راه اندازی کانون های مادر و کودک در سطح تمامی محلات ۳۵۴ گانه شهر تهران

خبرگزاری شبستان: مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به راه اندازی کانون های مادر و کودک در سطح تمامی محلات ۳۵۴ گانه شهر تهران ، گفت: ویژه برنامه های هفته تغذیه ویژه کودک و مادر با همت این کانون ها در سطح مناطق ۲۲ گانه برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سمانه زمانی گرمسیری، مدیرکل سلامت شهرداری تهران درباره برگزاری دوره های آموزشی تخصصی تغذیه با شیردر محلات 354 گانه گفت: این دوره ها شامل فواید اهمیت شیر مادر در مقایسه با شیر خشک، دیدگاه علمی ـ آیات قرآنی و احادیث، اهمیت آغوز برای مادر و شیرخوار، نحوه صحیح شیر دادن ، نحوه راحت شیر دادن، مشکلات شیردهی، شرایط جسمی  روحی و روانی ،  تغذیه مادر ، شرایط و اصول ملاقات و عیادت ، خواب مادر و لباس مادراست.

وی افزود: این دوره ها در سطح خانه های سلامت، مساجد و مراکز آموزشی برای عموم شهروندان به ویژه مادران باردار و شیرده برگزار شد.

زمانی ادامه داد: اقلام آموزشی نظیر بروشور ، تراکت ،کتابچه ، بسته های بهداشتی و ... متناسب با شعار سال توسط مناطق 22گانه تهیه و در سطح خانه های سلامت ، مساجد و سایر اماکن عمومی توزیع شد.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران تصریح کرد: علاوه بر خدمات آموزشی، مشاوره های فردی و گروهی توسط متخصصان زنان ، ماماها و روانشناسان از طریق خانه های سلامت بر عموم مردم ارائه می شود.

زمانی خاطرنشان کرد: اداره کل سلامت شهرداری تهران همچنبن با مشارکت وزارت بهداشت ، درمان ، و آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران همایش های تخصصی را با عنوان "ترویج تغذیه با شیر مادر " در سطح مناطق 22گانه برگزار می نماید.

بر اساس این گزارش ، نوزاد با پشت سر گذاشتن مرحله تولد كه در حقیقت پرمخاطره ترین مرحله زندگی اوست ، پا به عرصه وجود می گذارد و علیرغم كوتاه بودن این دوران ، تغییرات گسترده و شگرفی در عملكرد سیستم های مختلف بدن به وجود می آید تا نوزاد را از وابستگی زندگی داخل رحمی خارج كند .

 بریدن بند ناف هر چند نوزاد را به طور فیزیكی از مادر جدا می كند ، ولی بقاء و سلامت نوزاد همچنان با زندگی و سلامت مادر در ارتباط تنگاتنگ باقی می ماند . اولین ارتباط تغذیه نوزاد با شیر مادر است . شیر مادر به لحاظ داشتن مواد پروتئيني و ويتاميني بسيار، بيش از ساير غذاها براي نوزادان توصيه شده اسـت. تغذیه نوزاد به ویژه در ساعات اولیه تولد باشیر مادر و حمایت همه جانبه از مادر( حمایت روانی ، حمایت خانواده و شبکه اجتماعی و... ) در دوران شیر دهی از جنبه های مختلف قابل بررسی است .

به ‌گفته پزشكان، شيرمادر نخستين واكسن نوزاد است، اين ماده نه ‌تنها كاملترين غذا براي نوزاد است، بلكه عامل مهمي در پيشگيري از عفونت و ضامن سلامتي جسمي و رواني شيرخوار است . تغذيه با شير مادر رابطه عاطفي بين مادر و فرزند را افزايش مي دهد و اثر مطلوبي بر رشد رواني و عاطفي شيرخوار دارد تا حدي كه كودكان تغذيه شده با شير مادر از امنيت رواني بيشتري برخوردارند.

 

پایان پیام/

کد خبر 476921

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha