مسئله حجاب به صورت ریشه ای بررسی نشده است

خبرگزاری شبستان: یک استاد دانشگاه، تفکیک نکردن بحث حجاب از عفاف را یکی از ایرادات اساسی در این حوزه دانست و گفت: در و دیوار جامعه، تلویزیون و سینمای ما سرشار از نمادهای بی حجابی است.

زهرا جانجانی از اساتید دانشگاه، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه گفت: بررسی مسئله حجاب فقط در حد برگزاری همایش، سمینار و کرسی های آزاد اندیشی اثرگذار نخواهد بود.

 

وی ابراز کرد: در بسیاری از کشورها زنان مسلمانان برای حفظ حجاب و ظاهر شدن با پوشش اسلامی در اماکن عمومی جان می دهند اما متأسفانه در کشور ما به صورت ریشه ای به این مسئله پرداخته نشده است.

 

این پژوهشگر، تصریح کرد: کم لطفی که در مملکت ما به ویژه برخی از بانوان نسبت به حجاب کرده اند امروز دامنگیر جامعه شده است چرا که آن را حجاب حکومتی تعبیر می کنند.

 

جانجانی، تفکیک نکردن بحث حجاب از عفاف را یکی دیگر از ایرادات اساسی در این حوزه دانست و گفت: در و دیوار جامعه، تلویزیون و سینمای ما سرشار از نمادهای بی حجابی است و ما حجاب را تنها به مدارس و دانشگاه ها اختصاص داده ایم که برخوردهای قانونی در این حوزه هم سلیقه ای است.

 

وی تصریح کرد: در ابتدای انقلاب با انتقاد از برخورد جبری و حکومتی، کمیته های انقلاب منحل شد ولی هیچ کس متولی فرهنگسازی در این حوزه نشد که پیامد آن را امروز در قالب بدحجابی و بی حجابی در سطح جامعه می بینیم.

 

این استاد دانشگاه، اضافه کرد: رواج بی حجابی باعث ایجاد یک گرسنگی و هیجان در جامعه می شود که متأسفانه در کنار آن اسباب برطرف کردن این اشتها در جوانان به واسطه موانع ازدواج وجود ندارد.

 

جانجانی، ابراز تأسف کرد: به دلیل موانع دست و پاگیر و شدیدی که خانواده ها در امر ازدواج جوانان پدید آورده اند، اشتهایی کاذب در جامعه به وجود آورده که آثار و پیامدهای مخرب فردی و اجتماعی را به دنبال دارد.

 

وی صرف وقت و هزینه زیاد برای آراستن صورت و پوششی که بانوان را به آن گرفتار می کند از پیامدهای فردی بی حجابی دانست و ابراز کرد: معضل مدگرایی نیز یکی از پیامدهای بدحجابی است که بانوان به خاطر اینکه با ظاهری آراسته در جامعه ظاهر شوند بخش زیادی از درآمد خود را صرف آن می کنند.

 

این صاحب نظر، ایجاد برخوردهای نامناسب از سوی مردان نسبت به بانوان بی حجاب و به دنبال آن ایجاد حس انتقام جویی و برخوردهای بد بانوان با جنس مخالف را از دیگر تبعات منفی این معضل اجتماعی برشمرد.

 

جانجانی، افزود: عدم اعتماد به جنس مخالف یکی دیگر از پیامدهای بدحجابی است که با ایجاد حس بی اعتمادی میان دختر و پسر، ازدواج را به تأخیر انداخته و حتی موجب از دست دادن خواستگارهای اصیل و نجیب برای دختران می شود.

 

وی در خصوص اثرات خانوادگی بی حجابی، عنوان کرد: یک خانواده مطلوب با یکسری آرمان ها از قبیل امنیت و آرامش و الزام به نیازهای جسمی، جنسی و روحی در مواجهه با این معضل دچار آسیب های جدی می شود.

 

به گفته این پژوهشگر حوزه حجاب و عفاف، آرامش و امنیت مهمترین مسئله در ازدواج است که تحت تأثیر بی حجابی قرار گرفته و به تبع آن تصمیمات بزرگتر زندگی از تصمیمات کوچکتر تأثیر می گیرند به گونه ای که حاشیه های زندگی از متن آن پررنگ تر می شود.

 

جانجانی، بالا رفتن سن ازدواج را مورد اشاره قرار داد و گفت: بعد از گذشته سی و پنج سال از انقلاب متوسط سن ازدواج در خانم ها 5/3 سال و در آقایان 5/2 سال بالاتر رفته است که همین مسئله نیز از معضل بی حجابی اثر می پذیرد.

 

وی تأکید کرد: بالا رفتن آمار طلاق نیز از پیامدهای بی حجابی است به گونه ای که می بینیم در استان هایی که به امر حجاب و عفاف اهمیت زیادی می دهند این آمار در سطح پایین تری قرار دارد و بالعکس در استان هایی که با این معضل گرفتار هستند آمار بالاتر را احراز می کنند.

 

این استاد دانشگاه، همچنین ایجاد بی بندوباری در جامعه، افزایش روابط ناصحیح میان دختران و پسران، عدم اطمینان زوجین به یکدیگر، طلاق عاطفی، خانواده های متزلزل، خیانت به همسر، از بین رفتن قباحت شوخی با نامحرم و عادی شدن هم صحبتی زن و مرد نامحرم و پدیده شوم طلاق سفید را از آثار منفی رواج بی حجابی در جامعه دانست.

 

پایان پیام/

کد خبر 476356

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha