ن وَالْقَلَمِ وَمَا يَسْطُرُونَ

خبرگزاری شبستان: « ن وَالْقَلَمِ وَمَا يَسْطُرُونَ» این آیه از سوره «قلم» در قرآن کریم حرمت، قداست و رسالت قلم را چنان آشکار و شیوا بیان می‌کند که گویی قلم، گرانبهاترین ابزاری است که خداوند برای روشنگری و حقیقت‌گویی به بشر اهدا کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، ۱۷ مرداد ماه سالروز شهادت خبرنگار شهید صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی است که به همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران در سال ۱۳۷۷در مزار شریف افغانستان به دست گروهک تروریستی طالبان به شهادت رسید.به همین مناسبت، شورای فرهنگ عمومی، هفدهم مرداد ماه را به عنوان «روز خبرنگار» نامگذاری کرد.

خبرنگاری حرفه نام‌آوری و نان‌آوری نیست؛ هنر کشف و درک حقیقت و بیان دلیرانه آن است. چه بزرگ افرادی که جانشان را در راه پاسداری از قلم حق فدا کردند و نام آنان همیشه می‌درخشد و نامشان در اذهان باقی مانده و خواهد ماند.

خبرنگاری، حدیث مفصل و زیبای عشق است و خبرنگار، عاشق و شیفته این باغ عطرآگین.  روز خبرنگار روز نماد حق‌بینی و حق‌نویسی و گام نهادن در مسیر آگاهی بخشی و نیک‌اندیشی و روز اطلاع رسانی با سلاح قلم است.

در اهمیت روز خبرنگار رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله امام خامنه ای(مدضله العالی) فرمودند «روز خبرنگار، روز رعایت حریم قلم و اندیشه است، این روز یادآور حماسه‌آفرینی آن‌هایی است که بقای حقیقت را به بقای خود ترجیح می‌دهند.»

 امام خمینی(ره) نیز در زمینه تأثیر و حرمت قلم بیان داشتند «امیدواریم بشر به رشدی برسد که مسلسل‌ها را به قلم تبدیل کند چرا که آن‌قدر که قلم و بیان در خدمت بشر بوده است، مسلسل‌ها نبوده‌اند.»

خبرنگاران، پل ارتباطی بین مردم و مسئولان

در دنیا امروزی که همگان سرگرم کار خود هستند و چندان به عملکرد حاکمان و نقد و بررسی آن ها توجه ندارند، این خبرنگاران رسانه ها هستند که با تیزهوشی ودقت، نقش واسطه بین مردم و مسئولان را ایفا می کنند. آن ها، از یک طرف درد دل مردم را می‌شنوند و به مقامات بالا انتقال می دهند، و از سوی دیگر، پاسخ های مسئولان را به آگاهی مردم می رسانند. نقد عملکرد خوب یا بد حاکمان در رسانه ها، از دیگر وظایف خبرنگاران است که به بالندگی نظام و نیز پاسخگو بودن مسئولان یاری می رساند.

مسئولان از خبرنگاران در عمل حمایت کنند نه در شعار

در جلسات و نشست‌ها، بارها شنیده‌ایم مسئولان فقط رسالت و وظایف رسانه‌ها را مطرح می‌کنند ولی از کنار این مسأله به آرامی می‌گذرند که آن‌ها در قبال اهالی خبر و رسانه چه وظیفه‌ای دارند؟.

امروز خبرنگاران در خط مقدم جبهه فرهنگی کشور قرار دارند بنابراین انتظار می‌رود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اگر خواستار اثر گذاری و ایجاد شرایطی بهتر برای تعمق بیشتر در حوزه فرهنگ است به فعالان این عرصه توجه ویژه‌ای داشته باشد.

اکنون خبرنگاران به عنوان رکن اصلی رسانه‌ها، نیازمند حمایت جدی مسئولان نه در کلام که منتظر عمل آن‌ها هستند تا شاید روزی امیدها و وعده‌ها به نتیجه برسند.

به گزارش شبستان، شهید محمود صارمی، در سال ۱۳۴۸در یکی از روستاهای اطراف بروجرد به نام چهار بره به دنیا آمد.شهید صارمی در کنکور سراسری، در رشته جغرافیای انسانی در دانشگاه تهران قبول شد و به همین علت تهران را برای زندگی برگزید. او پس از گذراندن چند ترم، از طریق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران راهی جبهه های نبرد حق علیه باطل شد و مدت هفده ماه در آن جا ماند و سپس به دانشگاه بازگشت و به ادامه تحصیل پرداخت. در سال ۱۳۷۰ مشغول به همکاری با خبرگزاری جمهوری اسلامی گردید و سال ۱۳۷۱، در حالی که به تحصیلات خود در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه شهید بهشتی ادامه می داد، ازدواج کرد. او پس از چهار سال، به سمت دبیر سرویس فارسی ایرنا برگزیده شد. شهید صارمی در ۲۶ دی ماه سال ۱۳۷۵ به عنوان مسئول دفتر خبرگزاری ایرنا در افغانستان، راهی مزار شریف شد و حدود دو سال بعد، در هفدهم مردادماه ۱۳۷۷، در نهایت مظلومیت به دست گروه طالبان به شهادت رسید.  روحش شاد و یادش گرامی باد.

پایان پیام/

کد خبر 477453

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha