قبح طلاق در کشور ما از بین رفته است

هر طلاق در کشور ما یک فاجعه است زیرا قبح طلاق از بین رفته و افراد به راحتی به جدایی از هم تن می دهند. اما پس از آن دچار گرداب مشکلات بی پایان طلاق می شوند. با این تفاسیر ضربه ای که بر اثر طلاق به خانواده...

اشاره:

در کشور ما هر طلاق یک فاجعه است زیرا قبح طلاق از بین رفته و افراد به راحتی به جدایی از هم تن می دهند. اما پس از آن دچار گرداب مشکلات بی پایان طلاق می شوند. با این تفاسیر ضربه ای که بر اثر طلاق به خانواده، شخص و جامعه وارد می آید بسیار شدید است، زیرا هیچ نهاد حمایتی از زنان مطلقه یا بچه های طلاق وجود ندارد.

برای بررسی این آسیب اجتماعی با سید کمال الدین طباطبایی از مشاوران مرکز مشاوره شهید ارشاد گفتگویی را انجام دادهایم که در ذیل می آید:


شما به عنوان یک مشاور، دلیل افزایش طلاق طی سال های اخیر را معلول چه عواملی می دانید؟
یکی از مهمترین دلایل افزایش طلاق انتخاب های نامناسب، بدون آگاهی و عدم شناخت لازم و کافی است. انتظاراتی که قبل از ازدواج دختر و پسر از آن دارند، متفاوت از بعد ازدواج است. بنابراین بعد از اینکه وارد زندگی مشترک می شوند دچار تعارض شده و انتظارات آنان برآورده نمی شود. لذا با افزایش اختلافات سرانجام به جدایی می اندیشند. دلیل مهم دیگر افزایش طلاق این است که بسیاری از جوانان ملاک های مشخصی برای ازدواج ندارند و نمی دانند که همسر مورد نظرشان باید واجد چه ویژگی ها و شرایطی باشد. این بدون ملاک بودن برای همسر آینده موجب سردرگمی و ابهام جوانان شده و در نهایت با ایجاد احساس شکست در زندگی، زمینه ساز جدایی آنان فراهم می شود. عدم تعهد به خانواده و وجود مشکلات اقتصادی، بیکاری و دخالت اطرافیان نیز می تواند به افزایش اختلافات و جدایی ها دامن زند.


به نظر شما با چه راهکارها یی می توان از افزایش طلاق در جامعه جلوگیری کرد؟ مهمترین و موثرترین روشی که زمینه ساز کاهش جدایی و طلاق بین زوج های جوان می شود این است که با آگاهی و شناخت کامل و با داشتن ملاک مشخص برای انتخاب همسر آینده اقدام به ازواج کنند. همچنین هدف زوجین از زندگی مشخص باشد. می توان از طریق آموزش های قبل از ازدواج جوانان را با این مسائل آشنا کرد. البته بهزیستی در این زمینه برنامه هایی در حال اجرا دارد. نهادهای دیگری مانند سازمان ملی جوانان نیز می توانند در این زمینه به برگزاری دوره های آموزشی اقدام کنند. دولت نیز می تواند به کاهش مشکل اقتصادی جوانان کمک کند و با ایجاد اشتغال برای آنان و کاهش بیکاری در کشور زمینه اشتغال و رفع مشکلات اقتصادی آنان را فراهم کند.
 

برخی افزایش طلاق در جامعه را ورود و نفوذ فرهنگ غرب به کشور می دانند. نظر شما در این باره چیست؟ یکی از اتفاقاتی که در زندگی غرب رخ داده، این است که زن جایگاه خود را از دست داده و نقش مرد را ایفا می کند. در جوامع غربی تمایل زنان به نقش ها و مسئولیت های زنانه کمتر شده است. این نوع نگاه و فرهنگ از طریق رسانه های غربی به کشور ما نیز وارد می شود و حتی در رسانه های داخلی تبلیغ می شود. رواج این نوع تفکر در جامعه ما موجب می شود همان طور که در فرهنگ غرب، جدایی به آسانی رخ می دهد در کشور ما نیز رواج یابد و جوانان با کوچکترین مشکلی که برایشان در زندگی مشترک اتفاق می افتد، اقدام به جدایی کنند؛ در حالی که از عواقب آن اطلاعی ندارند.

 

افزایش طلاق چه تبعاتی برای جامعه دارد؟ با افزایش طلاق در جامعه شاهد از دست دادن اولین و بهترین نهاد تامین نیازهای عاطفی و جنسی افراد خواهیم بود. همچنین با افزایش طلاق تعهد به خانواده کمتر می شود و روابط خارج از خانه افزایش می یابد. این مسئله به سست شدن نهاد خانواده می انجامد که برای کشور مسلمانی چون کشورما زیبنده نیست. بایستی همه ارگان ها و افراد سعی کنند با ارتقای آموزش در زمینه ازدواج درست، به حفظ کیان خانواده کمک کنند.


دوستی های قبل از ازوداج چه تاثیری در این مقوله دارند؟ بر پایه تهاجم فرهنگی و عدم تامین نیازهای اولیه از طریق ازدواج و نیز وجود مشکلات اقتصادی، زمینه این دوستی ها و روابط قبل از ازدواج پایه ریزی می شود. این ارتباطات، جلوه ها و جذابیت های زیادی برای جوانان دارد که باعث می شود ارتباطی کاملا هیجانی اتفاق افتد. اگر این دوستی ها به ازدواج ختم شود صرفا با هیجان و احساسات نمی شود آن را ادامه داد. احتیاج به فکر و برنامه ریزی دارد. قبل از ازدواج ویژگی های مثبت طرف مقابل بسیار جلوه می کند اما پس از مدتی ویژگی های منفی طرف مقابل بیشتر به چشم می آید و خود را بروز می دهد و همین امر زمینه ساز طلاق می شود. ازدواج بهترین راه حل تامین نیازهای انسان است. وعده خداوند به بشر است که هرکس ازدواج کند برکت مالی از سوی باریتعالی تامین می شود و زمینه های مساعد را فراهم می کند. پس بهتر است که جوانان به فکر ازدواجی موفق و صحیح باشند تا در نتیجه آن و براساس وعده الهی به آرامش دست یابند.


پایان پیام/

کد خبر 47779

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha