به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین حمزه هادی، استاد حوزه، صبح امروز(۱۹ مرداد) استاد حوزه در کارگاه تشویق به امر ازدواج و حمایت از فرزند آوری در مدرسه علمیه نرجس(س) یزدانشهر گفت: در نهج الفصاحه صله رحم، امانت و نعمت زیر عرش خدا معلق نامیده شده اند.
وی ادامه داد: صله در واقع می گوید خدایا من به تو وابسته ام، کاری کن مرا قطع نکنند و امانت خود را وابسته به خدا می داند و از ذات حق تعالی می خواهد که او را تبدیل به خیانت نکنند و نعمت نیز می خواهد که مردم کفران نعمت نکنند.
وی افزود: نعمتی که خداوند به ما داده، باید اثرش در ما پیدا شود، در سوره الرحمن 31 مرتبه آیه «فبای آلاء ربکما تکذبان» آمده و قبل از آن ابتدا به بیان نعمت ها پرداخته است.
حجت الاسلام هادی اظهار داشت: در مورد نعمت ها در نظر داشتن چهار نکته به جا استفاده کردن، صحیح استفاده کردن، سهیم کردن دیگران در نعمت ها و شکر گزاری لازم است.
وی اظهار داشت: تنها نردبان عرفان و معرفت الله، شکر گزاری می باشد و شکر گزاری با شناخت نعمت ها به دست می آید و بزرگترین نعمت که خدا به انسان داده، فرزند است.
استاد حوزه، در ادامه افزود: فرزندان در خانه، در واقع چراغ های خانه هستند و این وجود فرزندان در خانه است که باعث استواری و پایداری خانواده می شود.
وی اضافه کرد: توصیه اول ما به همه طلاب این است که در امر ازدواج سرعت عمل به خرج داده و سعی کنید معیارهای خود را برای ازدواج عاقلانه قرار دهید و بدانید که ازدواج در اسلام امر مقدسی است که خداوند بندگانش را به آن امر می کند و نتیجه آن را آرامش می داند و می فرماید: «خلق لکم من انفسکم اَزواجاً لتسکنوا الیها».
حجت الاسلام هادی تصریح کرد: مهمترین معیار در امر ازدواج دینداری است و مابقی مسائل از جمله مسائل مالی را خود خداوند با تلاش بندگانش حل می کند، چراکه خداوند در سوره نور آیه 32 می فرماید: «وانکحوا الایامی منکم و الصالحین من عبادکم و امائکم اَن یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله» یعنی باید وسیله ازدواج مردان و زنان بی همسر و کنیزان و بردگان صالح را فراهم آورید، اگر تهی دست باشند خداوند از فضل خویش بی نیازشان می کند.
وی ادامه داد: توصیه دوم ما این است که بعد از ازدواج، بچه دار شدن را به تاخیر نیندازید، چرا که در بسیاری از موارد کسانی که امر فرزند دار شدن را به تأخیر می اندازند، دچار بسیار ی از مشکلات ناباروری می شوند و باید میلیونها تومان پول خرج کنند تا شاید بتوانند بچه دار شوند و همچنین توصیه دیگر اینکه، از تک فرزندی بپرهیزید، پیامبر اسلام حضرت محمد(ص) می فرمایند: «فرزند زیاد کنید، من فردا به فزونی شما بر ملتهای دیگر افتخار می کنم».
حجت الاسلام هادی تصریح کرد: پیامبر اسلام در جای دیگر می فرمایند: «فرزند پاره جگر مؤمن است، اگر زودتر بمیرد شفیع پدر شود و اگر دیرتر بمیرد، برای پدر طلب آمرزش کند و خدا او را بیامرزد».
وی گفت: بدانید با تک فرزندی بزرگترین ضربه به خود فرزندان وارد می شود، زیرا بچه هایی که تنها هستند و هم بازی ندارند یا گو شه گیر می شوند، یا به دامن دوستان دیگر پناه می برند که شاید مناسب آنها نباشد.
استاد حوزه گفت: سعی کنید بین فرزندان فاصله زیاد نباشد، تا بچه ها بتوانند همدیگر را درک کنند و بهتر از همدیگر مراقبت کنند و در نتیجه مشکلات در تربیت فرزندان نیز کمتر شود.
وی ادامه داد: طبق نظر سنجی به عمل آمده بهترین فاصله سنی بین فرزندان سه تا چهار سال است یعنی مادر بعد از 2 سال شیر دهی باید یک سال استراحت کند و تغذیه سالم انجام دهد و سپس اقدام به آوردن فرزند بعدی کند.
پایان پیام/
نظر شما