أذان استجابت به افق حرم/من و دستان دخیل شده به ضریح و نگاه بانوی کرامت

خبرگزاری شبستان:  از قفسه مخصوص کتاب، زیارتنامه را برمی دارم و برای زیارت قصد قربت می کنم؛ رواق ها را یکی پس از دیگری پشت سر می گذارم تا اینکه خود را روبروی ضریح مطهر کریمه اهل بیت(علیهم السلام)می بینم.

خبرگزاری شبستان-کرمان

 

امام جعفر صادق علیه السلام می‌فرماید: به درستی که از برای خداوند تعالی حرمی است که او مکه است، و از برای حضرت رسول صلی الله علیه وآله حرمی است که او مدینه است، و از برای حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام حرمی است که او کوفه است، و از برای ما اهل بیت حرمی است که او قم است. زود است دفن شود در او زنی از فرزندان من که اسم او فاطمه است"من زارَها وَجَبت له الجنّة‌؛ کسی که زیارت کند او را، بهشت بر او واجب است"     بحارالانوار، ج 48، ص 316 - 317.

 

قم مانند مشهد و بلکه سایر شهرهای زیارتی یک شهر همیشه بیدار است؛ در هر ساعتی از شب که به قم وارد شوی احساس آرامش و امنیت می کنی. اتوبوسی که از ایستگاه راه آهن محمدیه مسافرین را به شهر می آورد، آنان را سه راه بازار و در نزدیکی صحن آستانه پیاده می کند.

 

درخشش قابل توجه گنبد طلایی حرم مطهر بانوی کرامت از همان لحظات نخست چشمان انسان را خیره می کند. دست ادب بر سینه می گذارم"السلام علیک یا فاطمة المعصومه"سلام خانوم؛ التماس دعا دارم.

ساعت اندکی تا اذان صبح به افق قم باقی مانده است؛ آرام آرام از جلوی قبرستان شیخان که عالمی برای خود دارد به حرم نزدیک می شوم؛ نزد شیخان اندکی توقف می کنم و به روح بلند عرفا و شهدای آرمیده در این مکان مقدس فاتحه می فرستم. میرزاجواد آقاملکی تبریزی، میرزای قمی، زکریابن آدم و...

 

نزدیکی صحن امام رضا(علیه السلام)رسیده ام؛ خدام با روی گشاده خوش آمد می گویند و درخواست دارند کیف دستی کوچکی که همراه دارم را به امانات تحویل دهم؛ می گویم: چیزی نیست؛ وسایل دانشجویی است که هر هفته با خود دارم! خادم لبخندی می زند و می گوید: التماس دعا.

 

وارد صحن می شوم، گنبد را که از نزدیک می بینم اشک در چشمانم حلقه می زند و یاد همه کسانی می افتم که خواستند نائب الزیاره آنان باشم.صحن را تا مقبره "قطب راوندی" این محدث و مفسر گرانقدر پیش می روم و پس از قرائت فاتحه به روح ملکوتی او راهی حرم می شوم.

 

همه حرم پر می شود از نوای ملکوتی اذان صبح؛ خود را به شبستان امام(ره)برای نمازجماعت می رسانم؛ در حرم تا آنجا که من در این سفرها دیده ام سه بار نماز صبح به جماعت خوانده می شود تا همه زائران از فضیلت جماعت بهره مند شوند. پیش از نماز، نافله صبح خوانده می شود و پس از آن آیت الله شبیری زنجانی اقامه جماعت می کنند.

 

نماز که تمام می شود، وارد رواق حضرت خدیجه سلام الله علیها می شوم؛ از قفسه مخصوص کتاب، زیارتنامه را برمی دارم و برای زیارت قصد قربت می کنم؛ رواق ها را یکی پس از دیگری پشت سر می گذارم تا اینکه خود را روبروی ضریح مطهر کریمه اهل بیت(علیهم السلام)می بینم.

 

پس از گفتن تسبیحات، زیارتنامه آغاز می شود؛ سلام بر انبیای عظام که داده می شود و آنان را به صورت غایب یاد می کنی، خطاب ناگهان از غایب به مخاطب تغییر می کند و به اسامی مبارک 14 معصوم(علیهم السلام)که می رسی ایشان را باید با ضمیر مخاطب بخوانی. اینجاست که یاد فرمایش امام صادق(علیه السلام)می افتم که برای ما اهل بیت حرمی است و آن قم است.

گویا تک تک معصومین(علیهم السلام)در این مکان نورانی قرار دارند که باید با ضمیر مخاطب ایشان را بخوانی. پس از سلام دادن به آخرین معصوم، حضرت ولی عصر(عجل الله) فرازهای السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ رَسُولِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ فَاطِمَةَ وَ خَدِيجَةَ السَّلامُ ...السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ، اشکت را سرازیر می کند.

خودت هستی و کریمه اهل بیت(علیهم السلام)غرق در زیارتی که دوست داری کاش ناخالصی ها در وجودت کمتر بود تا با معرفت بیشتری زیارتش می کردی. "یا فاطمة اشفعی لی فی الجنة" شاید بلندترین و عمیق ترین بخش این زیارتنامه است؛ بانویی که دارای مقام شفاعت است و حقیقتاً عصمت وجودی اش او را شایسته لقب زیبای "معصومه" از سوی برادر کرده است.

نزدیک ضریح می روم دستانم را حریصانه در شبکه های ضریح قفل می کنم از روزنه آن قبر شریف را می بینم، در تصورم نمی گنجد که چنین توفیقی نصیبم شده است. به یاد می آورم همه کسانی را که خواستند نزد بانو یادشان کنم.

 

اهل دلی توصیه می کرد که 40 روز سوره مبارکه یس را هر صبح و شب برای بانو بخوانید آنوقت آثار عجیب آن را در زندگی می بینید. گوشه ای می نشینم و سوره یس را قرائت می کنم. آنچه که در تمام مدت زیارت با من است یاد والدین عزیزم است که به طور قطع بسیاری از توفیقات از ناحیه ایشان به هر فرزندی می رسد. برای همین به رسم احترام و نیکی، فرازی از دعای امام سجاد را زیر لب زمزمه می کنم" اللهم صل علی محمد و آل محمد و وَ اخْصُصِ اللَّهُمَّ وَالِدَيَّ بِالْكَرَامَةِ لَدَيْكَ، وَ الصَّلَاةِ مِنْكَ، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ " از همانجا با والدین تماس می گیرم تا آنان نیز با زیارت از راه دور، مرغ دل را راهی قم و حرم باصفای دختر باب الحوائج کنند.

 

ساعتی از طلوع آفتاب گذشته است؛ از جا بر می خیزم بار دیگر روبروی ضریح می ایستم و پس از دردل های خصوصی از صمیم قلب عرضه می دارم "ولاجعله الله آخرالعهد منی لزیارتکم" و از آنجا راهی دانشگاه می شوم.

 

هر کجا که باشی در هر شهر و روستایی، در هر نقطه ای از زمین پهناور خداوند، فرقی نمی کند؛ آنجا می تواند مرکز اتصال تو به اولیای الهی باشد. از همانجا می توانی بلوتوث قلبت را سمت فیوضاتی که به واسطه بانوی کرامت در سراسر عالم منتشر می شود، روشن و آن را دریافت کنی. اما یادمان باشد.

 

حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها)حقیقتاً کریمه اهل بیت علیهم السلام هستند. آنقدر میهمان نواز و سخاوتمند هستند که خواسته ای را بدون اجابت نمی گذارند. مضجع نورانی این بانوی بزرگوار همواره ملجأ و پناهگاه افراد بسیاری بوده است. نقل است که آیت الله مرعشی نجفی معروف به کبوتر حرم بودند زیرا هر صبح نخستین زائر حضرت، ایشان بودند و حتی قبل از بازگشایی درب های حرم پشت در منتظر می ماندند.

 

سیره آیت الله بهجت اعلی الله مقامه نیز چنین بوده است که هر صبح به زیارت حضرت مشرف می شدند. علامه طباطبایی  همیشه مقید بودند که نزدیک غروب حرم کریمه اهل بیت حضرت معصومه(سلام الله علیها) باشند و وقتی به حرم می رسیدند بر ضریح حضرت بوسه می زدند و پس از آن روزه خود را باز می کردند وقتی از شهید مطهری می پرسند چرا تا این حد به علامه طباطبایی ارادت دارید می گفت چون استاد من استاد خاصی است که روزه اش را با بوسه زدن بر ضریح اهل بیت(علیهم السلام) باز می کند.

 

هر روز در ساعات خاصی بعد از نماز ظهر و عصر، مسجد اعظم مدفن بزرگ مردانی از تبار علما و عرفا برای بانوان بازگشایی می شود و قریب دو ساعت فرصت است که علمای آرمیده در این مکان مقدس را زیارت کنی. آیات عظام بهجت، مشکینی، فاضل لنکرانی، شهید مطهری و... به مزار مطهر علامه طباطبائی که می رسی حال و هوای خاصی بر وجودت حاکم می شود، کنار مفسر قرآن نشستن و قرآن خواندن عجیب صفایی دارد.

 

مکان های مقدس زیادی در شهر قم وجود دارد از جمله مسجد مقدس جمکران که خود گزارش مفصلی در نوع خود می خواهد. امامزادگان جلیل القدری نیز در شهر مقدس قم مدفون هستند و شهدایی چون شهیدان زین الدین و شهید شفیعی و....

 

 

قرابت مکانی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها)و مسجد مقدس جمکران و نامگذاری روز اول ذیقعده با عنوان " کریمه اهل بیت علیهم السلام؛ الگوی دخترمسلمان در تبعیت از ولی زمان" بهانه ای می شود برای مصاحبه با امام جمعه راین.

 

حجت الاسلام حمید اسماعیل پور در این باره به خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان گفت: در انگیزه های سفر آن بانو به ایران گفتگوهای زیادی است؛ یکی از انگیزه ها را شاید عامه به سمت انگیزه های عاطفی ببرند اما آنچه از اهل بیت انتظار می رود و می دانیم این است که در راستای انجام وظیفه ای که در قبال دین داشتند، وظایف دینی بر همه خواسته های دیگر تقدم دارد.

 

 

 وی ادامه داد: اینکه حضرت این مسافرت طولانی را به جان خریدند و حتی در مسیر راه با مزاحمت هایی مواجه شدند، نشاندهنده این است که در این مسیر بسیاری از مردمی که در شهرهای مسیر بوند با هدف اهل بیت و سیره ایشان و گفتار و رفتار آنان آشنا شدند و با توجه به اینکه بعضی جاها مسیر حضرت معصومه سلام الله علیها با مسیر خود امام رضاعلیه السلام تفاوت داشت، ایشان با عبور از آنجا مردم را به سمت مسئله امامت و انگیزه مأمون از تبعید امام و رفتار و سیره اهل بیت آشنا کردند و انجام این وظایف در طول این سفرهای طولانی یکی از نمونه های وظیفه شناسی اهل بیت بوده است.

 

مسئول گروه نهج البلاغه مرکز تحقیقات نور تصریح کرد: کسی که در این راستا قدم برداشته و تلاشش این بوده که فرهنگ اهل بیت را در زمانی که حکومت عباسی سیطره قوی بر بلاد اسلامی از مدینه تا مشهد داشته و اختناق عجیبی حاکم بوده است؛ با این سفر و آگاه سازی مردم خودف نشر دهد، یک انجام وظیفه و تبعیتی از ولایت را به ما می فهماند.

 

 

وی ادامه داد: اگر ما با این دید نگاه کنیم که دختر خانمی از اهل بیت که هنوز ازدواج هم نکرده و سرپرستی کاروان را به عهده دارد و در ورود به شهر قم مورد اجلال و تکریم قرار می گیرد؛ نشاندهنده این است که در راه انجام وظیفه اقدام بسیار بزرگی انجام داده و زیارتگاه ایشان در قم و روایات از معصومین قبل و بعد از ایشان، بیانگر این است که زیارتگاه ایشان در قمف این شهر را تبدیل به پایگاهی برای نشر معارف دین می کند و پیش بینی اهل بیت در این باره محقق شده است.

 

حجت الاسلام اسماعیل پور در خصوص الگوگیری از آن حضرت در تبعیت از ولی زمان خاطرنشان کرد: وظیفه شناسی نسبت به ولی زمان این است که هر جا که نیاز باشد با زبان، قلم، شهادت، سفر و حضر از ولی زمان تبعت کنیم و این را اهل بیت به ما یاد دادند.

 

وی در پاسخ به این سئوال که چگونه باید به وظیفه خود در قبال امام زمانمان آگاه شویم؟ بیان داشت: بصیرت هر کسی در زمان خودش و اقتضائاتی که آن زمان ایجاب می کند ما را به شناخت وظیفه آگاه می کند؛ یاران ائمه هر کدام در زمان خودشان، مطابق فرمان امام خود عمل می کردند؛ لذا هم بصیرت و هم تبعیت کامل وظیفه را برای ما آشکار می کند.

 

 

گزاش از: طاهره بادامچی

کد خبر 479213

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فاطمه IR ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۵
    0 0
    السلام علیک یا فاطمه المعصومه اشفعی لی فی الجنه دلمان هوایی می شود کاش خانوم ما را طلب کنید تا در حرم شریفتان کمی دل را صیقل دهیم به صفای شما روز دختر بر همه دختران پاک ایران زمین مبارک