بعد وحدتی و تقریب مذاهبی شخصیت امام جعفرصادق (ع) بسیار در خور توجه است

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی اجتماعی دفتر نماینده ولی فقیه در استان کردستان با اشاره به ویژگی های امام جعفر صادق (علیه السلام) بعد وحدتی و تقریب مذاهبی را این امام همام را در خور توجه دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر نماینده ولی فقیه در کردستان، حجت الاسلام مهدی فرزی، معاون فرهنگی دفتر نماینده ولی فقیه در استان کردستان در جمع کارکنان نیروی انتظامی سنندج ضمن تسیلت به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (علیه السلام) و اشاره به بیان ویژگی هایی از شخصیت علمی و فضائل اخلاقی وی اظهارکرد: از میان همه ویژگی های شخصیتی، علمی و اخلاقی امام جعفرصادق(علیه السلام) بعد وحدتی و تقریب مذاهبی این شخصیت بزرگوار بسیار در خور توجه است.

 

وی ادامه داد: تمام ائمه اربعه اهل سنت این ویژگی را جزء افتخارات فقهی خودشان می دانند که بی واسطه یا با واسطه شاگرد مکتب امام صادق (علیه السلام) بوده اند فلذا ما باید در حوزه وحدت الگوی خود را بر روی شخصیت امام صادق (علیه السلام) متمرکز کنیم .

 

فرزی اظهار داشت: امام صادق (علیه السلام) توانست علی رغم همه اختلافات کلامی و فقهی عصر خود جامعه اسلام را با خود همراه کند که یکی از مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه وحدت و بین مذاهبی و جهان اسلام با الگوگیری از این ویژگی کلاس درسی امام صادق (علیه السلام) شکل می گیرد .

 

وی افزود: امام محمد حنفیه بارها خود اعلام کرده است که اگر شاگرد مکتب امام جعفر صادق (علیه السلام) نبودم در ادامه راه دچار اشتباه می شدم و قطعا تمامی ائمه اربعه این نگاه را به شخصت امام جعفر صادق (علیه السلام) داشتند .

 

معاون فرهنگی اجتماعی نماینده ولی فقیه ضمن اشاره به رونق کلاس های درسی امام صادق (علیه السلام) عنوان کرد : افراد متعددی با افکار و عقاید متفاوت و هم سو در کلاس درس امام صادق (علیه السلام) شرکت می کردند و کلاس های درسی امام صادق (علیه السلام) شرکت می کردند و کلاس های درسی امام صادق (علیه السلام) از رونق خاصی برخوردار بود .

 

حجت الاسلام فرزی اظهار داشت: بسیاری از بزرگان و نویسندگان و اندیشمندان اهل سنت کتابهای خود را یا حداقل بخشی از آنها را به فرمایشات امام جعفر صادق (علیه السلام) اختصاص می دادند و این برای خود افتخار می دانستند.

 

وی ضمن اشاره به روش تربیتی و تدریسی امام جعفرصادق (علیه السلام) افزود: امام جعفر صادق مردم را به دو بخش عوام و خواص تقسیم می کند و با همه ی مردم با یک نوع کلام سخن نمی گفت و براساس بروز ظرفیت ها با مردم رفتار می نمود .

 

مهدی فرزی اظهار داشت: نوع برخورد امام جعفرصادق (علیه السلام) که براساس ظرفیت های افراد با آنها متفاوت بود برگرفته از سیره تربیتی نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه واله وسلم) بود .

 

وی یکی از بحران های حال حاضر جامعه را عدم تفکیک عوام و خواص دانست و افزود: متاسفانه الان شاهد آن هستیم که عده ای از عوام به جای خواص حرف می زنند و تصمیم می گیرند و همین باعث بروز مشکلات و دردسرهایی شده است .

 

حجت الاسلام فرزی اظهار داشت: یکی از مواردی که دشمن از آن استفاده می کند تا بتواند به جامعه ی ما ضرر برساند این است عوام را وارد موارد خاص می کنند .

 

فرزی ضمن اشاره به تبلیغات منفی در شبکه های اجتماعی علیه وضعیت اهل سنت در ایران اظهار داشت: این تبلیغات منفی با هدف وارونه و برعکس نشان دادن و حتی خصمانه جلوه دادن روابط اهل سنت و تشیع در ایران انجام می گیرد و هدفی جزء تفرقه ندارد.

 

وی با اشاره به حملات وحشیانه عربستان در یمن افزود: عربستان با تبلیغ اینکه ما به شیعیان یمن حمله نموده ایم افکار عمومی مردم کشور خود را با خود همراه نمودند در صورتیکه بسیاری از مردم مظلوم یمن اهل سنت شافعی مذهب می باشند .

 

معاون فرهنگی اجتماعی نماینده ولی فقیه اظهار داشت: در کشور عربستان که ادعا می کنند رهبری جهان اهل سنت را برعهده دارند تبلیغ ، ترویج و تدریس فقه شافعی ،حنفی و مالکی ممنوع است و هرکس این کار را بکند مجازات می شود و این در حالی است که در ایران در دانشگاه های مختلف منجمله دانشگاه تهران کرسی فقه شافعی وجود دارد .

 

وی اظهار داشت: کسانی که در حوزه ی دین تخصص دارند و به پژوهش و تدریس مشغول هستند بایستی از فضای علمی و فضای تقریبی و وحدت بخش کلاس های درس امام صادق (ع) الگوگیری کنند.

 

مهدی فرضی یکی از مشکلات و معضلات حال حاضر دنیای اسلام را تکفیر و تکفیرگرایی دانسته و اظهار داشت : کسانی که می گویند ما اهل سنت را تکفیر نمی کنیم دروغ می گویند چرا که برای آنها شیعه و سنی فرقی ندارد همه را تکفیر می کنند .

 

معاون فرهنگی و اجتماعی نماینده ولی فقیه در کردستان وجود کرسی آزاد اندیشی و فضای باز علمی را از ویژگی های جلسات درسی امام صادق (علیه السلام) عنوان کرد و ادامه داد: ویژگی دوم جلسات درسی امام صادق این بود که علم را بر مبنای الفت و رفاقت تدریس می کند که این ویژگی نیز باید مدنظر مدرسین حوزه و دانشگاه قرار بگیرد .

 

حجت الاسلام مهدی فرزی معاون فرهنگی اجتماعی دفترنماینده ولی فقیه در استان کردستان در بخش پایانی سخنان خود ضمن اشاره به مسائل و مشکلات جهان اسلام خصوصا در چند سال اخیرو لزوم تحقیق و تفحص علمی در حوزه دین خاطر نشان کرد: بهتر است برای رسیدن به واقعیت های حوزه ی دینی، دین خود را از روحانیون و ماموستایان اصیل و عالم بگیریم .

کد خبر 478478

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha