پرورش یافتگان در مکتب امام صادق (ع) در اوج تقدس عقلانی عمل می کنند

خبرگزاری شبستان: آیت الله قائم مقامی با اشاره به اینکه مرحوم فیروز آبادی در اوج تقدس، عقلانی عمل می کرد، گفت: وی مشروطیت را مادامی که با دین و اصول اساسی اسلام منافاتی نداشت پذیرفت و حمایت کرد و در مکتب امام صادق(ع) پرورش یافت.

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، نهمین  همایش ستارگان محراب با هدف بزرگداشت مرحوم فیروز آبادی شب گذشته 14 مرداد ماه در مسجد جامع فیروز آبادی شهر ری برگزار شد.

در این نشست، آیت الله سید محمد قائم مقامی، استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به جایگاه فقه و فقاهت گفت: فقه جریانی ریشه دار و  سابقه دار و جریان فهم درست دین است و مکتبی است که سینه به سینه و نسل به نسل از زمام امامان معصوم(ع) و مکتب امام صادق(ع) به عصر ما رسیده است.

 

وی افزود: فقاهت و دیانت باعث جلوگیری از سو استفاده از قدرت می شود. امروز شاهدیم که جریاناتی در نظام وجود دارند که با تمایل به قدرت و ثروت از اسلام اصیل فاصله می گیرند و برخی از این جریانات در اوج  نادانی و حماقت قرار دارند و ادعای فهم دین را دارند، جریان داعش و تکفیری از این جمله هستند.

 

وی با اشاره به اینکه فقیه کسی است که دین را به درستی درک می کند و سلایق شخصی خود را درآن دخالت نمی دهد، گفت: فقهای نظام کسانی هستند که برخلاف بسیاری از افراد زمانیکه به قدرت می رسند، مغرور نمی شوند. فقیه برای درک درست مقصود خدا تلاش می کند. خوشبختانه در جامعه اسلامی ما فقهایی از این دست بسیار وجود دارند.

 

آیت الله قائم مقامی گفت: آیت الله فیروز آبادی با اتکا به تقوا و دیانت از فسادهایی که بر سیاسیون و فعالان سیاسی پیش می آمد، در امان ماند و در مسیر تقوا و دیانت ثابت قدم حرکت کرد .وی در مکتب امام صادق(ع) تربیت شد و بزرگی بود که علم را آموخت و عمل و تقوا داشت و در اوج طهارت و عقلانیت و تقدس روشنفکر بود و در صحنه اجتماع و سیاست حاضر شد.

 

مرحوم آیت الله فیروز آبادی در اوج تقدس، عقلانی عمل می کرد و این نشانه کسانی است که در مکتب فقهی امام صادق(ع) پرورش یافته اند.

 

وی با اشاره به تاثیرات مبارزاتی آیت الله فیروزآبادی در عصر مشروطیت بیان کرد: مرحوم فیروز آبادی مشروطیت را مادامی که با دین و اصول اساسی اسلام منافاتی نداشت پذیرفت و حمایت کرد.

 

وی خاطر نشان کرد: دین شناسی فقیهانه با دین شناسی روشنفکرانه فرق های بسیاری دارد زیرا که روشنفکران سلایق و تمایلات فکری و فلسفی خود را در دین دخالت می دهند درحالیکه فقهای دین شناس فقط به متون اصیل مراجعه کرده و آن را ملاک می دانند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به دیگر ویژگی های مرحوم فیروز آبادی تصریح کرد: وی درشکل گیری جبهه ملی دوم و تاسیس جمعیت نهضت آزادی نقش به سزایی داشت و درغائله جمهوری خواهی همراه سید حسن مدرس که از رهبران مبارزه با جمهوریت بود، قرار گرفت و هرگز حاضر به ترک رویه خود نشد و در منطقه شهر ری اقدام به ساخت مسجد، بیمارستان و مراکز خیریه کرد.

 

در ابتدای این مراسم نیز  حجت الاسلام اصلانی، مدیر ناحیه شیخ صدوق، ضمن گرامیداشت مقام آیت الله فیروزآبادی اظهار کرد: ایشان حدود صد و چهل سال پیش در شهرری دیده به جهان گشودند. تحصیلات ابتدایی خود را در تهران گذراندند و چون بعد از فوت پدر مسئولیت خانواده را به عهده داشتند همزمان با تحصیل شبانه در تهران روزها در فیروزآباد کار می کردند.

 

وی افزود: آیت الله فیروزآبادی بعد از اتمام تحصیلات در تهران، عازم نجف اشرف شدند و افتخار شاگردی آخوند خراسانی را داشتتند. ایشان به عنوان مجتهد پس از اتمام تحصیلات به ایران بازگشتند. آیت الله فیروز آبادی در ترویج دین و دستگیری مستمندان بسیار تلاش می کردند و بانی خیر و برکت مردم شهرری بودند. 

 

حجت الاسلام اصلانی گفت: آیت الله فیروزآبادی با همین روحیه وارد مجلس شورای ملی شد و تمام مدت خدمت گذاری خود حقوقی دریافت نکرد. پس از اتمام دوره نمایندگی تمامی حقوق این مدت خود را صرف خدمت به مردم، تاسیس بیمارستان و مسجد فیروزآبادی کرد.

 

نهمین نشست ستارگان محراب با هدف بزرگداشت علما و ائمه جماعات مساجد تهران، ویژه بزرگداشت آیت الله مرحوم سید رضا فیروز آبادی با حضور علما، طلاب و اقشار مختلف مردم در مسجد فیروزآبادی شهرری برگزار شد.

 

حسین طلا و محجوب از نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی، فرماندار و شهردار منطقه 20 و حجت الاسلام حاج علی اکبری، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد در مراسم بزرگداشت آیت الله فیروزآّبادی شرکت داشتند.


بنابراین گزارش، در این مراسم از یادبود مرحوم آیت الله فیروزآبادی که قرار است در مسجد فیروزآبادی نصب شود با حضور علما و مسئولان پرده برداری شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 477278

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha