به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، دومین روز از اجلاس مدیران کل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها در حالی در هتل انقلاب برگزار شد که این اجلاس میزبان حجت الله ایوبی معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران وی بود. در این جلسه مسایل و مشکلات سینما در کشور و استان ها بررسی شد و مدیران کل معاونت سینمایی و مدیران ارشاد استانی هر کدام مشکلات و موانع پیش روی سینما در استانها را مطرح کردند.
در این نشست حجت الله ایوبی، رییس سازمان سینمایی کشور تنها راه حل،حل مشکلات سینمایی را بخش خصوصی دانست و گفت: باید مجتمع های سینمایی خصوصی در استان ها راه اندازی شود.حضور بخش خصوصی در سینما می تواند انقلابی را در سینما ایجاد کند .
ایوبی از مدیران کل استانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست ارتباط و تعاملشان را با انجمن سینمای جوان حفظ کنند.
رییس سازمان سینمایی کشور همچنین گفت: جشنواره فجر هم جشنواره تخصصی سینما است و هم جشن ملی سینماست. جذاب ترین برنامه دهه فجر سینما است. سال گذشته با کمک وزارت ارشاد این جشنواره در 30 استان برگزار شد امسال هم باید این جشن در استان ها برگزار شود. خانه سینما در بخش مردمی جشنواره فجر کمک می کند تا این جشن در استان ها برگزار شود.
مجید مسچی، مدیر عامل موسسه سینما شهر نیز در این جلسه گفت:۱۹۵ سینمای فعال و ۳۲۲ سالن با ظرفیت ۱۱۲ هزار صندلی در سراسر کشور در حال حاضر فعال است. تمامی این سالن ها سیستم دیجیتال دارند و سینمایی در کشور به شکل آنالو نمایش فیلم ندارد؛ از این ۳۲۲ سالن ۱۳۷ سالن سیستم صدای دالبی دارند و ۱۹۵ سینما از ۱۲۵ سینما مجهز به فروش مکانیزه هستند و آمار فروش سینماها را به صورت روزانه دریافت می کنیم.
مدیرعامل موسسه سینماشهر از تجهیز سینماها به سیستم فروش مکانیزه تا پایان امسال خبر داد و گفت: آمار فروش سینماهای سراسر کشور امروز با ۹۵ درصد دقت وجود دارد و برای اینکه دغدغه ای وجود نداشته باشد تا پایان امسال همه سینماها به سیستم مکانیزه مجهز می شود.
مصطفی ابطحی، دبیر ستاد صیانت و حمایت از آثار سمعی و بصری نیز در این اجلاس اظهار داشت: ۳ میلیون لوح قاچاق کشف کرده ایم و در انتظار دستور قضایی برای انهدام این لوح ها هستیم.
وی افزود: در حوزه تدوین قوانین کمیته حقوقی تشکیل دادیم. خواستار تشکیل ستاد صیانت در شهرستان ها هستیم و از طریق دبیر شورای فرهنگ عمومی مبارزه با قاچاق فیلم در دستور کار استان ها قرار می گیرد و استانداری ها نیز ماموریت پیدا می کنند این مهم را بررسی کنند.
دبیر ستاد صیانت و حمایت از آثار سمعی و بصری از مدیران کل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استاها خواست برای ریشه کن کردن قاچاق ها پای کار بایستند و گفت: استان البرز، خراسات شمالی، قم و فارس بیشترین قاچاق را دارند.
علی رضا تابش، رییس بنیاد سینمایی فارابی نیز گفت: امسال سرفصل جدیدی به ماموریت های فارابی افزوده شد و امیدوارم بخشی از نوجوانان استانی را در ساخت فیلم ویدیویی حمایت کنیم.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی از حمایت از فیلم اولی ها در این بنیاد خبر داد و گفت: فیلم اولی ها در بنیاد سینمایی فارابی حمایت می شوند و از نویسنده های فیلمنامه های متقاضی ارائه شده از شهرستان ها دعوت کردیم درباره نقاط ضعف و قوت فیلمنامه ها به بحث و گفت وگو بنشینیم. دوست داریم تولید در استان ها از سوی بنیاد سینمایی فارابی حمایت شود.
وی خاطر نشان کرد: در تلاش هستیم با همکاری سازمان گردشگری، بنیاد سینمایی فارابی جلوه های فرهنگ ایران اسلامی در سینمای ایران بازتاب دهیم.
در بخش دیگر دومین روز از اجلاس مدیران کل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه مدیران کل این معاونت مشکلات و مسایل هنر در استان ها را با مدیران کل ارشاد استانها طرح کردند.
در این جلسه به اجرای مصوبات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سه بخش موسیقی، هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی پرداخته شد و به مصوبات اجراشده و نشده هر بخش اشاره شد.
علی مرادخانی، معاون امور هنری پیش از ظهر امروز در دومین اجلاس مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کل استان ها گفت: ما در حوزه های مختلف در سال گذشته چند آسیب داشتیم و به ویژه در حوزه موسیقی. تعطیل شدن چند برنامه موسیقایی در کشور مشکلاتی را ایجاد کرد. در برخی استان ها برخی گروه ها نتوانستند برنامه هایشان را اجرا کنند که هزینه اش را ما پرداخت کردیم.
وی افزود: در همین راستا کمیته صیانت را در مرکز موسیقی راه اندازی کردیم که پیگیر مشکلات اینچنینی باشد تا خسارتی از این طریق متوجه دولت نباشد.
معاون امور هنری با تاکید بر توجه جدی این معاونت به تئاتر گفت: امسال سال تئاتر نامگذاری شد، می خواهیم زیرساخت های تئاتر توجه جدی شود و در همین راستا بخشی از بودجه معاونت هنری به تئاتر استان ها اختصاص داده شده است.
مهدی شفیعی، مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی از مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها خواست اجرای تئاترهای آیینی سنتی در ایام نوروز را در اولویت برنامه های خود قرار دهند و گفت: باید مدیران استانی به اجرای نمایش های آیینی سنتی توجه جدی کنند.
مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی با تاکید بر توسعه زیرساخت های تئاتر در کشور گفت: یکی از سیاست هایی که مکلف به اجرای آن هستیم توسعه زیرساخت های تئاتر است. وزارتخانه برای ایجاد 16 مرکز تئاتر شهر در استان ها و ایجاد پلاتوی تخصصی در سراسر کشور مبلغی را اختصاص داده است، نمونه های این حمایت در استان کرمان و هرمزگان پیگیری شده است، از دیگر استان ها نیز می خواهیم این را پیگیری کنند و تا پایان سال مراکز تئاتر شهر استان ها را به 16 برسانند.
شریعتی قادر، مدیر کل آموزش و توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری درباره آموزش های هنری و برگزاری آزمون ها گفت: اساسا برگزاری آموزش های هنری و آزمون ها بر عهده استان هاست، در این زمینه آیین نامه ای تنظیم شده است که به محض تصویب وزیر ابلاغ خواهد شد در این آیین نامه تفویض اختیار کل آموزش هنری و آزمون ها از ابتدا تا انتها ذکر شده است.
نظارت و بررسی در طول دوره برگزاری آموزش های مهارتی، ارزیابی عملکرد آموزشگاه های هنری و صدور مجوز از جمله مباحثی بود که شریعتی قادر در جمع مدیران کل ارشاد استانها به آنها اشاره کرد.
مجید ملانوروزی، مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی نیز در این نشست به تفویض اختیارات در تمام حوزه های تجسمی اشاره کرد و گفت: مرکز هنرهای تجسمی آمادگی دارد جشنواره های هنری و بینال ها را در استان ها برگزار کند. با توجه به موقعیت ها و ظرفیت هایی که در استان ها وجود دارد هست ما این را به استان ها واگذار کرده ایم. بینال گرافیک امسال در استان فارس برگزار می شود. جشنواره های هنرهای تجسمی جوان نیز در استان ها برگزار می شود.
وی خاطر نشان کرد: ایجاد نگارخانه ها در استان ها از دیگر ماموریت های ماست، تاسیس نگارخانه ها باید به بخش خصوصی واگذار شود تا زمینه فروش آثار تجسمی در استان ها فراهم شده است.
طالبی، سرپرست دفتر موسیقی نیز در سخنانی با بلیان اینکه در حوزه موسیقی مسئله عمده نظارت بر محتوا و کلام است،اظهار داشت: مسئله شورای صیانت یک مسئله است. مسئله موسیقی نسبت به گستردگی اش هیچ است و نیازمند صیانت است.
وی ابراز امیدواری کرد که امسال مشکلات مربوط به اجراهای صحنه ای در استان ها حل خواهد شد.
قبادی، مدیر کل بنیاد ملی مد و لباس نیز گفت: محوریت حوزه مد و لباس با ارشاد است لباس موضوعی فرهنگی است. به استناد ماده 1 قانون مد و لباس وزارت ارشاد متولی بنیاد مد و لباس است.
برنامه های تشکیل کارگروه استانی مد و لباس، همکاری در برگزاری نمایشگاه مد و لباس در استانها، بانک اطلاعاتی از جمله مباحثی بود که قبادی در جلسه مدیران کل ارشاد استاها مطرح کرد و از آنها خواست: کارشناسان حوزه مد و لباس را مرتب عوض نکنید.
وی افزود: بنیاد ملی مد و لباس تفاهم نامه همکاری در حوزه مد و لباس را به تمامی استان ها ارسال کرده است.
عظیمی، مدیر موسسه هنرمندان پیشکسوت از مدیران کل ارشاد استانها خواست تا شرایط عضویت هنرمندان پیشکسوت بالای 60 سال را در بانک اطلاعاتی هنرمندان فراهم کنند و گفت: از سال 92 نامه ای را به تمام استان های ارسال کردم و می خواستیم لینک موسسه را در سایت شان بگذارند که تنها 7 استان این کار را انجام دادند.
وی اظهار داشت: موسسه هنرمندان پیشکسوت آمادگی دارد در بحث بیمه و برگزاری بزرگداشت هنرمندان استانها را یاری کند.
علیرضا سجادی، مدیر موسسسه فرهنگی و هنری نیاوران هم از آمادگی این موسسه برای همکاری با استانها در زمینه گردشگری و برگزاری هفته فرهنگی خبر داد و گفت: سیاست دولت یازدهم بر دیپلماسی فرهنگی است باید بتوانیم گردشگران فرهنگی را با هماهنگی با استانداری ها جذب کنیم.
نظر شما