه کرامت به مردم در آن زمان، زمینه نشر معارف اسلامی در کشور و خارج از کشور فراهم شد و دهه کرامت به عنوان نهادی پربرکت به رسمیت شناخته شد و موجب تثبیت آن شد.

 

وی یادآور شد: در راستای دهه کرامت، 31 دبیرخانه توسط دستگاه‌های مختلف در سراسر کشور تشکیل شد و برنامه های دهه کرامت از ده روز به طول سال تحول یافت و دستاوردهای عملکرد این دوره از جشنواره بین المللی امام رضا (ع)، تولید بیش از 900 هزار اثر علمی، فرهنگی و هنری است.

 

مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع) با بیان این که دامنه فعالیت‌های جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در دهه کرامت بسیار گسترده است، عنوان کرد: جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع)، 31 استان،  77 کشور و 718 نقطه از جهان را تحت پوشش قرار می‌دهد.

 

جعفری در پایان گفت: در عرصه بین‌الملل، تشکیل مجمع جهانی خادمان رضوی در دستور کار قرار گرفت تا ظرفیت جدیدی در دهه کرامت ایجاد شود.

 

رئیس دفتر مقام معظم رهبری (مدظله) تصریح کرد:
جنگ‌های صلیبی همچنان ادامه دارد/درد مسلمانان عدم اتحاد است

 

 

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری (مدظله)،نیز امروز (25 مرداد) در مراسم خطبه خوانی که در آستان مقدس حضرت معصومه (س) برگزار شد، عنوان کرد: دهه کرامت از ابتکارات جالب زمان ماست و دهه ای است که روز اول آن مصادف با ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) است و در میانه این دهه مبارک، تکریم و تعظیم حضرت احمدبن موسی (ع) معروف به شاه چراغ و پایان آن مصادف با میلاد باسعادت امام رضا (ع) است.

 

رئیس دفتر مقام معظم رهبری (مدظله) اظهار داشت: حضرت احمد بن موسی (ع) شخصیت والایی است که بعد از شهادت پدرش امام موسی کاظم (ع)، تعدادی از شیعیان به محضرش شرفیاب شدند که با وی بیعت کنند، اما ایشان در جواب فرمودند که شخص من در بیعت برادرم علی بن موسی (ع) هستم و امام بعد از پدر، ایشان هستند.

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی با بیان این که مقام معظم رهبری (مدظله)، لقب زیبایی به آستان مقدس حضرت احمد بن موسی (ع) دادند، گفت: رهبر انقلاب اسلامی در سفر به یادماندی به استان فارس برای اولین بار این عبارت را به کار بردند که حرم اول در ایران، حرم امام رضا (ع) و حرم دوم، حرم حضرت معصومه (س) و حرم حضرت احمدبن موسی (ع)، حرم سوم اهل بیت (ع) است.

 

وی افزود: عنوان حرم سوم اهل بیت (ع) به حضرت احمد بن موسی (ع)، رونق تازه‌ای به آن آستان مقدس داده است و میلیون‌ها زائر در سال، متوجه آن آستان هستند.

 

رئیس دفتر مقام معظم رهبری (مدظله) با اشاره به این که موقعیت حضرت معصومه (س) از هر جهت مورد توجه است، تصریح کرد: امام صادق (ع) ولادت این بانوی بزرگوار را بشارت داده است و فرموده است: «حرم اهل بیت (ع) در قم است و در آن جا بانویی از فرزندان من دفن می‌شود که هر کس او را زیارت کند، بهشت بر او واجب می‌شود»؛ این روایت در شأن و وصف حضرت معصومه (س) آمده است.

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی تأکید کرد: مرقد مطهر حضرت معصومه (س) در قم است که مطاف میلیون‌ها علاقمند به این خاندان مقدس است و امروز ده‌ها هزار طلبه و مراجع بزرگوار در حرم مطهر گرد آمده اند.

 

وی با اشاره به این که عبودیت خدا و بندگی پروردگار سرفصل و سرلوحه همه پیامبران الهی بود، گفت: امروز به برکت نظام و انقلاب اسلامی، خداوند در این سرزمین حاکم است و در رأس حکومت، یک فقیه اندیشمند با همین برنامه، عبودیت پروردگار و اتحاد و برادری در سایه ایمان و اسلام را در جامعه برقرار کرده است.

 

رئیس دفتر مقام معظم رهبری (مدظله) با بیان این که جنگ‌های صلیبی هنوز ادامه دارد، عنوان کرد: اگر آن زمان جنگ‌های صلیبی را به راه انداختند، امروز نیز ادامه دارد؛ امروز داعش و گروه‌های تکفیری، کشتارهای فجیعی در دنیا به راه انداختند.

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی ادامه داد: اخیرا سرباز اسرائیلی خانه یک مسلمان را آتش زد و کودک 18 ماهه در میان شعله‌های آتش به شهادت رسید و این ظلم‌های که به مردم فلسطین می‌شود، به دلیل این است که مسلمانان بیت المقدس را فروختند.

 

وی تصریح کرد: مردم یمن جز اسلام‌خواهی چیز دیگری نمی‌خواهند اما در زیر بمباران قرار گرفتند، امروز آنچه که درد مسلمانان است، عدم اتحاد و پراکندگی است که متأسفانه برخی سردمداران کشورهای اسلامی اتحاد را کنار گذاشتند.

 

رئیس دفتر مقام معظم رهبری (مدظله) در پایان گفت: مقام معظم رهبری (مدظله) در مناسبت‌های مختلف بر اتحاد و وحدت مسلمانان تأکید داشتند که امید است نعمت ولایت فقیه همواره در کشور باقی بماند و پایدار بماند.

 

 

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) عنوان کرد:
راه ورسم جشن‌های دهه کرامت را از زیارت‌نامه حضرت معصومه(س) استخراج کنیم

 

 
 آیت الله سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س)نیز عصر (24 مرداد) در دیدار اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت در کشور که در آستان مقدس حضرت معصومه (س) برگزار شد، عنوان کرد: برگزاری سلسله جشنواره‌های بین‌المللی امام رضا (ع) و برنامه‌های دهه کرامت، هم نیاز به بحث‌های محتوایی و هم بحث‌های اجرایی دارد.

 

آیت الله سعیدی اظهار داشت: بحث‌های اجرایی به دستگاه‌ها واگذار شده است که در این مسیر گام‌های خوبی برداشته اند، آستان مقدس حضرت معصومه (س) و آستان قدس رضوی و آستان مقدس احمد بن موسی (ع) از نظر محتوایی باید با ظرافت و دقت در این امر مهم تلاش کند.

 

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) بیان کرد: اگر سیری در زیارت‌نامه حضرت معصومه (س) داشته باشیم، با انشا و بیان حضرت علی بن موسی (ع) در حق خواهر بیان شده است.

 

وی با بیان این که 30 سلام در زیارت‌نامه امام رضا (ع) آمده است، گفت: این زیارت با سلام به حضرت آدم شروع می‌شود که ادب و به جای آوردن حق احترام به پدران و اجداد را نشان می‌دهد و جلوه حضور مانع نمی شود که از گذشتگان یاد نکنیم.

 

آیت الله سعیدی با بیان این که در زیارت‌نامه حضرت معصومه (س) به حضرت عیسی و حضرت موسی (ع) سلام داده شده است، تصریح کرد: ما مسلمان هستیم ولی به دین حضرت عیسی و حضرت موسی و دیگر ادیان الهی احترام می‌گذاریم و خداوند، اسلامی را که نسبت به ادیان الهی ادب نداشته باشد، نمی پذیرد.

 

امام جمعه قم عنوان کرد: جشن‌های دهه کرامت نماد و محتوایی دارد و ما در این زیارت‌نامه می‌توانیم نحوه برگزاری جشن‌های رضوی را از آن استخراج کنیم.

 

وی افزود: آنچه از این زیارت‌نامه استخراج می‌شود، این است که اگر می‌خواهید جشن بگیرید، ابتدا به بارگاه اهل بیت (ع) بیایید تا زائر شوید و چنانچه در زیارت، معرفت داشته باشید، بهشت بر شما واجب است.

 

آیت الله سعیدی یادآور شد: هدف از سلام‌ها در زیارت‌نامه حضرت معصومه (س) در ابتدا ادب است، همچنین سلسله وسایط فیض الهی از اول تا به انتها مشخص می‌شود.

 

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) افزود: یکی دیگر از اهداف سلام‌ها در زیارت‌نامه حضرت معصومه (س)، بحث اعتقادی زائر است که زائر باور خود را با این سلسله مشخص می‌کند؛ وقتی ما سلام می‌دهیم، رشته پیوند حلقه این بانو را در این سلسله وسایط فیض الهی شناسایی می‌کنیم.

 

وی تصریح کرد: ما در زیارت‌نامه حضرت معصومه (س) از خداوند می‌خواهیم در بهشت در کنار اهل بیت (ع) باشیم، در زیارت همه چیز برای خودمان نمی خواهیم و یکی از خواسته‌های ما بحث فرج امام زمان (عج)، فرج اهل بیت (ع) و فرج مشکلات همه مسلمانان است.

 

آیت الله سعیدی گفت: ما سرور و شادی را دوست داریم و جزئی از زندگی ماست، ولی ظالمین و مستکبرین از یک سو، هوای نفس از درون و شیطان از بیرون، سرور را از ما گرفته است و مردم از ابتدای خلقت تا کنون، سرور ماندگار، مستمر و جدی نداشتند، بنابراین ما باید سرور و فرج را از خداوند بخواهیم.

 

وی عنوان کرد: ما در زیارت اهل بیت (ع) که نماد و نمایشی از حضور در مرقد است، باید راه و رسم جشن‌های دهه کرامت را کشف کنیم.

 


صدور انقلاب صدور منطق اسلام است 
 

 

 آیت الله علوی گرگانی مرجع تقلید شیعیان نیز شب گذشته (24 مرداد) در دیدار اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت در کشور عنوان کرد: گزارش های شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت که توسط برخی دستگاه ها ارائه شد، بسیار ارزشمند است.

 

آیت الله علوی گرگانی اظهار داشت: خداوند در میان همه موجودات، کرامت خاصی برای بشر قائل شده است و انسان را مورد کرامت قرار داده است.

 

وی افزود: دهه کرامت به خاطر نعمت ولایت، دهه کرامت نامیده شده است، این دهه از لقب حضرت فاطمه معصومه (س) گرفته شده است، زیرا حضرت معصومه (س)، کریمه اهل بیت (ع) است و دارای عنایت خاصی است.  

 

مرجع تقلید شیعیان یادآور شد: امام صادق (ع) در حدیثی می فرماید: «براي خدا حرمی است و آن مکه است؛ و برای پيامبر خدا(ص) حرمی است و آن مدينه است و برای اميرمؤمنان(ع) حرمی است و آن کوفه است؛ و حرم من و فرزندانم بعد از من، قم است».

 

آیت الله علوی گرگانی تصریح کرد: ما در حقیقت دهه کرامت را از حرم اهل بیت (ع) گرفتیم، این که ما قم را آغاز دهه کرامت قرار دادیم، علت این است که قم، حرم اهل بیت (ع) است.

 

وی گفت: علت عظمت و جلالت حضرت معصومه (س) در قم، علاوه بر این که آن حضرت دارای کرامات، کمالات و ویژگی های خاص است، این بانوی بزرگوار مورد عنایت مادر خود حضرت فاطمه (س) نیز هست.

 

مرجع تقلید شیعیان عنوان کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند: هر کسی ذریه مرا احترام کند، مرا احترام کرده است و هر که مرا احترام کند، خدا را احترام کرده است و هر کس که خدا را احترام کند، بهشت بر او واجب است، بنابراین هر چه ما به اهل بیت (ع) احترام بگذاریم، برای خودمان عزت قائل شدیم.

 

آیت الله علوی گرگانی با بیان این که در روایات اسلامی، عنایت ویژه ای به قم شده است، اظهار داشت: پیامبر (ص) در معراج، زمانی که به قم رسیدند نورانیت عجیبی دیدند، همچنین ابلیس را در این شهر می بینند و خطاب به ابلیس می فرماید: «قم» تا ابلیس از این شهر دور شود، به همین دلیل این شهر، قم نام گرفت.

 

وی ادامه داد: همان طور که اشاره شد، جشن های رضوی در 79 کشور برگزار می‌شود و صدور انقلاب اسلامی که امام راحل (ره) فرمودند، همین فعالیت‌هاست.

 

مرجع تقلید شیعیان در پایان گفت: منظور از صدور انقلاب، جنگ و زد و خورد نیست، بلکه صدور انقلاب صدور منطق اسلام است و ایران با اجرای برنامه های دینی و اسلامی می تواند انقلاب را به کشورهای دیگر صادر کند.

 

استاندار قم عنوان کرد:
توسعه بخش خدمات‌رسانی ضرورت عام مستمر در استان قم است

 

 

سیدمهدی صادقی استاندار قم، نیزعصر امروز (24 مرداد) در دیدار با اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت در کشور، با تقدیر از شورا در برگزاری مراسم سلسله جشنواره‌های بین المللی امام رضا (ع) در ایام دهه کرامت، عنوان کرد: اگر ما بتوانیم این حرکت را به شکلی که در بقیه برنامه‌های مذهبی وجود دارد، در حوزه ها و تشکل‌های مردمی دنبال کنیم، بدون شک تأثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.

 

استاندار قم بیان داشت: استانداری قم آمادگی لازم را در خدمت به اسلام و گسترش فرهنگ تشیع دارد و در این مسیر تلاش خود را می‌کند.

 

صادقی گفت: معاونت زیارتی در سه استان فارس، خراسان رضوی و قم مصوب شده است و به زودی شاهد راه اندازی این معاونت در استان قم خواهیم بود.

 

وی تصریح کرد: متأسفانه ما در بحث خدمات‌رسانی و توسعه این بخش که ضرورت عام مستمر در استان قم است، کمی ضعف در استان داریم، زیرساخت‌های خدمت رسانی در برنامه اولیه وجود دارد، اما خدمات مناسبی در شأن زائران صورت نگرفته است.

 

استاندار قم تأکید کرد: استانداری به عنوان یکی از استراتژی‌های استان، برای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای سطوح مختلف زیارتی و فرهنگی فعالیت‌های گسترده ای را در دستور کار خود قرار داده است و از ظرفیت‌های مختلف استان و سرمایه گذاری این بخش در جهت تحقق برنامه‌های خود استفاده می‌کند.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور عنوان کرد:
لزوم راه‌اندازی معاونت زیارت در استان قم

 

 
حجت الاسلام و المسلمین حمیدرضا سلیمانی دبیرستاد عالی کانون‌های مساجد کشور، نیز (24 مرداد) در دیدار اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت در کشور با استاندار قم، عنوان کرد: در سال 1387، بر اساس مصوبه دولت، بنیاد بین المللی امام رضا (ع) در مشهد راه اندازی شد و پس از آن مقرر شد تا لایه‌های زیرین جامعه نیز در جشنواره‌های بین المللی امام رضا (ع) سهیم باشند.

 

مشاور وزیر ارشاد اظهار داشت: مقام معظم رهبری (مدظله) در سفری که سال 89 به قم داشتند، دهه کرامت را به مردم قم تبریک گفتند و از آن زمان، دهه کرامت به عنوان ایام ارزشمند در تقویم ما قرار گرفت و ابهاماتی که در سال‌های گذشته در مورد این موضوع وجود داشت، برطرف شد.

 

حجت الاسلام و المسلمین سلیمانی تصریح کرد: شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت، از همان ابتدای کار، نقطه هدفی را مشخص کرد و محور حرکت دهه کرامت را مساجد قرار داد.

 

وی افزود: وجود بیش از 70 هزار مسجد در کشور، فرصت طلایی است تا فرهنگ و معارف اهل بیت (ع) و به ویژه معارف رضوی در مساجد گسترش یابد و ستاد عالی هماهنگی و نظارت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، با توجه به این ظرفیت، محور حرکت قرار گرفت.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور بیان کرد: به طور کلی، 31 دستگاه و نهاد در شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت حضور دارند و توسط آنان سند مشترکی به امضا رسیده است تا هر دستگاه، سهم خود را در دهه کرامت مشخص کند و در طول سال با برنامه ریزی‌های داخل سازمانی، برنامه‌های خود را در ایام دهه کرامت اجرا کند.

 

حجت الاسلام و المسلمین سلیمانی عنوان کرد: شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت، برای این که منظومه کاملی نسبت به امامزادگان در کشور شکل بگیرد، 6 ذی قعده را روز بزرگداشت امامزاده احمد بن موسی (شاه چراغ) نامگذاری کرد.

 

وی ادامه داد: در سال 92، روز 5 ذی قعده روز بزرگداشت امامزادگان نامگذاری شد، تا از ظرفیت 8 هزار امامزاده ای که در کشور وجود دارد، جهت معرفی اهل بیت (ع) و فرهنگ و معارف اهل بیت (ع) بهره مند شویم.

 

حجت الاسلام و المسلمین سلیمانی تصریح کرد: به همت بنیاد بین المللی امام رضا (ع)، شاهد برگزاری سیزدهمین سلسله جشنواره‌های امام رضا (ع) در 85 شاخه در داخل کشور هستیم، همچنین در 200 نقطه جهان و در 79 کشور جهان، جشنواره‌های موضوعی امام رضا (ع) برگزار می‌شود.

 

وی اظهار داشت: اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت سفرهایی به شهرهای مشهد و شیراز داشته است و تصمیماتی در حوزه بقاع متبرکه صورت گرفته است.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور افزود: در استان خراسان رضوی، معاونت زیارت تأسیس شده است و اقدامات مناسبی در جهت جذب بودجه، برنامه ریزی و رفاه حال زائران صورت گرفته است.

 

حجت الاسلام و المسلمین سلیمانی با اشاره به راه انداز ی معاونت زیارت در استان فارس، گفت: امید است که بتوانیم معاونت زیارت را در قم تأسیس کنیم تا بتوانیم تسهیلات لازم را برای زائران فراهم کنیم و از ظرفیت استان برای خدمات رسانی هر چه بیشتر، استفاده کنیم.

 

وی در پایان عنوان کرد: اگر بخواهیم ایرانی سرفراز و پیروز در عرصه جهانی داشته باشیم، راهی به جز ترویج و گسترش معارف اهل بیت (ع) در جامعه نداریم و استان قم می‌تواند محور این حرکت در کشور باشد.

 

 

آیت الله خرازی تصریح کرد:
مساجد را از غربت نجات دهیم

 

 

 

 آیت الله خرازی نیز در دیدار اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت در کشور، عنوان کرد: برنامه های متنوعی که در دهه کرامت در اقصی نقاط جهان برگزار می گیرد، ستودنی است، اما باید تلاش کرد تا مساجد را از غربت نجات دهیم.  

 

آیت الله خرازی با بیان این که فواید مسجد زیاد است، اظهار داشت: مردم را باید با مساجد آشنا کرد، در مساجد باید سازمان و دفتری در نظر گرفته شود تا مردم هر محله بتوانند در آنجا فعالیت کنند و در رفع مشکلات یکدیگر بکوشند.  

 

وی افزود: مساجد باید فعال باشند و افراد نخبه و کسانی که لیاقت دارند، باید در مساجد شناسایی شوند تا تبادل افکار داشته باشند و مشکلات یکدیگر را برطرف کنند.

 

آیت الله خرازی با تأکید بر این که مساجد را باید از غربت نجات دهیم، گفت: در مساجد باید به کودکان اهمیت ویژه‌ای داد و انگیزه‌های کودکان را فعال کرد.

 

وی تصریح کرد: برگزاری جشن‌ها در حدی که معقول و مشروع باشد باید در مساجد صورت بگیرد، اما باید از مردم خواست که یکدیگر را در مساجد بشناسند.

 

آیت الله خرازی عنوان کرد: لزوم شناخت افراد در مساجد به این معنا نیست که سیاسی کاری شود، دین بدون سیاست نیست و سیاست در اسلام تشریع شده است؛ بنابراین شناخت افراد در مساجد به هدف اتحاد داشتن و رفع مشکلات یکدیگر باید باشد.

 

وی در پایان تأکید کرد: کودکان را باید با مساجد آشنا کرد و بنا به روایات اسلامی در پرکردن اذهان کودکان باید تقدم داشته باشیم تا کودکان تحت تأثیر فرهنگ غلط دشمنان داخلی و خارجی قرار نگیرند.

 

کد خبر 479383

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha