پرهیز از برخوردهای نامناسب و چکشی نسبت به مقوله حجاب

خبرگزاری شبستان: نویسنده محقق و پژوهشگر علوم دینی گفت:باید از برخوردهای نامناسب و چکشی نسبت به حجاب در گذشته تجربه آموزی کرده و با راهکاری مناسب ودر خور جامعه امروز مقوله حجاب را در جامعه تبیین کرد.

مهدی محدثی نویسنده نویسنده محقق وپژوهشگر علوم دینی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به اهمیت و جایگاه حجاب گفت: اسلام، زن را گوهری ارزشمند می داند که بزرگ ترین و نخستین مسئولیتش، تامین آرامش و امنیت خانواده است.

 

وی افزود: برهنگی، سابقه ای به قدمت تاریخ دارد؛ شیطان از همان زمان خلقت آدم و حوا تا به امروز،  کوشیده تا به نوعی فرهنگ برهنگی را ترویج دهد و به اهداف خود برسد؛ چرا که غریزه شهوت، قوی ترین غریزه در آدمی است که اگر تحت کنترل نباشد، می تواند او را به منجلاب تباهی بکشاند.

 

نویسنده محقق وپژوهشگر علوم دینی ادامه داد: امروزه فرهنگ بی حجابی و بدحجابی تحت عناوینی همچون: مدگرایی، ورزش، آزادی، پیشرفت، زندگی مدرن و ... بروزوظهورپیدا کرده؛ عده ای آن را مانعی در انجام امور روزانه می دانند و مساوی بودن مرد و زن را دستاویزی قرار داده اند تا خود را عریان کنند و از قید و بند حجاب رهایی یابند که گاهی آن هایی که به واجب و حرام عقیده ای ندارند، از کراهت داشتن رنگ مشکی سخن می گویند تا چادر مشکی را زیر سوال ببرند.

 

محدثی تصریح کرد:  از زمانی  که خداوند زن را آفرید حجاب را هم لازمه این موجود کرد چرا که در قرآن لازمه منزلت اجتماعی یک زن حجاب او عنوان شده است.

 

وی با اشاره به اینکه زن موجودی آسیب پذیر است اظهار داشت: حجاب و زن لازم و ملزوم هم هستند و همانگونه که در قرآن خطاب به پیامبر آمده است ای پیامبر به زنان و همسران مؤمن خود بگو که حجاب را رعایت و زینتهای خود را آشکار نکنند .

 

نویسنده محقق وپژوهشگر علوم دینی یادآور شد: در همین راستا اولین نهاد برای تبین حجاب خانواده است و این خانواده است که می تواند حجاب را به عنوان یک ارزش تلقی و برای دختران خود تببین کند.

 

محدثی خاطر نشان ساخت: متاسفانه در جامعه ما خانواده و یا مادران دختران خردسال خود را تا قبل از سن 9 سالگی با پوشش نامناسبی در ملاء عام و جامعه  وانظار ظاهر می کنند که وقتی کودک به سن بزرگتری می رسد چون به این نحوه پوشش در کودکی عادت کرده است نمی تواند پوشش کامل را در بزرگسالی قبول و باور داشته باشد و در نتیجه نمی توان این حس را در او مهار کرد.

 

وی عنوان کرد: با توجه به پیشرفت علم و رسانه ها، الگوی کامل یک زن مسلمان به طور کامل نمایش داده نمی شود و گاها بد آموزی دارد و به گونه ای نمایش داده می شود که بیننده  را پیرو آن می کند و تلویزیون به عنوان یک رسانه ملی که اغلب مخاطبان آن زنان می باشد و گاها در همین رسانه به دنبال الگویی برای نوع پوشش خود می باشند.

 

نویسنده محقق وپژوهشگر علوم دینی یاد آورشد: شبکه های مجازی همانگونه که ازنامش پیداست یک فضای مجازی است که امنیتی ندارد وافراد در این شبکه ها به جهت عدم رویایی از هیچ محدودیتی استفاده نمی کنندو با گذاشتن تصاویر، فیلم و... ترسی ندارند .

 

محدثی ابراز داشت: ابعاد وجودی و شخصیتی حضرت زهرا(س) نیز به عنوان کاملترین الگوی حجاب و عفاف باید بیشتر از بیش در جامعه تبین و معرفی شود و رسانه های صوتی و تصویری نیز با توجه به این ابعاد می تواند ابتدا نیاز جامعه در مقوله حجاب را شناسایی و سپس با استفاده از الگوی شخصیتی حضرت زهرا(س) حجاب را در جامعه پیاده سازد. 

 

نویسنده محقق وپژوهشگر علوم دینی اذعان کرد: درهمین راستا نباید از این موضوع غافل شد که جامعه ایران نسبت به مقوله حجاب بی تفاوت نیست اما شاید این موضوع به طور کامل ریشه یابی نشده است  و باید ریشه این معضلات را در سالهای دور جستجو کرد و از برخوردهای نامناسب و چکشی نسبت به حجاب در گذشته تجربه آموزی کرده و با راهکاری مناسب ودر خور جامعه امروز مقوله حجاب را در جامعه تبیین نمود.

 

محدثی در پایان گفت: جامعه باید تلاش کند در اصل موضوع حجاب به عنوان مهمترین مسئله که نه تنها محدودیت نیست بلکه نوعی مصونیت اجتماعی برای زن می باشد فرهنگ سازی شود تا بتوان رغبت زنان نسبت به حجاب را در جامعه و نهاد خانواده بیشتر و تثبیت کرد.

 

 

 

 

کد خبر 477273

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha