به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز، دکتر سید علی اکبرهاشمی راد، رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز صبح امروز (۱۴ مرداد) در نشست خبری به مناسبت سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی با تبریک روز خبرنگار و رسانه گفت: خبرنگار صاحب اندیشه و فکر، با فراست است، از طرفی تحلیلگر و امانت دار است، و در حفظ جایگاه و رسالت خودش صبوری و ایستایی می کند.
این مسئول در ادامه با بیان این مهم که جهاد دانشگاهی یک نهاد انقلابی، فرهنگی با محوریت فن آوری است، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در 16 مرداد، سال 1359 به فرمان رهبری کبیر انقلاب با ستاد انقلاب فرهنگی شروع به کار کرد و ماهیت خود را در براساس فرهنگ و پژوهش قرار داد.
هاشمی راد افزود: از زمان تشکیل جهاد دانشگاهی، این مرکز برنامه های آموزشی و پژوهشی را سرلوحه کارش قرار داده است و با توجه به گستردگی توسعه علم ، در هر استان با هدف توسعه پژوهش و اشتغال تاسیس شد و در استان البرز با درخواست استاندار به رئیس جهاددانشگاهی وقت در سال 9۱ ، هیأت امناء در سال 92 این تاسیس را به تصویب رساند.
وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی با چهار معاونت و چهار حوزه آغاز به کار کرد، و در استان البرز با سه گروه پژوهشی موافقت قطعی در حوزه روانشناسی مثبت، دوم آسیب های اجتماعی و سوم حوزه مطالعات شهری و نهایتا یک مرکز خدمات تخصصی جی آر تس در استان و خارج از آن را رقم زد.
جهاد دانشگاهی البرز توانایی راه اندازی پژوهشکده ای در علوم انسانی را دارد
دکتر هاشمی راد با بیان این مطلب که پژوهشکده ای در حوزه علوم انسانی در استان مجوز گرفته است، به مشکلات نقدینگی اشاره کرد و توضیح داد: با توجه به نقدینگی موجود و کسری ها به دنبال مکان مناسب آموزشی هستیم ، که در این زمینه رایزنی هایی با استاندار و نمایندگان مجلس صورت گرفته است، هم چنین بنابر دغدغه هایی که در این استان در حوزه آسیب ها وجود دارد، این پژوهشکده راه اندازی شود.
به گفته وی، به واسطه این سه گروه 2 طرح ملّی به واسطه این سه گروه از طرف دفتر مرکزی به البرز سپرده شده، که نخستین آن پیمایش ملی خانواده است، که با یک شورا با حضور معاون وزیر و با حضور جناب دکتر گودرزی عضو شورای علمی این گروه این طرح آغاز به کار خواهد کرد و دومین طرح ملی تعیین میزان شادکامی در ایران است، که چندین وزارتخانه، دانشگاه خوارزمی و شهید بهشتی ما را در اجرای این طرح یاری خواهند کرد.
آموزش نقطه عطف کار ما نیست بلکه فرهنگ است
این مسئول در این نشست با برشمردن ضرورت های تشکیل جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش با 2 کارکرد روبه رو هستیم، که نخستین آن رویکرد آموزش های کوتاه مدت تخصصی کارکنان دولت تا به امروز در استان البرز موفق به این کار نشدیم و در آموزش بلند مدت مرکز علمی کاربردی تخصصی هنر در مقطع کارشناسی و کاردانی با حضور هزار و 200 دانشجو مشغول به تحصیل هستند.
وی از نمونه های ابتکاری این مرکز راه اندازی صندوق قرض الحسنه دانشجویان را عنوان کرد و توضیح داد: صندوق قرض الحسنه دانشجویان ایران را در انتهای سال گذشته افتتاح کردیم ، و امروز بالغ بر 90 نفر وام جهاد دانشگاهی استان البرز اعطاء کرده است.
هاشمی راد افزود: این پایگاه حاضر است، به رسم امانت پولی از دستگاه های اجرایی برای کل دانشجویان سراسر استان پس انداز کند، آن چنان که پول تبرکی نماینده ولی فقیه در این صندوق نیز قرار داده شده است.
وی در ادامه با بیان این منظر که امروزه دغدغه استاندار اقوام هستند ، تاکید کرد: در این ارتباط اطلاعات پژوهشی جهاد دانشگاهی در اختیار استاندار قرار می گیرد.
این مسئول از در خصوص سایر برنامه های فرهنگی نیز توضیح داد: در حوزه فرهنگی 2 خبرگزاری ایسنا و ایکنا در حال فعالیت هستند، سال گذشته به صورت استانی و منطقه ای استقلال خودش را به دست آورد و تاسیس قطعی ایکنا در سال جاری نیز برای ببیان دغدغه های قرآنی خواهد بود.
وی در ادامه با بیان این مهم که سال گذشته با راه اندازی کارگروهی براساس منویات مقام معظم رهبری تشکیل شد، تصریح کرد: برای بررسی ابعاد و مولفه های نام سال سبک زندگی از اقتصاد مقاومتی بر اساس سلسله نشست های جهاد دانشگاهی انجام شد.
وی افزود: در حوزه فرهنگی طرح تجانس فرهنگی برای دریافت خروجی ها ، بررسی فرصت ها و جاذبه های گردشگری ، جشنواره مفاهیم و سوره های قرآن در دانشگاه و برنامه های شاخص در حوزه تبیین اندیشه های حضرت امام خمینی رحمت الله بوده است.
این مسئول بیان کرد: بانک اطلاعاتی ارزش های ملّی و مذهبی در سطح استان هستیم، برای معرفی مفاخر استانی در سال گذشته که چهارمین جشنواره علم تا عمل را برگزار شد، این طرح مطرح شد.
پذیرش 868 متقاضی در بانک خون بند ناف
حوزه مرکزی تخصصی بانک ناف در استان البرز از دیگر گام های موفقیت جهاد دانشگاهی در استان البرز است، که مورد استقبال همشهریان البرزی قرار گرفته است، هاشمی راد در این خصوص توضیح داد: بنابر آمار از ابتدای تشکیل این مرکز بانک خون بند ناف ما شاهد استقبال ۸۶۷ متقاضی بوده ایم و با تشکیل پرونده از رفت و آمد این عزیزان به تهران پیشگیری کردیم.
این مسئول با بیان این مهم که به دنبال مرکز تجاری سازی در استان هستیم، ورود به عرصه تجاری سازی علوم انسانی را از مولفه های مهم دیگر در این مرکز ذکر کرد و توضیح داد: مطالعه مدرسه کسب و کار برای ثمره بخشی به دانش فنی برای نهادینه کردن فرهنگ کار است، در جهاد دانشگاهی هر کسی نگاه به ساعت اش نمی کند و در واقع به دنبال مدیریت استراتژیک در تعریف حوزه اقتصاد محلی هستیم.
در پایان توجه به بخش جنبی پایان نامه های دانشجویی اختصاصی به کارآفرینی و اشتغال را از مولفه های راهبردی در مدیریت استراتژیک در حوزه اقتصاد محلی خواند و خاطرنشان کرد: اضافه شدن شاخه تحصیلی مدیریت بورس به دروس تحصیلی دانشگاهی این مرکز از دیگر امتیازهای ویژه این سازمان در سال جدید است.
پایان پیام/
نظر شما