خبرگزاری شبستان: در ادامه بررسی وضعبت حوزه های علمیه گفتگویی با آیت الله علی تهرانی، تولیت مدرسه علمیه ام ابیها و امام جماعت مسجد هدایت تهران داشتم. وی تحصیل علوم دینی را در مشهد آغاز و از درس آیات ادیب نیشابوری، سیداحمد مدرس، فیض گنابادی، میرزا ابوالحسن شیرازی و در قم از درس آیات عظام، گلپایگانی، فاضل لنکرانی و علی مشکینی استفاده کرد. آیت الله تهرانی سالها استاد دانشگاه های امام صادق و شیراز و همچنین مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایران بود.
وی اخلاص را عامل موفقیت طلاب دانست و اظهار داشت: بنده همواره از خدا خواسته ام اقداماتم در مسیر رضایت او و حضرات معصومین (ع) باشد.
تولیت مدرسه علمیه ام ابیها اضافه کرد: با تغییر فضای تبلیغاتی، موضوع اخلاص کمرنگ شده و هدف برخی افراد از طلبگی رسیدن به مکنت مالی است!
برخی طلاب ذو حیاتین اند
آیت الله تهرانی با انتقاد از طلبه هایی که ذو حیاتین هستند یعنی هر جا مفید باشد لباس بر تن می کنند و هر جا احتمال دهند که در معرض توهین یا اذیت قرار می گیرند و البته گاهی برای راحتی در رفت و آمد، لباس نمی پوشند، گفت: چندی پیش در مشهد طلبه ای را دیدم که لباس روحانیت بر تن داشت اما پیراهنی خط دار نیز پوشیده بود. آیا چنین ظاهری زیبنده یک طلبه است؟
وی ادامه داد: امروزه ذی طلبگی در میان برخی از روحانیون مورد غفلت قرار گرفته در حالی که علما در گذشته به ظاهر طلبه بسیار اهمیت می دهند؛ زیرا اثرات بسیاری در باور و ایمان مردم دارد.
وی وضعیت علمی حوزه های علمیه را نامطلوب خواند و تصریح کرد: مسئولان و مدیران ارشد حوزه های علمیه برای رفع این اشکالات و آسیب ها تلاش می کنند اما به دلیل کم توجهی به اولویت ها، عدم استفاده از نظرات و راهنمایی عموم علما، نداشتن نگاه همه جانبه و همراه نشدن با تحولات جدید، فعالیت هایشان کم اثر بوده است.
آیت الله تهرانی کمرنگ شدن محاسن و مکارم اخلاقی و تضعیف غنای علمی و تحقیقاتی طلاب را مهمترین آسیب های حوزه های علمیه دانست و اظهار داشت: مسئولان برای ضعف علمی و تحقیقاتی چاره اندیشی هایی مانند برگزاری کلاس ها، کارگاه ها، جشنواره ها و ... کرده اند اما برای ضعف اخلاقی که خطرناک تر است کمتر برنامه ریزی می کنند.
نگاه مردم به عملکرد طلاب و روحانیون است
وی افزود: مردم بیش از هر چیزی یک طلبه را مروج و مبلغ اخلاق، ارزش ها، معارف و احکام اسلامی می داند لذا اگر طلبه در این موارد دچار نقصان باشد، باورهای مردم تضعیف می شود.
آیت الله تهرانی در پایان با انتقاد از وضعیت فعلی حوزه های علمیه نیز تصریح کرد: چشم انداز مناسبی برای آینده حوزه های علمیه در صورت تداوم وضعیت فعلی پیش بینی نمی کنم.
پایان پیام/
نظر شما