تآکید وزیر بهداشت بر تجدید نظر در سرانه سلامت کشور

وزیر بهداشت در پاسخ به سؤالات نمایندگان با بیان اینکه باید در سرانه سلامت کشور تجدیدنظر شود از اقدامات و مقابله این وزارتخانه برای خشکاندن پدیده شوم زیرمیزی در حوزه سلامت و درمان کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت و درمان کشور که برای پاسخ‌گویی به سؤالات تعدادی از نمایندگان عضو کمیسیون بهداشت و درمان کشور به صحن علنی امروز چهارشنبه یک تیر مجلس آمده بود، در پاسخ به سؤالات نمایندگان در مورد مسایل بهداشتی و درمانی کشور گفت: شاخص پرداخت درمان از جیب مردم در ایران 5/54 درصد است که باید این شاخص تا پایان برنامه چهارم توسعه به 30 درصد کاهش می‌یافت، اما این شاخص محقق نشد.

 

وی با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه نیز همان معیار 30 درصد مشخص شده است، ابراز امیدواری کرد با راهکارهای مناسب این شاخص محقق شود.

 

وحیددستجردی با اشاره به شبکه واکسیناسیون کشور یادآور شد: ایجاد شبکه سلامت از عمق روستاها تا شهرهای بزرگ از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت و درمان بوده است و هم‌اکنون بیش از 95 درصد نیاز دارویی کشور از نظر کمی در داخل تولید می‌شود.

 

وزیر بهداشت و درمان با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع گفت: در سال 1389 این طرح در سه استان کشور به صورت آزمایشی اجرا شد، اما متأسفانه سازمان‌های بیمه‌گر در این زمینه همکاری لازم را با ما نداشته است.

 

وی با تأکید بر اینکه در سال جاری 12 تا 14 میلیون نفر تحت پوشش طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع قرار می گیرند، گفت: امیدواریم بتوانیم با کمک سازمان‌های بیمه‌گر و دیگر نهادها این تعداد افراد را تحت پوشش این طرح قرار دهیم.

 

وحیددستجردی در ادامه با اشاره به ایجاد سامانه سلامت ایرانیان با تشکیل پرونده الکترونیکی برای افراد گفت: تاکنون هشت میلیون و 500 هزار نفر در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند که باید این آمار را تا پایان سال به 21 میلیون نفر افزایش دهیم.

 

وی همچنین با اشاره به وضعیت تخت‌های بیمارستانی در سراسر کشور تصریح کرد: در حال حاضر چهار هزار و 500 تخت در حال طراحی است که با 19 هزار تختی که قبلا در بیمارستان‌ها ایجاد شده در مجموع تعداد این تخت‌ها به 66 هزار تخت در کشور می‌رسد، که این آمار را به سطح‌بندی سال 93 خواهد رساند و نیازمان به تخت‌های بیمارستانی را مرتفع خواهد کرد.

 

پیش از سخنان وزیر بهداشت، امیدوار رضایی و علیرضا مرندی، نمایندگان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بر لزوم رعایت حداقل‌های سلامت به عنوان اصلی‌ترین اولویت در نظام سلامت تأکید کردند و از وزیر بهداشت خواستند به مسایلی همچون افزایش تخت بیمارستانی در مناطق محروم، تعداد پزشکان متخصص و همچنین توزیع عادلانه امکانات و اعتبارات در نقاط مختلف کشور توجه کنند.

 

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان در بیان دغدغه‌های نمایندگان کمیسیون و مردم در حوزه سلامت گفت: ما انتظار داریم هیچ بیماری پشت در بیمارستان‌ها نماند.

 

وی با اشاره به پدیده شوم زیرمیزی اظهار کرد: متأسفانه این پدیده باعث می‌شود که اعتماد مردم به نظام کاهش پیدا کند.

 

شهریاری تصریح کرد: متأسفانه مشکلاتی در رابطه با بیمه‌ها و وزارت رفاه وجود دارد که امیدواریم با ادغام این وزارتخانه این مشکلات کاهش یابد.

 

وی تصریح کرد: قرار بود دولت تصدی‌گری خود در بخش بهداشت و درمان را به بخش خصوصی واگذار کند، اما متأسفانه تعرفه‌گذاری جدید در بخش خصوصی چیز دیگری را نشان می‌دهد و نباید برنامه‌ریزی ما در این بخش به گونه‌ای باشد که بیمارستان‌های خصوصی برای اداره خودشان به پدیده زیرمیزی روی بیاورند.

 

وی با اشاره به دغدغه نمایندگان زن مجلس در مورد توجه بیشتر به حفظ ارتقای جامعه بانوان از وزیر بهداشت خواست در این راستا کار جدی‌تری را انجام دهند. آلودگی شهر تهران از دیگر مواردی بود که رئیس کمیسیون بهداشت بر آن تأکید کرد.

 

وزیر بهداشت در بخش دوم سخنان خود با بیان اینکه ما باید در سرانه سلامت در کشور تجدیدنظر کنیم، گفت: ما تاکنون با پدیده شوم زیرمیزی مقابله‌های جدی‌ای را داشتیم که حتی رؤسای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بسیاری از افراد را که در آن مرکز اقدام به این کار کردند، اخراج کردند، اما علاوه بر این ما باید ریشه های این امر را نیز بخشکانیم.

 

وی اظهار کرد: در حوزه درمان در کشور 50 درصد از پرداخت‌ها مستقیم از جیب مردم صورت می‌گیرد، 6/18 دهم درصد بیمه سلامت دولتی، 3/7 دهم درصد بیمه خصوصی سلامت و 20 درصد منابع داخلی دولتی این پرداخت‌ها را انجام می‌دهد و می‌بینید کمبود پرداخت از بخش‌هایی که باید این پرداخت‌ها را داشته باشند موجب افزایش سهم مردم از این پرداخت‌ها می‌شود.

 

وی تأکید کرد: علاوه بر سقف کم سهم سازمان‌های بیمه‌گر در هزینه‌های مردم، مشکل دیگر ما این است که پرداخت‌های این سازمان‌ها با تأخیر همراه بوده و وقتی ما این مشکل را ابراز کردیم؛ عنوان شد که وزارت بهداشت نمی‌تواند هم خریدار و هم فروشنده خدمت باشد، در حالی که سازمان تأمین اجتماعی با داشتن 10 هزار تخت بیمارستانی در کشور هم خریدار و هم فروشنده خدمت است.

 

وحیددستجردی با اشاره به نیازهای استخدامی وزارت بهداشت یادآور شد: ما به شدت به نیروی انسانی برای خانه‌های بهداشت،‌ بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها در کشور نیاز داریم.

 

پس از سخنان وزیر بهداشت،‌ علی لاریجانی ضمن تشکر از اقدامات خوب مجموعه وزارت بهداشت گفت: گزارش شما گزارش خوبی بود و اینکه در مورد تجدیدنظر در صحن سلامت گفتید کمیسیون بهداشت مجلس به این امر در برنامه پنجم توسعه توجه زیادی کرده و جایگاه خوبی را برای سهم سلامت در برنامه ایجاد می کند.


 پایان پیام/

کد خبر 47665

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha