به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست شورای هماهنگی جشن های مردمی دهه کرامت، روز گذشته با حضور اعضای این شورا در مشهد مقدس برگزار شد.
آیت الله عباس واعظ طبسی، تولیت آستان مقدس امام رضا(ع) در جمع اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت در حرم مطهر رضوی گفت: توجه و تعلق خاطر مسئولان فرهنگی کشور به برنامههای دهه کرامت، بیانگر جایگاه والای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت است.
وی افزود: تلاش تمام افرادی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در عرصه ترویج مسائل دینی و معارف اسلامی گام برمیدارند، جای تقدیر و تشکر دارد.
نماینده ولیفقیه در استان خراسان با اشاره به اهمیت دو اصل امامت و ولایت، گفت: تمام آنچه که از ابتدای سفر امام رضا(ع) به خراسان مطرح شد، تبیین ولایت و امامت و تاثیرگذاری آن بر ابعاد مختلف زندگی مردم است.
آیتالله واعظ طبسی خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) همواره تلاش کردند تا نفوذ قدرت امامت و ولایت را مطرح کنند تا از این طریق قدرت سیاسی مامون عباسی را محدود کنند.
وی با بیان اینکه مامون در مناظرات و اقدامات خود تضعیف و محدودیت اسلام ناب محمدی را دنبال میکرد، اظهار داشت: خلیفه عباسی به خوبی میدانست که به هیچ عنوان توانایی ایستادگی در برابر نیروی ولایی حضرت رضا(ع) را ندارد.
تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: توجه به ابعاد معرفتی امام رضا(ع) باید یکی از محورهای مدنظر اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت باشد.
آیت الله واعظ طبسی با بیان اینکه بحثهای احساسی و عاطفی پس از مدتی کوتاه از یاد میروند، گفت: آنچه که در این میان باقی میماند، بیان مساله امامت و ولایت به شیوهای قابل فهم برای عموم است.
وی افزود: در فعالیتهای فرهنگی، شادی دلها باید همراه با بصیرتافزایی باشد و در این میان از هر مسالهای که کوچکترین ارتباطی با مفاهیم غربی دارد، برحذر بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرهنگی بشمار می رود، اظهار داشت: بیان معارف دینی باید یکی از ارکان محوری برنامههای دهه کرامت باشد که البته این به معنای بیتوجهی به برپایی شور و سرور در این برنامهها نیست.
آیت الله واعظ طبسی خاطرنشان کرد: برنامههای دهه کرامت همواره باید با مشارکتهای مردمی همراه باشد و از کارهایی که به فردگرایی منجر شود اجتناب کرد.
وی حرم مطهر را دنیایی از نور و کمالات و صفات بلند انسانی توصیف کرد و گفت: طواف ملائکه در حرم مطهر رضوی بیانگر جایگاه والای این بارگاه ملکوتی است.
نماینده ولیفقیه در استان خراسان ادامه داد: باید شرایطی را مهیا کنیم که همگان بدانند بدون عنایت اهل بیت(علیهم السلام) در هیچ کجا و تحت هیچ شرایطی به موفقیت دست نخواهند یافت.
آیت الله واعظ طبسی با بیان اینکه امروز به برکت نظام جمهوری اسلامی، زمینه گسترش معارف دینی تسهیل شده است، تصریح کرد: در برگزاری جشن های دهه کرامت باید به مسائلی همچون تاثیر ولایت و رهبری در پیروزی انقلاب اسلامی و استکبارستیزی توجه ویژه ای داشت.
جشن های دهه کرامت فرصتی مناسب برای جهانی سازی اسلام
آیتالله علمالهدی هم در دیدار با اعضای شورای هماهنگی و برنامه ریزی جشن های دهه کرامت، اظهار کرد: دهه کرامت فرصتی مناسب برای جهانی سازی اسلام و اندیشه های دینی است.
وی افزود: هیچ مکتب، جریان و ایدئولوژی در دنیا قدرتمندتر از مکتب فرهنگساز اسلام نیست که برگزاری جشن های دهه کرامت نمونه بارز این قدرت فرهنگ سازی است.
امام جمعه مشهد با تاکید بر لزوم جهانی سازی سیره و معرفت امام رضا(ع)، گفت: امام صادق(ع) می فرمایند" خدا رحمت کند کسی که مردم را عاشق ما قرار دهد و سعی کند همه عشق ها به طرف ما سوق داده شود".
آیتالله علمالهدی خاطرنشان کرد: مهم ترین ابزار گسترش مکتب اسلام، پرورش عاطفی و احساسات مردم در کنار بهره گیری از تبیین عقلانی و فکری و آموزشی است.
وی با اشاره به فعالیتهای بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) افزود: از جمله اقدامات خوب این بنیاد، وجود نشریات علمی با هدف توسعه معارف رضوی است که انتظار می رود موضوع پیوند میان معارف فکری و عقلانی ولایت با هیجانات و گرایش عاطفی مردم نسبت به اهل بیت(ع) را مورد توجه قرار دهد.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: تشرف زائران به حرم مطهر رضوی، انقلاب درونی آنها را به همراه دارد که بر این اساس می توان گفت که امام رضا(ع) بخش عظیمی از فرهنگ دین مداری جامعه را مدیریت می کنند.
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه اجرای مراسم روضه خوانی پس از سخنرانی، تاثیر فراوانی بر احساسات و عواطف مردم در قبال اهل بیت(ع) دارد، گفت: ائمه اطهار(ع) همواره بر فرآهم آوردن شرایط جذب مردم به سوی آنان تاکید داشتند.
وی تصریح کرد: مردم محوری و دخیل کردن آنان در جشنهای دهه کرامت، از جمله موضوعاتی است که میتواند توسعه کمی و کیفی معارف رضوی را به ارمغان آورد که خوشبختانه در حال حاضر نهادهای مردمی بسیاری پای به این عرصه گذاشته اند.
امام جمعه مشهد با اشاره به وجود بیش از ۶۰ تشکل مردمیو هزار هیئت مذهبی در مشهد، اظهار داشت: حضور این تشکل های مردمی در جشن های دهه کرامت، در واقع نقطه اتصال ظرفیت های عاطفی با ابعاد علمی و فکری دهه کرامت است.
آیت الله علم الهدی خاطرنشان کرد: توجه به دهه کرامت در کنار توجه به دهه عاشورا و دهه ولایت، زمینه ساز تسری و نشر معارف اهل بیت(ع) به جهانیان است.
همکاری ۳۶۰ دستگاه در برگزاری جشن های دهه کرامت
سید جواد جعفری در دیدار اعضای شورای هماهنگی و برنامه ریزی جشن های دهه کرامت با امام جمعه مشهد، اظهار داشت: از آنجا که امام رضا(ع) پیشوای عالم و آدم است، باید زمینه تسری فرهنگ رضوی را تا اقصی نقاط جهان فراهم آوریم.
وی افزود: امروز با گشترش برنامه های فرهنگ رضوی، شاهد روزافزون ارادت مردم کشورهای دیگر به حضرت رضا(ع) هستیم که بر همین اساس برنامه های امسال جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در ۷۱۸ نقطه از 78 کشور دنیا برگزار می شود.
مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) با بیان اینکه کشور ایران در ایام دهه کرامت به احترام عالم آل محمد برمی خیزد، گفت: ما معتقد هستیم که تغدیه معرفتی مردم باید از طریق ساحت پاک اهل بیت(ع) صورت بگیرد.
جعفری تصریح کرد: باید کاری کنیم که نورانیت حرم مطهر رضوی در دلهای مردم تبلور یافته و احساس زائران این آستان قدسی برانگیخته شود تا بر این اساس حضور امام(ع) در تمام ابعاد زندگی تمامی مردم احساس شود.
وی با بیان اینکه جشنواره بین المللی امام رضا(ع) الهام بخش بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) و کریمه اهل بیت(س) و حضرت شاهچراغ(ع) است، اظهار داشت: این جشنواره به عنوان کانون نشر حقایق و معدن فیض کل نور، سد محکمی در برابر تهاجمات فرهنگی دشمن است.
مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) ادامه داد: مردممحوری، غنیسازی بار محتوایی، بهره گیری از منویات آیات عظام و امام جمعه مشهد و همچنین ریاست ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، از جمله اقدامات در نظر گرفته شده برای برگزاری هرچه باشکوه تر جشن های دهه کرامت است.
جعفری با تاکید بر لزوم توجه به اصل مردم محوری در برگزاری جشن های دهه کرامت، گفت: در تلاشیم تا جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در هر کشوری به صورت بومی و بر اساس فرهنگ ان جامعه برگزار شود تا از این طریق پایداری این جشنواره را فراهم آوریم.
وی خاطرنشان کرد: نباید گمان کرد که برنامه های فرهنگ رضوی این بنیاد به ایام دهه کرامت محدود می شود؛ چراکه این فعالیتها همواره در طول سال و با همکاری ۳۶۰ سازمان، دستگاه، نهاد و ارگان دولتی در حال پیگیری است.
علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی در جلسه مشترک شورای هماهنگی و برنامه ریزی جشن های دهه کرامت که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، گفت: دهه کرامت بهترین فرصت برای ترویج فرهنگ رضوی به عنوان سدی محکم در مقابله با هجمه ها و کینه توزی های دشمن است.
وی افزود: امروز نه تنها جهان اسلام، بلکه جهان غیر اسلام نیز نیازمند فرهنگ رضوی هستند که برای تحقق این مهم، باید با الگوگیری از مناظرات امام رضا(ع)، با فرهنگ و زبان کشورهای دیگر ارتباط برقرار کرد.
استاندار خراسان رضوی با تاکید بر لزوم گسترش فرهنگ رضوی در کشور، گفت: دهه کرامت فرصتی مناسب جهت تسری و جاری کردن رحمت واسعه در دلهای مردم به خصوص جوانان است.
رشیدیان خاطرنشان کرد: حضور در بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) حسی عاطفی را در زائر ایجاد می کند که مدیران اجرایی کشور باید اشاعه دهنده این احساس معنوی در سطح جهانی باشند.
وی با اشاره به اهمیت مشارکت های مردمی در برگزاری جشن های دهه کرامت، اظهار داشت: بهره گیری از فناوری ها و نوآوری های روز دنیا از جمله مسائلی است که در برگزاری این جشن ها باید مورد اهتمام قرار بگیرد.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: پرهیز از تکراری و عادی شدن برنامه ها و جشن های دهه کرامت از موضوعات دیگری است که مسئولان باید به ان توجه کنند.
رشیدیان با بیان اینکه فعالیت ها و خدمت در فعالیت های مرتبط با فرهنگ رضوی نباید رویکردی اداری داشته باشد، گفت: باید با تمام توان در راستای برگزاری مداوم این برنامه ها در طول سال تلاش کنیم.
تاکید بر بهره گیری از ظرفیت مردمی
حجتالاسلام حمیدرضا سلیمانی در دیدار اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت با تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به جایگاه رفیع نبی اکرم(ص) هم گفت: در میان تمام انبیاء الهی، حضرت محمد(ص) تنها پیامبری است که برای رسالت خویش مزد تعیین کرده است.
وی افزود: بر اساس آیه 23 سوره شوری و آیه 57 سوره فرقان، دو اصل محبت به اهل بیت(علیهم السلام) و پیمودن راه خدا به عنوان مزد رسالت نبی اکرم(ص) ذکر شده و سپس در آیه 47 سورة سبأ خداوند متعال میفرماید «قُلْ ما سَأَلْتُكُمْ مِنْ أَجْرٍ فَهُوَ لَكُمْ؛ بگو هر اجر و پاداش از شما خواستهام، براى خود شماست».
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از توجه به رسالت نبی اکرم(ص) به عنوان یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران نام برد و گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، این رسالت الهی بوسیله امام خمینی(ره) و سپس مقام معظم رهبری پیگیری شد که البته تمامی مسئولان نظام نیز باید به این مهم اهتمام بورزند.
حجتالاسلام سلیمانی خاطرنشان کرد: از سال 1382 در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حرکت شایستهای با عنوان بنیاد بینالمللی امام رضا(ص) آغاز شد که زمینه بهرهگیری از ظرفیتهای نهادهای مختلف جهت ترویج فرهنگ و معارف رضوی را فراهم آورد.
وی با اشاره به شکلگیری شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت در سال 1386، اظهار داشت: بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی یکی از اهداف محوری این شورا در ایام با سعادت دهه کرامت است.
رئیس شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت یادآور شد: ثبت روزهای ششم ذیقعده به عنوان بزرگداشت حضرت احمد بن موسی و پنجم ذیقعده به عنوان روز بزرگداشت امامزادگان از جمله برکات فعالیت این شورا است که در تمامی این برنامهها بر جنبه های کیفی و کمی توجه شده است.
حجتالاسلام سلیمانی در ادامه با تاکید بر جایگاه محوری آستان قدس رضوی در برنامههای دهه کرامت، گفت: معتقد هستیم که حرکت رو به رشد برنامههای دهه کرامت باید به مجموعه آستان قدس رضوی متصل باشد.
وی تصریح کرد: آستان قدس رضوی مرکز نور و ولایت است که بر این اساس تقاضا داریم نماینده این آستان مبارک حضور فعالتری در جلسات شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت داشته باشد.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با اشاره به شبکهسازی صورت گرفته در شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت، اظهار داشت: اثربخشی و کیفیتبخشی فعالیتها از جمله برنامههای در نظر گرفته شده برای آینده است.
وی خاطرنشان کرد: امروزه یک عطش نسبت به اهل بیت(علیهمالسلام) در سراسر جهان شکل گرفته است که در صورت مساعدت آستان قدس رضوی میتوان عاشقان اهل بیت(علیهمالسلام) را از این چشمه الهی سیراب کرد.
پایان پیام/
نظر شما