به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خبرگزاري تحليلي ميدل ايست آي، يک روز پس از توافق هسته اي ايران، «يان آستين» نماينده حزب کارگر، «فيليپ هاموند» وزير خارجه انگليس را محکوم به حمايت از توافق کرد که عليه تل آويو است.
پاسخ هاموند تامل برانگيز بود:
« سوال ما اين است که نوع توافقي در تل آویو مورد استقبال قرار مي گيرد. پاسخ، البته این است که اسرائیل هيچ گونه توافق با ایران را نمي خواهد. درعوض رویارویی دائمی را مي خواهد که به عقيده من، نه در جهت منافع منطقه و نه در جهت منافع ما است.»
اين پاسخ کوتاه بود ولي پيام بسياري داشت. اين نخستين نشانه ی تنش ميان اسرائيل و متحدانش پس از توافق بود.
داستان توافق هسته اي و واکنش ها به آن، نخستين اتفاقي است که نشان مي دهد روابط اسرائيل و دوستانش وارد آب هاي گل آلودی شده است. واکنش مقامات اسرائيلي به اين توافق و پاسخ مقامات غربي، همگي حاکي از اين تنش است.
در اسرائیل توافق هسته ای تنها توسط نتانیاهو و اعضای کابینه اش محکوم نشد بلکه شخصیت های مخالفی چون «اسحاق هرزوگ» نیز آن راتوافقی بد دانستند.
اما از سوی دیگر، شماری از مقامات کابینه اوباما هم موضعی مشابه هاموند را اتخاذ کردند و در مصاحبه با هاآرتص اعلام کردند که معتقدند نتانیاهو هیچ گونه توافقی با ایران را نمی پذیرد: چه خوب و چه بد.
اوباما در کنفرانس خبری در کاخ سفید تاکید کرد که اجازه نخواهد داد تا نتانیاهو مانع تصویب توافق در کنگره شود.
یک منبع ناشناس اسرائیلی به یدیعوت آحارونوت گفت که «انتقادات نخست وزیر این رژیم، تنش ما با اتحادیه اروپا را نشان می دهد. دوستانمان هم این تنش را حس می کنند.»
شهرک سازی ها نیز همچنان ادامه دارد و اتحادیه اروپا از منتقدان اصلی این اقدام است. محکومیت ساخت شهرک سازی های صهیونیست نشین، به سیاست دائمی اروپایی ها تبدیل شده است. کمپین های تحریم اسرائیل و کالاهای شهرک نشینان نیز فعالانه مشغول به کار است.
در حال حاضر هیچ کاری نمی توان برای کاهش تنش میان اسرائیل و متحدانش انجام داد و ورق را برگرداند مگر انکه صهیونیست ها موضع تند و سرسختانه خود را تغییر دهند.
پایان پیام/
نظر شما