«کتیبه های نستعلیق تهران» برای نخستین بار روانه بازار کتاب شد

خبرگزاری شبستان: نخستین پژوهش جامع پیرامون کتیبه های نستعلیق بناهای تهران با عنوان «کتیبه های نستعلیق تهران» به نویسندگی کیانوش معتقدی از سوی نشر پیکره منتشر شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، کیانوش معتقدی، نویسنده و پژوهشگر هنری کتاب «کتیبه های نستعلیق تهران» را در نشر پیکره منتشر کرد.

 

به گفته این هنرمند این کتاب با هدف مستندنگاری کتیبه های  نستعلیق مساجد،مقابر ، مدارس و سردر خانه های تهران و با تاملی بر شیوه کتیبه نویسی مکتب هنری تهران شکل گرفته است.

 

« کتیبه های نستعلیق تهران» پژوهشی میدانی است که  کلیه کتیبه های تهران و ری از دوران قاجار  تا روزگار معاصر در آن بررسی می شوند، کتاب از قدیمی ترین کتیبه ها: کتیبه چشمه علی شهرری)  شروع و به لحاظ تاریخی جلو می آید.

 

در این کتاب روند توسعه و شکل گیری مکتب کتیبه نویسی  تهران مورد بررسی قرار گرفته است و پس از بررسی تاریخچه و جایگاه کتیبه‌نگاری (به‌ویژه کتیبه‌های نستعلیق) در معماری اسلامی ایران، مسأله‌ی کتیبه‌های نستعلیق تهران و ری را با تکیه بر نمونه‌های شاخص بازمانده‌ در بناها و سنگ مزارات (از عهد قاجار تا روزگار معاصر)  معرفی و از جنبه‌های زیبایی‌شناسی مورد بررسی قرار گرفته است. در همین راستا شیوه‌ی کتیبه‌نگاری خوشنویسانی چون اسداللّه شیرازی، محمد‌حسین طهرانی، میرزا غلامرضا اصفهانی، میرزا عمو، میرزا آقا خمسه، مهدی شریف شیرازی، ابوالفضل ساوجی، میرزا ابوالقاسم، عماد‌الکتّاب، حسن زرّین‌خط، مرتضی عبدالرسولی، احمد عبدالرضایی و دیگرخوشنویسان کتیبه‌نگار تهران از گذشته تا روزگار معاصر با ذکر نمونه‌ها و ارائه‌ی تصاویری ناب از کتیبه‌های مساجد، مقابر، کاخ‌ها، منازل، سقاخانه‌ها و دیگر بناهای عام‌المنفعه در قالب ۴۰۰ تصویر رنگی به همراه  فهرستی از خوشنویسان کتیبه نگار، کاشی کاران و حجاران تهران و سبک کار و شیوه های اجرایی و نمونه های امضای آنها منتشر شده است.

 

«کتیبه های نستعلیق تهران حاصل بیش از ده سال پژوهش میدانی کیانوش معتقدی است که در قطع رحلی بیاضی از سوی سازمان زیباسازی شهر تهران با همکاری نشر پیکره در ۲۴۰ صفحه منتشر شده است.

کد خبر 478888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha