مهدی باوری لازمه مهدی یاوری/کانون‌های مساجد محل تربیت سرباز امام زمان باشند

خبرگزاری شبستان: انقلاب جهانی حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه شریف) برخواسته از دل مردم و متن جامعه است و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد یکی از ارکان تربیت یاوران آن حضرت هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، نمی‌شود دست روی دست گذاشت. نمی شود ایستاد و نگاه کرد تا امام زمان(عج الله تعالی فرجه الشریف) بیاییند و انقلاب کنند و خودشان بسازند و تربیت کنند و رفاه و امنیت بیاورند. امام باقر(علیه السلام) فرمودند، قیام قائم ما جز در غرقاب خون و عرق محقق نمی‌شود. عنصر تلاش برای زمینه سازی، خودسازی و دیگر سازی از کلید واژه‌های روایات اسلامی در باب ظهور است که برای هر کس در هر جایی و سطحی و با هر دانشی وظیفه‌ای در نظر گرفته است. تربیت یاور و یارسازی شاید از آن جمله وظایفی باشد که بخش‌های مختلفی از جامعه اسلامی در آن دخیل باشند: مسجد، دانشگاه، حوزه علمیه، خانواده، مدرسه و صدا و سیما. اما نقش مسجد و کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد به مدد انقلاب اسلامی ایران در تربیت نسلی مهدی باور جایگاه شاخصی است.

پس زمینه فعالیت‌های کانون فرهنگی و هنری تربیت نسلی معتقد به ارزش‌های اسلامی است

حجت الاسلام سجاد ساغری، مسئول کانون فرهنگی و هنری آیت الله احسانبخش در این رابطه اظهار کرد: در کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد بر این باوریم که سرباز امام زمان(عجل الله تعالی فرجه شریف) تحویل جامعه اسلامی می‌دهیم.

وی جنبه سرگرمی را از درجه‌های نازل فعالیت‌های کانون فرهنگی و هنری مساجد دانست و گفت: پس زمینه همه فعالیت‌های کانون فرهنگی و هنری حتی فعالیت‌های که جنبه ورزشی یا تفریحی صرف دارد تربیت نسلی معتقد به ارزش‌های اسلامی است.

معاون تهذیب حوزه علمیه امیرالمومنین(علیه السلام) رشت اذعان داشت: وقتی کسی به باشگاه ورزشی می‌رود به نهایت درجه‌ای که توان دارد و می‌تواند به آن برسد، فکر می‌کند این درحالیست که فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی هنری مسجد انتها ندارد و کانون باید محلی برای تربیت سرباز امام زمان(عجل الله تعالی فرجه شریف) باشد.

وی خاطرنشان کرد: در کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد برنامه‌هایی برای نوجوانان و کودکان طراحی و مدیریت می‌شود تا ضمن سرگرم شدن و پر کردن اوقاف فراغت، مبانی و ارزش‌های اسلامی را هم یاد بگیرند.

حجت الاسلام ساغری تاکید کرد: با توجه به آسیب‌هایی که در جامعه متوجه کودکان و نوجوانان است است لازم است برنامه‌ها به صورت جذاب و نوین به آنان ارائه شود.

وی استفاده از ابزار روز را در آموزش موثر دانست و گفت: حتی شیوه آموزش قرآن در 50 سال پیش با زمان کنونی فرق می‌کند.

مسئول کانون فرهنگی و هنری آیت الله احسانبخش افزود: در طی چند سال از فعالیت‌های کانون شهید احسانبش، 15 نفر از اعضای این کانون برای تحصیل به حوزه علمیه رفته‌اند.

وی با بیان اینکه نوجوانان و کودکانی که به سمت کانون‌های مساجد می‌آیند تا حدی زیادی آمادگی تربیت دینی را دارند، گفت: بر همین اساس وظیفه مدیران و مجریان در کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد بسیار سخت است.

معاون تهذیب حوزه علمیه امیرالمومنین(علیه السلام) رشت تاکید کرد: برنامه‌ها و محتوای آموزشی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد نباید تکراری و ملال آور باشد بلکه باید به اندوخته‌های دینی کودکان و نوجوانان برای اینکه در آینده مهدی یاور باشند جهت بدهند.

مهدی باوری به مهدی یاوری منجر می شود

حجت الاسلام حسین زارع، رئیس اداره اوقاف فومن نیز با بیان اینکه مهدی باوری به مهدی یاوری منجر می‌شود، گفت: در درگاه عظیم الهی هر امری حکمت خود را دارد و هیچ یک از افعال جهان عبس و بدون حکمت نیست.

وی اضافه کرد: شهید بیضایی یکی از شهدای مدافع حرم می‌گفت، برای این در دوره کنونی به دنیا آمده‌ایم که نقشی در تحقق حضور داشته باشیم.

حجت الاسلام زارع، نخستین رکن مهدی باوری را عنصر شناخت دانست و گفت: مفهوم شناخت در مهدی باوری ابعاد وسیعی دارد که شامل شناخت خود، فضای جامعه و امام زمان(عجل الله تعالی فرجه شریف) و تکالیفی که نسبت به این سه مبحث وجود دارد به دست آید.

وی یادآور شد: یک فرد مهدی باور ابتدا باید خود را بشناسد، استعدادها و ظرفیت‌های دنیایی و معنوی خود را رصد کند و اگر نقطه ضعفی از نظر تقوا و خلوص دارد، برطرف کند.

تا انسانی خود را نساخته باشد مهدی باور نامیده نمی‌شود

رئیس اداره اوقاف فومن با بیان اینکه امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه) می‌فرمود، هر اصلاحی نقطه آغازش خود انسان است افزود: تا انسانی خود را نساخته باشد و تقوا برای او ملکه دورنی نشده باشد نمی‌تواند مهدی باور نامیده شود و در تحقق زمینه‌های طهور موثر باشد.

 وی آگاهی درست از وضعیت جامعه را در مهدی باوری بسیار مهم توصیف کرد و گفت: یکی از مقدمات ظهور آمادگی عمومی است و بر همین اساس یک فرد مهدی باور سعی می‌کند این نیاز عظیم به وجود منجی و صاحب‌الزمان(عجل الله تعالی فرجه شریف)را در جامعه ایجاد کند.

حجت الاسلام زارع، برگزاری مراسم مختلف با هدف ترویج فرهنگ مهدویت، کمک به کاهش ناهنجاری‌ها و افزایش هنجارها از طریق امر به معروف و نهی از منکر را از جمله راهکارهای تقویت مهدی باوری در جامعه برشمرد و گفت: یک فرد مهدی باور نسبت به وضعیت جامعه بی‌تفاوت نیست.

شناخت امام زمان تکلیف یک فرد مهدی باور

رئیس اداره اوقاف فومن تاکید کرد: شناخت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه شریف) و کمک به دیگران و جامعه برای شناخت ایشان از تکالیف مهم یک فرد مهدی باور است.

وی اذعان کرد: در دنیا کسی وجود ندارد که از گشایش در امور شخصی و جهان خوشحال نشود اما شناخت کافی و لازم از وجود ذخیره الهی برای رقم زدن این شرایط وجود ندارد.

حجت الاسلام زارع، معرفی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه شریف)، شناساندن ایشان، انقلاب و حکومت، اهداف و برنامه هایشان را وظیفه‌ای همگانی خواند و اظهار کرد: یک جامعه منتظر همه اجزایش باید منتظر باشد و هیچ قشر و فردی در جامعه منتظر وجود ندارد که وظیفه‌ای در این رابطه نداشته باشد.

وی تاکید کرد: نقش رسانه، مسجد و روحانیت، آموزش و پرورش، دانشگاه، حوزه‌های علمیه و مادران در ترویج روحیه مهدی باوری برجسته است.

رئیس اداره اوقاف فومن در خصوص تاثیر فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی، هنری مساجد در ترویج فرهنگ مهدی باوری، اظهار کرد: مخاطب این کانون‌ها عموماً کودک، نوجوان و جوان هستند و آشنایی با معارف مهدوی از سنین پایین ارزشمند و اثرگذار است.

حجت الاسلام زارع، فعالیت کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد را در ترویج فرهنگ مهدویت بین کودکان و نوجوانان، نوعی مدیریت فرهنگی آینده اعلام و اظهار کرد: توجهی که از سن پایین به امام زمان(عجل الله تعالی فرجه شریف) معطوف شد تاثیرش تا آخر عمر همراه انسان خواهد بود.

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 476758

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha