به گزارش خبرنگار سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، اکبر کمیجانی، معاون بانک مرکزی ایران صبح امروز در کمیسیون اقتصادی و رفاهی ششمین اجلاس مجمع جهانی اهل بیت(ع) در سالن اصلی اجلاس سران کشورهای اسلامی با اشاره به اینکه ضعف های اقتصادی کشورهای اسلامی به هیچ عنوان نباید موجب ناامیدی بین کشورهای اسلامی شود، اظهار داشت: آخرین آمار نشان می دهد که جمعیت کشورهای اسلامی رو به جوان شدن است و این جمعیت جوان موجب ایجاد فرصت هایی برای کشورهای اسلامی خواهد شد. علاوه بر آن بر اساس اطلاعات موجود JDP به 29.3 در سال 2010 افزایش یافته است و این پتانسیل ها موقعیت های مناسبی برای هماهنگی اقتصادی کشورهای اسلامی ایجاد می کند.
وی با اشاره به اینکه 65 درصد ذخایر نفتی جهان در کشورهای اسلامی قرار دارد، تصریح کرد: 55 درصد منابع گازی جهان نیز در این کشورها قرار دارد.
کمیجانی با اشاره به اینکه تسهیل روابط بانکی و مالی بدون سیستم مالی کارآمد غیرممکن است، گفت: ایران به این موضوع توجه ویژه دارد و اخیرا مقررات ایجاد بانک های خارجی در مناطق آزاد ایران تسهیل سازی شده است.
معاون بانک مرکزی ایران با بیان اینکه سیستم بانکداری اسلامی در بحران مالی اخیر قابلیت خود را نشان داد، افزود: رشد خدمات بانکداری و افزایش تجارت میان کشورهای اسلامی جزء مهمترین عواملی است که می تواند بانکداری اسلامی را کمک کند.
وی با اشاره به اینکه جهان هم اکنون بانکداری اسلامی را شناخته است، افزود: وظیفه کشورهای اسلامی است که الگوی بانکی مبتنی بر شریعت را به جهانیان ارایه دهد.
کمیجانی اضافه کرد: بانک مرکزی ایران ابزارهای جدیدی در زمینه بانکداری اسلامی مثل حضور شهرداری ها در زمینه بانکداری فراهم کرده است.
معاون بانک مرکزی ایران گفت: یکسان سازی قراردادهای بانکی، بررسی و اصلاح منافع حاکم بر منافع جمعی به منظور شناسایی روش های سوسری برای سرمایه گذاران، اصول بانکداری بدون ربا از دیگر دستاوردهای بانک مرکزی ایران در زمینه بانکداری اسلامی است.
وی افزود: بانک مرکزی ایران آمادگی دارد تجارب خود در زمینه بانکداری اسلامی را با دیگر کشورهای اسلامی و غیر اسلامی به اشتراک بگذارد.
کمیجانی با اشاره به اینکه در سال 2011 و پس از آن اقتصاد ایران به دلیل تورم بالا، رکود عمیق، کاهش چشمگیر سرمایه گذاری و نوسانات ارز عملکرد ضعیفی داشت، گفت: از زمان حضور دکتر روحانی به عنوان رییس جمهور در ایران بانک مرکزی تمرکز خود را بر انضباط مالی و سیستم اقتصادی سالم و تولیدگر معطوف کرد.
معاون بانک مرکزی ایران ادامه داد: افزایش انعطاف پذیری اقتصادی و توجه به اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری در حوزه سرمایه گذاری آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: تثبیت قیمت ها، پایداری مباحث مالی، کاهش رشد نقدینگی، کنترل تورم، تثبیت بازار ارز، بهبود رشد اقتصادی و رشد نرخ سرمایه گذاری از دستاوردهای رویکرد جدید بانک مرکزی ایران است.
نظر شما