به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد نظافت، استاد حوزه علمیه استان خراسان، عصر دیروز(15 مرداد) در مراسم آموزشی مدیران کانون های فرهنگی هنری جدید التاسیس خراسان رضوی که در سالن کنفرانس مجتمع فرهنگی اهل بیت (ع) برگزار شد، اظهار داشت: کار تشکیلاتی یعنی کار جمعی، سازمان یافته و مدیریت شده که به صورت منظم، منسجم و هدفمند انجام شود.
وی با بیان اینکه دین اسلام برای کار تشکیلاتی اهمیت بسیاری قائل شده است، افزود: مدیران موفق باید خودسازی را سرلوحه فعالیت های خویش قرار داده و ارتباط خوبی با والدین نوجوانان و جوانان داشته باشند.
مدیر مدرسه علمیه حضرت مهدی(عج) خاطرنشان کرد: معلمان و مسئولان باید انسانهایی لایق و عاری از هر گونه عیب و نقصان باشند که در جهت تقوا و اعمال خیر گام بردارند.
حجت الاسلام نظافت با اشاره بر نقش کلیدی رهبر به عنوان عنصر اصلی پیدایش و دوام تشکیلات، خطاب به مدیران کانون های فرهنگی گفت: مواظب باشید که در تعاملات تشکیلاتی مساجد، یکدیگر را در عدوان، گناه و تعدی به حقوق دیگران همراهی نکنید، زیرا تشکیلات باید به گونه ای باشد که مردم حامی آن باشند.
وی تصریح کرد: یک مدیر با پرورش روح و انسانیت خود می تواند خدمت رسانی مطلوب تری به دیگران داشته باشد، ضمن آنکه مدیر خوب مدیری است که کارها را توسط افراد مختلف اداره کند و بر امور نظارت داشته باشد.
استاد حوزه علمیه استان خراسان با تاکید بر لزوم الگوبرداری از سیره پیامبر اکرم(ص) که به صورت غیر مستقیم افراد را هدایت می کرد، اظهار داشت: مراحل شکل گیری تشکیلات شامل جذب، نگهداری و جلوگیری از ریزش نیرو است.
حجت الاسلام نظافت افزود: بر این اساس فرایند جذب از طریق دعوت مستقیم (بیان کردن آیات، روایات، احادیث و فراخوان افراد) و غیر مستقیم (با چهره ای گشاده با افراد دوست شویم و از موارد مورد پسند آنها شروع کرده و آن ها را به مراحل بالایی ارتقا دهیم) صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) به عنوان موفقترین مدیر، بدون هیچ اعتبار و حمایت خاصی توانست پیروان زیادی را به سوی خود جذب کند، گفت: تضرع، خواندن نماز شب و قرائت قرآن کریم جهت تدبر در آیات این کتاب الهی، زمینه ساز رشد مدیران برای خدمت بهتر به مردم می شود.
حجت الاسلام نظافت خاطرنشان کرد: یک مسئول خوب کانون باید حلقه وصل دیگران باشد، چراکه بسیاری از ارزش ها از طریق دوستی ها انتقال می یابد.
وی با تاکید بر نقش بنیادی نگهداری افراد و جلوگیری از ریزش آنها، یادآور شد: برگزاری کلاس های علمی، شخصیت دادن به افراد و واگذاری مسئولیت به آنها، یافتن دلایل ریزش افراد و نیز صبر و بردباری برای به ثمر رسیدن اهداف، راهی بسیار مطمئن جهت نگهداری افراد است.
پایان پیام/
نظر شما