جایگاه علمی آیت الله خویی در قیاس با شیخ طوسی /  مرجعی که رابطه ای حسنه با امام خمینی داشت

خبرگزاری شبستان: آیت الله نجفی تهرانی گفت: آیت الله خویی از نظر مقام علمی، جایگاه مرجعیت و زعامت حوزه های علمیه با شیخ طوسی قابل مقایسه است.

خبرگزاری شبستان: به مناسبت سالروز رحلت آیت الله سیدابوالقاسم خویی از مراجع عالیقدر معاصر و برای بررسی شخصیت علمی و اخلاقی ایشان، گفتگویی با آیت الله ضیاءالدین نجفی تهرانی، تولیت مدرسه علمیه و امام جماعت مسجد جامع نبی اکرم (ص) تهران داشتم که تقدیم می شود.

 

جایگاه علمی آیت الله خویی با شیخ طوسی قابل مقابسه است

وی آیت الله خویی را مرجعی بزرگ، شخصیتی بلندمرتبه و فقیهی جامع الاطراف دانست و اظهار داشت: آیت الله خویی از نظر علمی با شیخ طوسی قابل مقایسه است؛ زیرا اولا صاحب کتب فقهی ماندگاری است که هم چنان در حوزه های علمیه خاصه درس خارج تدریس می شوند؛ ثانیا مرجعیتی عامه داشتند آنچنان که مقلدین فراوانی در عراق، ایران و سایر بلاد اسلامی و حتی کشورهای غربی داشتند؛ و ثالثا تربیت کننده مراجع و فقهای بسیاری که بعدها مقام مرجعیت یافتند بودند.

 

تولیت مدرسه علمیه نبی اکرم (ص) با اشاره به اینکه آیت الله علی سیستانی مرجع عالیقدر جهان تشیع که به خوبی توانسته اند اداره کننده حوزه های علمیه و امنیت کشور عراق باشند، یکی از تربیت یافتگان مکتب آیت الله خویی اند، خاطرنشان کرد: آیت الله خویی نزدیک به 300 جلد تالیفات به صورت مستقیم و یا به شکل تقریرات توسط شاگردانشان دارند.

 

آیت الله خویی و امام خمینی (ره)؛ دو شخصیت کم نظیر معاصر

وی ادامه داد: آیت الله خویی مرجعی بزرگ و زعیم عالیقدر جهان تشیع بودند و حقیقتا می توان ایشان و امام خمینی (ره) را دو شخصیت بسیار اثرگذار در تاریخ معاصر اسلام دانست؛ دو شخصیتی که از نظر آثار علمی و جایگاه مرجعیت در عصر حاضر، کم نظیر و بلکه بی نظیر بوده اند.

 

آیت الله نجفی تهرانی با تاکید بر اینکه آیت الله خویی در مبارزه با طاغوت زمان یعنی صدام و استکبار جهانی نقش بلندمرتبه ای داشتند، گفت: برخی از شاگردان و فرزندان ایشان به وسیله صدام به شهادت رسیدند و برای آن مرجع عالیقدر مشکلات و مزاحمت هایی ایجاد شد.

 

مرجعی مبارز و همسو با امام خمینی (ره)

وی افزود: ایشان در مبارزه، شخصیتی بلندمرتبه، ارزشمند و مجاه بودند و هیچگاه از مبارزه با صدام و استکبار جهانی دست برنداشتند.

 

امام جماعت مسجد جامع نبی اکرم (ص) با اشاره به اینکه آیت الله خویی ارتباطی صمیمانه و نزدیک با امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی داشتند، گفت: آن دو مرجع عالیقدر احترام ویژه ای برای هم قایل بودند و از نظر فکری در مبارزه با استکبار جهانی و طاغوت زمان خویش اشتراک داشتند.

 

مرجعی که مقلدینش را به امام ارجاع می داد

استاد حوزه اضافه کرد: آن مرجع عالی قدر پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با صدور اطلاعیه ای فرمودند: «انجام آنچه که امام خمینی می فرمایند بر مقلدین بنده واجب است».

 

وی با اشاره به اینکه آیت الله خویی (ره)، نظری صائب درباره ولایت فقیه داشتند، تصریح کرد: ایشان نیز مانند امام معتقد بودند اولا برای اجرای احکام اسلامی باید حکومت تشکیل داد و ثانیا بهترین رهبر برای اداره حکومت، ولی فقیه است.

 

رابطه امام خمینی با آیت الله خویی بسیار حسنه بود

آیت الله نجفی تهرانی با اشاره به برخی نقطه نظرات درباره کیفیت رابطه امام خمینی با آیت الله خویی، خاطرنشان کرد: روزی امام همراه با برخی از شاگردان با هدف تقدیر از اطلاعیه های انقلابی آیت الله خوئی در حمایت از نهضت اسلامی به منزل شان رفته و تشکر ویژه ای می کنند و متقابلا آیت الله خوئی نیز از صحبت های امام احساس خرسندی می کنند.

وی در پایان با تأکید بر ارتباط سازنده و حسنه میان امام و آیت الله خویی گفت: زمانی که امام از ترکیه به عراق تبعید شدند، آیت الله خوئی هیئتی را به نمایندگی از خود برای دیدار و استقبال از امام به کاظمین فرستادند. اقداماتی که که عمق و وسعت احترام متقابل این دو مرجع را به یکدیگر نشان می دهد.

 

پایان پیام/

کد خبر 477878

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha