هیچ اعتباری برای مدیریت بحران در اختیار استاندار نیست/ مسئولان مرکز پاسخگو باشند

خبرگزاری شبستان: استاندار خراسان جنوبی با انتقاد به اینکه استاندار مسئولیت شورای مدیریت بحران در استان‌ را برعهده دارد اما وقتی بحث از مدیریت بحران می‌شود متاسفانه هیچ اعتباری در این خصوص در اختیار استان نیست، گفت: مسئولان مرکز باید جوابگو استان باشند و اگر فرصت ندارند باید تفویض اختیار کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، وجه اله خدمتگزار امروز (12 مرداد)  در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان اظهار کرد: باید در بسیاری از مسائل به ویژه مسائل مالی اختیارات به استان‌ها تفویض شود و منابع مدیریت بحران در اختیار وزارت کشور و استانداران باشد تا بتوانند از آن به موقع استفاده کنند.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر اعتبارات مدیریت بحران در اختیار معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری قرار دارد، افزود: این مسئله باید در برنامه توسعه ششم دیده شود و اعتبارات مدیریت بحران برای رسیدگی سریع به امور مرتبط در اختیار وزارت کشور قرار گیرد.

 

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مشکلات زیادی در استان‌ها وجود دارد که در مرکز به دلیل پراکندگی و تعدد مسئولیت این امکان فراهم نیست که مانند مدیران استانی نسبت به امور مربوطه شناخت داشته باشند، گفت: بنابراین ‌افزایش اختیارات مدیران استانی و استانداران در سطح استان‌ها می‌تواند سبب تسهیل امور و تسریع در تصمیم‌گیری شود.

 

خدمتگزار با بیان اینکه استاندار مسئولیت شورای مدیریت بحران در استان‌ را برعهده دارد، تصریح کرد: اما وقتی بحث از مدیریت بحران می‌شود متاسفانه هیچ اعتباری در این خصوص در اختیار استان وجود ندارد.

 

وی با اشاره به کشته شدن تعدادی از مردم به دليل سيل و طغيان رودخانه در شمال کشور، بیان کرد: باید قبل از بحران مدیریت کنیم نه اینکه وقتی حادثه‌ای رخ داد به دنبال مقصر باشیم.

 

استاندار خراسان جنوبی سهم استان از اعتبارات خشکسالی سال گذشته برای پروژه‌های آبرسانی شهری و روستایی را 8 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: تاکنون از این اعتبارات 25 درصد تخصیص یافته است.

 

خدمتگزار در ادامه به بند ج تبصره 19 قانون بودجه سال 94 اشاره کرد و گفت: در این راستا 3 هزار و 500 میلیارد ریال از محل منابع قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور به جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، 600 میلیارد ریال به منظور پیشگیری و مقابله با روند فزاینده پدیده‌هایی نظیر گرد و غبار و خشکسالی، حفاظت از تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور، احیاء و پایش آن به سازمان حفاظت محیط ‌زیست، 10 هزار میلیارد ریال جهت کمکهای فنی و اعتباری برای توسعه روشهای نوین آبیاری، 10‌ هزار میلیارد ریال جهت تقویت صندوق بیمه محصولات کشاورزی و 5 هزار میلیارد ریال جهت تجهیز واحدهای راهداری مستقر در راههای کشور به‌ منظور امدادرسانی و آمادگی و پیشگیری از حوادث و سوانح در جاده‌ها مصوب شده است.

 

وی با تاکید بر اینکه این اعتبارات برای مدیریت بحران در کشور مصوب شده اما تاکنون یک ریال از آن در اختیار استان‌ها قرار نگرفته است تا مدیریت کنیم، گفت: باید افزایش اختیارات مدیران در سطح استان‌ها مود توجه قرار گیرد چرا که بدون امکانات و اختیارات نمی توان مشکلات مردم را حل کرد.

 

استاندار خراسان جنوبی از مدیران درخواست کرد تا اختیاراتی که لازم می‌دانند مرکز باید در اختیار استان قرار دهد را به استانداری اعلام کنند تا با پیگیری وضعیت مدیران استانی به لحاظ اعتبارات و امکانات مشخص  شود.

 

خدمتگزار  وضعیت خشکسالی استان را بسیار نگران‌کننده اعلام کرد و گفت: این مهم مستلزم توجه مسئولان کشور است تا زمانی تصمیم بگیرند که کار از کار نگذشته باشد.

 

وی با بیان اینکه منابع مرکز باید باید سازکار مشخص بین استان‌ها تقسیم شود، عنوان کرد: دادن اختیارات ویژه به استانداران باید همراه با افزایش نظارت و انجام کار کارشناسی در این زمینه باشد.

 

استاندار خراسان جنوبی با انتقاد از اینکه بعضی خیال می‌کنند مدیران استانی خوابیده‌اند و کار نمی‌کنند، تاکید کرد: مدیران استان با تمام وجود تلاش می‌کنند اما اختیاراتشان محدود است و اگر منابع و اختیارات مدیران استان افزایش یابد می‌توانند پاسخگو باشند اما در غیر این صورت نباید بی انصافی کرد و حرف‌های خارج از عقل و منطق در مورد آنان زده شود.

 

خدمتگزار یادآور شد: مسئولان مرکز باید جوابگو استان باشند و اگر فرصت ندارند باید تفویض اختیار کنند.

 

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 476504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha