عادت كرده‌ایم با پول مفت نفت كار كنيم/ در كشورهاي نفتي توهم صنعت وجود دارد

خبرگزاری شبستان: سورنا ستاری گفت: پايه اقتصاد ريسك كردن است و بايد به جوان‌ها اعتماد كرد چون اين اقتصاد برای جوان‌هاست.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، مراسم پایانی سومین جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی «فردا» شامگاه 10 مردادماه با حضور معاون رئیس جمهور، رئیس سازمان سینمایی، قائم‌مقام سیما، رییس جهاد دانشگاهی و رییس بنیاد سینمایی فارابی در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.

 

عادت كرده‌ایم با پول مفت نفت كار كنيم

«سورنا ستاري» معاون علمی و فناوری ریيس جمهوری و ریيس بنياد ملي نخبگان در این مراسم در سخنانی گفت: ما كشوري هستیم كه عادت كرده‌ایم با پول مفت نفت كار كنيم؛ مديرهايي كه با اين پول كار مي‌كنند، مردمي كه با اين پول زندگي می‌كنند. خيلي از كشورها يك صخره در اقيانوس هستند اما سطح زندگي و رفاه مردم آن‌ها بالاتر از کشور ماست. دولت‌هايي كه احتیاجي به مردم ندارند و از ماليات پول در نمي‌آورند و مردمي كه مي‌خواهند كه غول چراغ جادو مشكلاتشان را حل كند!

 

وی ادامه داد: همچنین دانشگاه‌هايي داریم كه از بودجه دولت استفاده مي‌كنند، ياد نمي‌دهيم دانشجوها روي پاي خودشان بايستند، كار‌آفريني نداريم و تنها ياد مي‌دهيم با يك مدرك استخدام بشوند! خود ما ارزش افراد را به چه مي‌بينيم؟ ماشين و خانه‌شان! اين همان نگاه نفتي است که همه‌مان داریم. بايد تغيير نگرش صورت بگيرد و اين کار سخت و دردناكي است.

 

ستاری خاطرنشان کرد: در این مسیر بايد بگوييم دانشگاه‌ها از فروش فناوري پول خودشان را در بياورند، پس ديگر غذاخوري اطراف آن‌ها نمی‌بینیم بلكه شركت‌هايي در کنار آن‌ها كار فناوري كنند.

 

در كشورهاي نفتي توهم صنعت وجود دارد

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد دانش بنيان چيزي نيست به جز اعتماد به جوانان، اظهار کرد: اعتقاد به آن‌ها نکته مهمی برای فعالیت‌های دانش بنیان است. همه شركت‌هاي دانش بنيان با همين جوان‌ها شكل گرفته و كار خودشان را از مكان‌هاي كوچك شروع كرده‌اند.

 

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به اینکه در كشورهاي نفتي توهم صنعت وجود دارد، بیان کرد: وقتی يك نفر پول دارد، كارخانه سيمان مي‌خرد، ولي این کار خرید فناوري نیست؛ فناوري خريدني نيست بلکه درست كردني است بلکه بايد آن را ساخت و به وجود آورد.

 

بچه‌هاي ما با عروسكي كه دولت درست كرده بازي نمي‌كنند!

وی با بیان اینکه پايه اين اقتصاد ريسك كردن است و بايد به جوان‌ها اعتماد كرد چون اين اقتصاد برای جوان‌هاست، گفت: يك فرد ٤٠ ساله اهل اين چنين ريسك‌هايي نيست و پایه زندگي‌اش شكل گرفته است. باید قبول كنيم كه بچه‌هاي ما با عروسكي كه دولت درست كرده بازي نمي‌كنند! باید با ديد غير نفتي كار كنيم، در ستاد فرهنگ‌سازي كه به تازگي تشكيل شده، اميدوار هستيم كارهاي تازه‌اي رخ بدهد، اما به اين معني نيست كه دولت واردكار شود.

 

ستاری در پایان افزود: ما مركزي هستيم كه قدرت ريسك و جرات و جسارت وارد شدن جوانان را به بازار مي‌دهيم چون خود دولت نبايد وارد كار شود، بلكه بايد زمينه‌اي را به وجود آورد كه جوان‌ها بتوانند كار كنند.

 

خبر خوش قائم مقام سیما برای فیلمسازان صنعتی

در ادامه این مراسم، «رضا پورحسین» قائم مقام سیما در سخنانی گفت: در سه دهه گذشته به موازات رشد علم و فناوری در کشور سينماي داستاني و مستند علمي و فناوري رشد نكرده است. چنين جشنواره‌اي مي‌تواند باعث ديده شدن اين حوزه شود. ما می‌توانيم با استفاده از اين ابزار حركت‌هاي علمي و فناوري را منعكس کنیم.  آن قدر که همه روزنامه‌ها صفحه حوادث دارند، حركت‌ها و فعاليت‌هاي علمي و صنعتي پژوهشكده‌ها پوشش داده نمی‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه مردم از حجم كارهايي كه در اين حوزه‌ها انجام مي‌شود باخبر نيستند، اظهار کرد: فكر مي‌كنم نبود نشاط در جامعه به دلیل نبود نشاط علمی در كشور است و فكر مي‌كنم اگر وزارت صنايع و معاونت علمي و رسانه ملي، هنرمندان اين حوزه را بیشتر جدي بگیرند، كارها و آثار موفق‌تري را مي‌بينيم.

 

قائم مقام سیما در پایان از نمایش مجموعه فيلم‌هاي مستند و انيميشن برگزیده جشنواره در يك بسته تلويزيوني از شبكه ٥ خبر داد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 476265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha