چند خبر فرهنگی هنری از آذربایجان شرقی

خبرگزاری شبستان: اتمام طرح پژوهشی "نیازسنجی و انتظارات فرهنگی و هنری شهر تبریز"، برگزاری آئین تجلیل از مقام هنری میرعباس آل یاسین در تبریز و برگزاری محفل ادبی عصر شعری با شعرا در کلیبر از جمله اخبار فرهنگی استان آذربایجان شرقی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، محمدحسن چمیده ‌فر، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی گفت: طرح پژوهشی، نیازسنجی و انتظارات فرهنگی و هنری مردم شهر تبریز پس از یکسال تحقیقات میدانی به اتمام رسید و نتایج حاصل از آن آماده بهره‌برداری می‌باشد.

وی افزود: این پژوهش که از سه نمونه آماری شهروندان تبریز و کانونهای فرهنگی و هنری مساجد تبریز به روش پیمایشی و از فعالان و صاحبنظران حوزه فرهنگ و هنر شهر به شیوه‌ی دلفی انجام گرفته، با کاری یکساله و با تیمی مجرب مشتمل بر 20 محقق با مدیریت و اجرای دکتر ضمد عابدینی انجام پذیرفته است.

چمیده ‌فر خاطرنشان کرد: پژوهش کلید و گذرواژه‌ی عبور از مشکلات و نابسامانی‌ها و بی‌برنامگی‌های یک جامعه رو به توسعه است و تا زمانی که مقوله‌ی پژوهش از یک موضوع تشریفاتی به یک جایگاه ثابت و مشخص و قابل اتکا تغییر نیابد،‌ بعید است که برنامه‌ریزی‌های صحیحی چه در حوزه‌ی فرهنگ و چه در سایر حوزه‌ها را شاهد باشیم.

وی گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان علیرغم نبود اعتبارات پژوهشی به دلیل اهمیت موضوع نیازسنجی و احصاء و انتظارات مردم شریف تبریز در حوزه‌ی فرهنگ و هنر،‌این پژوهش را از طریق سایر اعتبارات بخش فرهنگ به انجام رسانده است.

 آئین تجلیل از مقام هنری میرعباس آل یاسین در تبریز

علی محرمی اظهار داشت: در این آئین که بیست و نهم مردادماه جاری برگزار می شود از پنج دهه فعالیت فرهنگی و هنری این عکاس نام‌آشنا تجلیل می‌گردد.

معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی افزود: استاد آل یاسین هنرمندی متعهد است که لحظات ناب و تاثیرگذاری را به تصویر کشیده و آن را در حافظه تاریخ آذربایجان ماندگار کرده است.

وی آثار این عکاس هنرمند را قابل تقدیر دانست و بر لزوم تجلیل از چهره های ماندگار و هنرمندان استان تاکید کرد. آیین تجلیل از مقام هنری استاد میرعباس آل یاسین 29 مردادماه جاری ساعت 17 در مجتمع سینمایی 22 بهمن تبریز برگزار می‌شود.

میرعباس آل یاسین متولد 1327 شهر اهر بوده و 55 سال است که در زمینه‌ عکاسی فعالیت می ‌کند. وی موسس انجمن هنر عکاسی در تبریز بوده و 35 سال مدرس هنر عکاسی در مراکزی همچون  انجمن سینمای جوان، دانشگاه آزاد، ‌دانشگاه تبریز، جهاد سازندگی، اداره کار و امور اجتماعی، آموزشگاه هنری بامداد،‌آموزشگاه هفت هنر و انجمن هنر عکاسی تبریز است. از تالیفات و ترجمه‌های وی می ‌توان به "تکنیک و هنر عکاسی"، "لحظه‌های بی ‌تکلف" مجموعه عکس‌های استاد شهریار، سه مجموعه کارت پستال،‌ جزوه‌های آموزش عکاسی برای دانشجویان و هنرجویان عکاسی، مجموعه‌ عکس آذربایجان سرزمین زیبایی برای اداره میراث فرهنگی به چهار زبان، بروشورهای متعدد برای میراث فرهنگی و گردشگری اشاره کرد.

محفل ادبی عصر شعری با شعرا در کلیبر برگزار شد

در این مراسم چمیده ‌فر، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: فن آوری های نوین فی النفسه ابزار بدی نیستند اما متاسفانه چون ما نتوانستیم همپای این تکنولوژی حرکت کنیم برای ما حکم یک هجمه را پیدا کرده است، بنابراین در مقابل هجمه فن آوری های نوین اطلاعاتی مجازی باید همپای این تکنولوژی حرکت کنیم و داشته های خود را در شکل و قالب فن آوری جدید به جامعه جوان و نوجوان عرضه نماییم.

وی با اشاره به اینکه ادبیات بومی و ملی و نحوه نگرش به این ادبیات در حال تغییر است گفت: اگر صحبت از تهاجم فرهنگی پیش می آید بدین منظور است که ما آمادگی مقابله با فرهنگ های بیگانه را نداریم که  اگر آمادگی پیدا کنیم هجمه فرهنگی به تبادل فرهنگی تبدیل می شود.

چمیده فر در ادامه با اشاره به ناچیز بودن اعتبارات فرهنگی، به کم بودن تولیدات فرهنگی در جامعه اشاره کرده و گفت: باید زمینه افزایش تولیدات کمی و کیفی فرهنگی را در جامعه افزایش دهیم که در صورت تحقق چنین هدفی طبیعتا جامعه و خانواده به این سمت و سو سوق پیدا خواهد کرد.

وی اعتدال در حوزه سیاست و فرهنگ و زندگی روزمره را خاطر نشان ساخت و افزود: دین ما دین اعتدلال است و خداوند این  دین را برای ما پسندیده است.

وی در ادامه خطاب به شاعران گفت: شاعران سرمایه های فرهنگی جامعه هستند و ما باید این سرمایه های فرهنگی را قدر بشناسیم و وظیفه‌ی ماست تا شاعرانی مثل  مولانا، نباتی و شهریار و دیگر مفاخرمان را به اقشار جوان جامعه بشناسانیم تا برنامه های برگزار شده در این حوزه نیز پربارتر شود.

فریدون بابایی،  فرماندار کلیبر نیز در این محفل با اشاره به اینکه زبان شعر تاثیرگذارترین زبان است که می تواند در تمامی زمینه ها به ویژه زمینه‌های فرهنگی موثر باشد افزود: در هشت سال دفاع مقدس اشعاری بود که در قالب حماسی سروده و خوانده می شد و در مردم ایجاد انگیزه می کرد و به عبارتی شاعران در هر عصر و زمانی می‌توانند با آثار هنری و ادبی رسالت خود راکه ایجاد همدلی و انسجام و وحدت ملی است به انجام رسانند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه باید از ظرفیت شعر در شهرستان‌ها بیش از پیش بهره ببریم، خاطر نشان کرد:با توجه به اهمیت فوق العاده محافل ادبی سعی خواهیم کرد چنین مراسماتی را در تجلیل و بزرگداشت شعرای منطقه زمانیکه در قید حیات هستند برگزار کنیم.

کد خبر 478398

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha