به گزارش خبرنگار کتاب شبستان آلبرکامو نویسندة فرانسوی را از بنیانگذاران اگزیستانسیالیسم میشناسند، اگر چه بعدها در اندیشه از دوستش سارتر فاصله گرفت.او نویسنده، فیلسوف و روزنامهنگار الجزایری-فرانسویتبار و یکی از فلاسفهٔ بزرگ قرن بیستم بود.کامو در سال ۱۹۵۷ برندهٔ جایزهٔ نوبل ادبیات شد و از جوان ترین افرادی بود که برنده جایزه نوبل ادبیات شد.
"طاعون"،"مرگ خوش"،"سقوط" از آثار داستانی،"کالیگولا"، "مرثیه ای برای راهبه"،"سوتفاهم"،"حکومت نظامی"،" عادل ها" از نمایشنامه های وی ، و "پشت و رو"، "عیش" و "یادداشت ها" از آثار غیرداستانی وی هستند.
کامو که هنوز جوان بود در تصادف اتومبیل درگذشت ولی در همان عمر کوتاه خود خالق شاهکارهای بیبدیلی شد.
در جهان آثار او «طاعون» و«بیگانه» برجستگی بیشتری دارند، «طاعون» به خاطر داستان جذاب و خواندنیاش و «بیگانه» به خاطر اینکه تصویری از اندیشههای فلسفی کامو در آن بازتاب مییابد. بیگانه نخستین بار توسط زنده یاد جلال آل احمد و علی اصغر خبرهزاده به فارسی ترجمه شد.
و سالهاست که به شکل کاری کلاسیک خوانده میشود. اگرچه بیگانه به ویژه در سالهای اخیر ترجمههای دیگری به بازار نشر عرضه شده ولی ترجمه اولیه این اثر همچنان جایگاه خود را دارد.
کتاب" بیگانه" داستان مردی درونگرا به نام مرسو را تعریف میکند که مرتکب قتلی میشود و در سلول زندان در انتظار اعدام خویش است. داستان در دههٔ ۳۰ در الجزایر رخ میدهد.
«بیگانه» کاموبا ترجمه جلال ال احمد و علی اصغرخبره زاده به تازگی در انتشارات نگاه به چاپ سیزدهم رسید.
پایان پیام/
نظر شما