حجت الاسلام سيد جلال موسوي تبار، امام جمعه زاغمرز امروز(14مرداد) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان به مناسبت روز حقوق بشر اسلامي و كرامت انساني،با اشاره به آيه70سوره اسراء، اظهار داشت: خداوند در اين آيه شريفه انسان را از همه مخلوقات گرامي تر داشته است.
وي افزود: خداوند همه انسانها را يكسان مي داند و اين جمله زيبا را در قرآن كريم آمده كه همه بشر را از يك پدر و مادر«آدم و حوا» خلق كرديم.
حجت الاسلام موسوي تبار با اشاره به فرموده رسول خدا(صلي الله عليه وآله وسلم) در خصوص برابري حقوق انسان ها، تصريح كرد: حضرت محمد(صلي الله عليه وآله وسلم) مي فرمايند: بدانید و آگاه باشید که انسانها از آغاز خلقتشان تاکنون از عصر آدم ابوالبشر تا امروز مانند دندانه های شانه با یکدیگر مساوی هستند و کوچکترین تفاوت و برتری نسبت به یکدیگر ندارند.
وي با بيان اينكه تمامی انسانها با منزلت و حقوقی یکسان به دنیا میآیند و همگان باید نسبت به يكدیگر همانند برادر و خواهر رفتار کنند، گفت: خداوند انسان را نسبت به ساير موجودات تكريم بخشيده و برتري داده اما انسان در برابر انسان ديگر از نژاد و قوم و قبيله اي متفاوت، يكسان هستند و هيچ فرقي بايكديگر ندارند.
حجت الاسلام موسوي تبار با اشاره به جايگاه بشر در دين مبين اسلام، اظهار داشت: هیچ ملتی بر ملت دیگر و هیچ نژادی بر نژاد دیگر امتیاز و برتری ندارد مگر در مرتبه تقوی.
وي با اشاره به نامه اميرالمؤمنين علي(عليه السلام) به مالك بن حارث اشترنخعي هنگامي كه فرمانروايي مصر را به ایشان دادند، عنوان داشت: امام علي(عليه السلام) در اين نامه به مالك اشتر سفارش نمودند كه مهربانی به رعیت و دوست داشتن آنها و لطف در حق ایشان را شعار دل خود ساز؛ چونان حیوانی درنده مباش که خوردنشان را غنیمتشماری، زیراآنان دو گروهند یا همکیشان تو هستند یا همانندان تو در آفرینش.
حجت الاسلام موسوي تبار اسلام را خواستگاه حقوق بشر دانست و ادامه داد: اين نامه امام علي(عليه السلام) و ديدگاه آن حضرت به انسانها، نگاه برتر اسلام نسبت به همه انسان ها است.
وي با بیان اینکه خداوند احترام به حقوق انسان را بالاترین وظیفه هر مسلمان میداند، اظهار داشت: امام صادق (علیهالسلام) فرمودند« خدای متعال میفرماید: مردم خانواده من هستند، پس محبوبترین آنان نزد من كسانی هستند كه با مردم مهربانتر و در راه برآوردن نیازهای آنان كوشاتر باشند.»
حجت الاسلام موسوي تبار درپاسخ به اينكه انسان در اسلام از چه حقوقي برخوردار است، گفت: دین مبین اسلام برای انسان ارزش والایی قائل است و انسان را خلیفه خدا در زمین میداند.
وي در خصوص اينكه مراد از كرامت انساني چيست و در اسلام چگونه ديده مي شود، اظهار داشت: از امام صادق(عليه السلام) در جلد14صفحه7مستدرك الوسايل محدث نوري، آمده كه انسان ها، اهل زمين، تمام ملل و اقوام روي كره زمين مي توانند پيوسته در رحمت و آسايش بسر برند؛ همه مردم بشر دوست باشند و بنام انسانيت به يكديگر ابراز محبت نمايند و امين مال و ثروت يكديگر باشند همچنين در گفتار و رفتار پيرو حق باشند كه اين فرموده امام صادق(عليه السلام) به عنوان زيباترين جمله براي حقوق بشر در تمام دنيا كاربرد دارد.
حجت الاسلام موسوي تبار با بيان اينكه دين اسلام دين رحمت و پيامبر اسلام نيز رسول رحمت و مهرباني است، گفت: همه انسان ها در دين اسلام بدون توجه به رنگ، نژاد و قوم از يك حقوق مساوي برخوردار هستند.
وي بيان داشت: دنيا و تمام مردم جهان بايستي بدانند كه اميرالمومنين علي(عليه السلام) به پسر خويش محمد بن حنيفيه سفارش كردند «به همه ي مردم نيكي كن و همه مردم را دوست بدار به همان ترتيب كه دوست داري مردم با تو رفتار كنند همچنين چيزي را براي آنها بپسند كه براي خود مي پسندي.
حجت الاسلام موسوي تبار افزود: كرامت انساني در اسلام اين چنين عنوان شده كه« انسان بايد به گونه اي باشد كه زماني كه از دنيا مي رود دنيا ناراحت باشد نه همانند برخي سران كشورهاي عربي كه مردم دنيا از مرگ وي خوشحال مي شوند.
وي اضافه كرد: در دنياي امروز شخصيتي نظير امام خميني(رحمت الله عليه) نداريم كه بيش از 10ميليون نفر در مراسم تشييع پيكر مطهر ايشان حاضر شوند و يا اينكه كشورهاي دنيا با گذشت 27سال از ارتحال ايشان در عزاداري آن حضرت حضور يابند.
حجت الاسلام موسوي تبار با اشاره به دشمني هاي آمريكا در بحث استفاده ايران اسلامي از انرژي صلح آميز هسته اي، گفت: بزرگترين ناقض حقوق بشر و كرامت انساني، آمريكا است كه سند جنايت بمباران اتمي هیروشیما و ناگازاکی كه موجب ويراني اين دو شهر و كشتار ميليوني انسان ها شده و تا به امروز تنها موارد استفاده جنگی از سلاح هسته اي در جهان اين جنايت آمريكا بوده است .
پايان پيام/
نظر شما