به گزارش خبرگزاری شبستان، سه شنبه 31 خرداد ماه جشنواره فرهنگی و نمایشگاه هنرمندان برجسته افغانستان با حضور دکتر سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، دین محمد مبارز راشدی، معاون وزیر فرهنگ افغانستان، عبیدالله عبید، سفیر افغانستان در ایران، حجت الله ایوبی، رئیس موسسه فرهنگی اکو و جمعی از مسئولان و شخصیت های سیاسی و فرهنگی ایران و افغانستان در فرهنگسرای نیاوران گشایش یافت .
در آیین گشایش این مراسم دکتر حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران با بیان اینکه ما و افغانستان یک امت واحده هستیم و در بند این مرزهای جغرافیایی نیستیم گفت : ایران و افغانستان دارای مشترکات فراوانی در زمینه های مختلف هستند .
حسینی در ابتدا با قرائت شعری از خلیل اله خلیلی از شاعران نامی افغانستان سخنان خود را آغاز کرد تا بیانگر احساس صمیمت و دوستی و یگانگی میان مردم دو کشور باشد .
وی افزود : موسسه فرهنگی اکو به خوبی توانسته است با تکیه بر مشترکات فرهنگی و پیوند تاریخی فراوانی که میان کشورهای منطقه وجود دارد گام های بلندی را بردارد و مباحث فرهنگی و هنری را به طور پر رنگ مطرح کند .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران اعلام کرد : ما این افتخار را داریم که در دوران سخت و محنت افغانستان در کنار آنها بوده ایم و در همه ایام مردم افغانستان ایران را مرجع و پناهگاه خودشان می دانستند .
وی افزود : هنرمندان افغان علی رغم غربت و دوری از وطن آثار بسیار زیبایی را خلق کرده اند و ما خوشحالیم که این پیوند تاریخی بر قرار است و روز به روز هم مستحکم تر می شود .
در ادامه دکتر حسینی به شخصیت برجسته ای همچون سید جمال الدین اشاره کرد و گفت : وی آغازگر بیداری در ایران و افغانستان بوده است . امروز هم اگرشاهد تحولاتی در جهان اسلام هستیم توسط شخصیتی چون سید جمال الدین پدید آمده است .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران اعلام آمادگی نمود که هم این وزارتخانه و هم بنیاد فارابی با هنرمندان کشور افغانستان همکاری های هنری مشترکی را انجام دهند .
دکتر حسینی اظهار داشت : ما در رویدادی که در سال 2013 میلادی برای نام گذاری شهر غزنین به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام برپا خواهد شد، حتما همراه مردم خوب افغانستان هستیم .
وی افزود : ما هم در افغانستان برنامه ها و نمایشگاههای فرهنگی و هنری برگزار کردیم که با استقبال چشمگیر نخبگان ، خبرگان ومردم عزیز افغانستان واقع شد .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران با خواندن ابیاتی از سید فضل اله قدسی سخنان خود را به پایان رساند .
در ادامه این مراسم دکتر عبید الهب عبید سفیر دولت جمهوری اسلامی افغانستان ضمن بیان اینکه امروز در فرهنگسرای نیاوران جشنواره فرهنگی و آثار هنرمندان افغانی مقیم ایران را به نمایش گذاشته ایم . آثار هنرمندان افغان مقیم ایران جای فخر و مباهات است و آنها با دست های هنرمندانیشان توانستند چنان هنری بیافرینند که همچون یک اثر با ارزش در منطقه بی نظیر است .
سفیر دولت جمهوری افغانستان ادامه داد : هنر چیزی است که هیچوقت پنهان و کتمان نمی ماند و بالاخره برای همه روشن و هویدا و آشکار می شود . ما باید در گسترش این هنر کوشا باشیم .
او اضافه کرد : ما شاهد گسترش ، توسعه و تحکیم روابط میان دو کشور بوده ایم و تلاش می کنیم در سایر عرصه ها نیز روابط را گسترش دهیم . و از فرصت های خوب جمهوری اسلامی ایران به نفع کشورمان استفاده کنیم . و با استفاده از این امکانات و ظرفیت ها شاهد افغانستانی مترقی باشیم و ببینیم که روزی هنرمندان عزیزمان این هنر را به وطنشان برگردانند .
احمد بهزاد معاون پارلمانی افغانستان نیز طی سخنانی در این مراسم گفت : من خودم شاهد خاطرات زیادی از شکل گیری جریان هنر و اندیشه در مهاجرت بودم . هنرمندان افغان در دیار غربت با دستان خالی و بدون هیچگونه کمکی تنها با انگیزه کار خود را آغاز کردند و همین انگیزه بود که محصولشان را ماندگار نمود .
وی افزود : امروز هر کس بخواهد تاریخ افغانستان را مطالعه کند به برکت حضور این هنرمندان و نقش آفرینیشان در زمینه هنر و فرهنگ افغانستان کسی نمی تواند تاریخ ما را تحریف کند .
احمد بهزاد با بیان اینکه مهاجرت هر چقدر هم تلخ بود ولی ثمرات شیرینی هم در پی داشت تصریح کرد: خیزش شور انگیز هنرمندان جوان ما در دنیای مهاجرت، در داخل افغانستان هم با عث افتخار جامعه افغان شده است.
او افزود : این جشنواره ها و تجمع ها را باید در کابل ، هرات و بلخ که در شرایط فعلی امکان تدوین این برنامه ها را دارند برگزار نمود و جامعه مردم افغانستان با دیدار این هنرمندان از فعالیت ها و افتخاراتی که در دیار مهاجرت خلق کرده اند روحیه می گیرند .
سخنران دیگر این رویداد فرهنگی و هنری دین مبارز راشدی معاون وزیر فرهنگ افغانستان بود وی اعلام کرد : این محفل در واقع مجال دادن برای هنرمندان است . مجال دادن و احترام به کسانی که اهل هنر هستند . مشخصه ای که مرز مشترک میان ایران و افغانستان است .
وی افزود : این دو کشور مشترکات فراوانی دارند و جز یک مرز جغرافیایی سیاسی هیچ تفکیکی میان این دو کشور امکان ندارد .
راشدی اضافه کرد : هنر در خدمت انسانیت و برای یکجا کردن انسان هاست . هنر در خدمت دوستی میان انسان ها ، رفع کدورت ها، دشمنی ها و دوری هاست . هنر در خدمت مهر و عشق پذیرفتن یکجا شدن است برای سوختن برای هم و ساختن با هم است .
او با اشاره به سختی ها و مشکلات کشور افغانستان ادامه داد : افغانستان روزگاری را سپری می کند که مشکلات زیادی دامن گیرش است و اگر در طول تاریخ بزرگ و عمیق و دقیق نبود این بحران می توانست این ملت را از پای در بیاورد ولی با وجو زخم های زیاد هنوز زنده است و فریاد امیدش برای رفتن به جلو به قوت خود باقی است .
وی در پایان گفت : ملت ایران از نظر فرهنگی ملتی مقتدر و توانست و این خصوصیت برای ملت هایی که در حوزه تمدنی منطقه است هنوز هم حرف اول را می زند .
شایان ذکر است این جشنواره به همت موسسه فرهنگی اکو و همکاری سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در ایران همچنین همکاری فرهنگسرای نیاوران تهران و در پی برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری هنرمندان مهاجر افغان در اصفهان، به صورت ملی برپا شده است .
گفتنی است نمایشگاه این جشنواره که در برگیرنده آثار حدود 40 هنرمند و شخصیت فرهنگی مهاجر افغان در بخش های نقاشی، طراحی، طلاکوب، میناکاری، فرش بافی، خوشنویسی، دوخت های سنتی و غذاهای محلی افغانستان می باشد، تا تاریخ 5 تیر ماه در گالری شماره یک فرهنگسرای نیاوران دایر می باشد .
پایان پیام/
نظر شما