به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ محمد رحیم نوروزیان، معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی در جلسه گرامیداشت روز خبرنگار که ظهر امروز (17 مرداد) در سالن شهید ماژانی فرمانداری بجنورد برگزار شد، در جمع خبرنگاران، بیان کرد: خراسان شمالی در بخش علوم انسانی به رغم دیگر شاخص ها که از استان های دیگر عقب مانده است، حرف اول را می زند و خبرنگاران بخشی از این نیروی انسانی هستند که با تمام استرس، بی پولی و دیگر مشکلات این حوزه، کار خبر انجام می دهند.
وی کار خبرنگاری را ساده ندانست و تصریح کرد: با وجود پیشرفت ارتباطات و شبکه های مختلف اطلاع رسانی در زمان کنونی، اگر خبرنگاری در زمینه اطلاع رسانی دیر بجنبد، از مردم و جامعه عقب خواهد ماند.
وی با تبریک روز خبرنگار و گرامیداشت سالروز شهادت صارمی، خبرنگار ایرنا در سال 78 در کشور افغانستان، گفت: طالبان محصول بی خبری و بی آگاهی جامعه آن روز افغانستان بود، بنابراین اگر خبرنگار جایگاه خود را داشته باشد، دیگر پرونده های فساد، دیکتاتوری، جنایت و جریانات تکفیری که الان بلای جان کشورها شده است، پیش نمی آمد.
معاون استاندار خراسان شمالی بالاترین و بزرگ ترین خبرنگار در اسلام را پیامبر(ص) دانست و اظهار داشت: تفاوت دین اسلام با دیگر ادیان در مهم بودن قلم و نوشته است، بنابراین جایگاه خبرنگار رفیع است و باید قدر، منزلت و ارزش کار خبرنگاران را درک کرد.
نوروزیان با هنرمندانه خواندن کار خبرنگاری، عنوان کرد: خبرنگاران باید به سمت حرفه ای شدن پیش روند و با نگاه به الگوهای قرآنی مانند سوره یوسف که بهترین نمونه کار خبری و هنری است، هنرمندانه، درست و استوار قلم بزنند.
وی افزود: محدود بودن تعداد رسانه ها در استان، سبب شده است رسانه ها و خبرنگاران به مشکلات حوزه کاری شان توجه نکنند، چرا که ضروری است رسانه های استان با بهره گیری از آموزش های جدید به سمت حرفه ای شدن حرکت کنند.
وی با تاکید بر نقد مسئولانه و منصفانه خبرنگاران از فضای مدیریتی استان گفت: برای ما ننگ است و افت دارد که خبرنگاری به دلیل درج واقعیات مدیریتی، اجتماعی استان تهدید شود و اگر این کار انجام شده است، مقصر خبرنگار و رسانه اش است که به ما اطلاع نداده است.
نوروزیان افزود: رسانه ها باید نقد کنند و مدیران هم تحمل فضای انتقاد را داشته باشند و در راستای کاهش و حذف مشکلات حوزه کاری شان اقدام کنند.
معاون استاندار خراسان شمالی گفت: نگاه امنیتی در استان وجود ندارد و فضای کار رسانه ای و انتقادی منصفانه آماده است، اما اختلاف سلیقه همواره وجود دارد، چرا که به دلیل تنوع قومیتی استان، ملاحظاتی باید لحاظ شود.
وی با اشاره به اینکه رده خراسان شمالی در شاخص های توسعه پایین است، تصریح کرد: ما نمی توانیم با شهرهایی مانند مشهد، تبریز، اصفهان و... رقابت کنیم اما در حد وسع تلاش می کنیم، بنابراین رسانه های استان هم باید با همدلی بیشتر در راستای کاهش مشکلات گام بردارند، چرا که حل مشکلات استان و حوزه رسانه ای آن به دست خود خبرنگاران و رسانه هاست تا با انسجام بیشتری نسبت به گذشته کار کنند و از تخریب یکدیگر بپرهیزند.
سهراب ابراهیمی، مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان شمالی هم در این جلسه از مسئولان استان خواست تا با حمایت از رسانه های استان، سبب آزادانه عمل کردن خبرنگاران مطابق با اصل قانون اساسی در حوزه رسانه ای شوند.
وی با بیان اینکه با مشکلاتی که رسانه های استان به لحاظ امکانات و نیرو دارند، بیشتر از حد ظاهر شده اند، گفت: تیراژ برخی روزنامه های استان از روزنامه های کشوری بیشتر است به گونه ای که روزانه در استان 44 هزار نسخه روزنامه استانی و کشوری توزیع می شود که به ازای هر 100 نفر، 4 نسخه می شود، اما این رقم در کشور به ازای هر 100 نفر 2 نسخه است.
وی عنوان کرد: مسئولان با حمایت از رسانه ها، انتظار محدود شدن مطبوعات استان را نداشته باشند چرا که باید حمایت از رسانه ها انجام شود تا نیاز اولیه جامعه که اخبار و اطلاعات است، محقق شود.
سرپرست معاونت فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هم خبرنگاری را شغل ندانست بلکه از آن به عنوان هنر نام برد و گفت: اخلاق، برخورد و کردار خبرنگار مهم ترین بخش کار هنری اش است.
حجت الاسلام ناصر هدایتی با بیان اینکه اهمیت جایگاه خبر و خبرنگاری آنقدر مهم به شمار می رود که خداوند در قرآن به قلم سوگند یاد کرده است، افزود: جامعه بدون خبرنگار، جامعه بدون روح است و خبرنگار حلقه اتصال دو کفه ترازوی رنج و دغدغه مردم و مسئولان است.
وی خبرنگاران را نخبگان جامعه دانست و اظهار داشت: نقد منصفانه خبرنگاران عامل اصلی رشد، توسعه و بالندگی جامعه است.
به گزارش خبرنگار ما، این جلسه که برای گرامیداشت جایگاه خبرنگار برگزار شده بود، با تمام زحماتی که برگزار کنندگان انجام داده بودند، حاشیه هایی هم به همراه داشت که ازدحام و صف گرفتن و بگو مگوی خبرنگاران با مسئولان برگزاری مراسم به خصوص نهاد استانداری برای دریافت لوح و هدیه بسیار بارز و البته به دور از پاسداشت حرفه خبرنگاری بود، در حالیکه با برنامه ریزی صحیح می شد، هدایا و لوح های تقدیر را به رسانه ها ارسال کرد و یا در همین جلسه، هدایای خبرنگاران هر رسانه را به نماینده آن رسانه تحویل داد.
پایان پیام/
نظر شما