موج بیداری اسلامی در برابر دولت لائیک تاجیکستان

دولت لائیک تاجیکستان با سخت گیری های دینی خود بر مسلمانان گویی می خواهد تا انقلاب عربی و بیداری اسلامی در کشورش اتفاق بیفتد؟

خبرگزاری شبستان، با بروز انقلابهای عربی و کشیده شدن موج بیداری اسلامی به سایر کشورهای اسلامی، دولت لائیک و اسلام ستیز تاجیکستان به خاطر ترس و نگرانی از نفوذ بیداری اسلامی به کشورش، روز به روز دست و پای مسلمانان را در انجام اعمال عبادی بیشتر می بندد و همین امر عرصه را بر مسلمانان تنگ کرده است.

دولت تاجیکستان در اقدامی جدید قصد دارد به بهانه مبارزه با افراط گرایی و تروریسم، از ورود جوانان زیر 18 سال به مساجد جلوگیری کند و برای عملی کردن این اقدام، آن را به شکل قانون می خواهد به تصویب رساند.

مسلمانان که نزدیک به 95 درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند تحت حکومت دولت لائیک قرار دارند و به خاطر سختگیریهای بی قید و شرط آنها از وضعیت موجود نگرانند.

اکبر تو رادگرنزودا، اندیشمند برجسته اسلامی تاجیکی به روزنامه«تایمز اوف آندیا» گفت: این روزها، روز سیاهی برای مسلمانان است و حتی از زمان اشغالگری شوروی وضعیت مردم در تاجیکستان تا این حد بد نبوده است و مسلمانان در حصار تدابیر سخت دینی محاصره نبوده اند.

وی افزود: هر چقدر هم که دولت سخت بگیرد، ملت از اعتقادات خود دفاع خواهد کرد.

حزب مخالف دولت لائیک تاجیکستان، دولت را به قلع و قمع آزادیهای دینی متهم و اعلام کرد: پارلمان قصد دارد تا طرح قانون«مسئولیت پدرانه» را به تصویب رساند و در این قانون پیوستن کودکان به هر موسسه دینی ممنوع خواهد شد و افراد خاطی مجازات می شوند.

این اقدامات از افکار امام علی رحمانوف، رییس جمهوری تاجیکستان نشات می گیرد که از انتشار بیشتر اسلام در این کشور فقیر هراس دارد.

دولت تاجیکستان در ادامه اقدامات اسلام ستیزانه خود طی روزهای آینده می خواهد تعدادی از پدران را به اتهام اعزام فرزندان به خارج از کشور برای تحصیل در مدارس دینی به پای میز محاکمه بکشاند.

به موجب این قانون، افراد متهم به مدت دو سال زندانی می شوند یا باید بین 17 و 35 هزار دلار غرامت بپردازند.

دولت تاجیکستان در اقدامی دیگر، همچنین درهای بسیاری از مساجد را بسته و تعدادی نمازگزار را بازداشت کرده است و تنها بهانه این اقدام نیز عدم ثبت این مساجد در لیست مساجد دولتی بوده است و نمازگزاران در پاسخ اعلام کرده اند که تا به حال خیلی تلاش کرده اند تا نام این مساجد را به ثبت برسانند، ولی دولت به دلایل واهی از این اقدام سرباز می زند و می خواهد از این طریق جلوی افزایش ساخت و ساز مساجد را بگیرد.

از آنجایی که امام علی رحمانوف قائل به جدایی دین از سیاست است، از افزایش نفوذ دین می ترسد.

دولت تاجیکستان علاوه بر جلوگیری و تعطیلی مساجد، 5 هزار نسخه کتاب چاپ کرده و در آن محورهایی که امامان جماعت و خطیبان باید درباره آن سخنرانی کنند، توضیح داده و برای آنان ارسال کرده است.

تاجیکستان یکی از فقیرترین کشورهای جمهوری سابق شوروی در منطقه آسیای وسطی است که دولت لائیک بر کشوری که بیشترین آمار مسلمانان را دارد، حکومت می کند.

برخی تحلیلگران معتقدند که در صورت ادامه روند تعطیلی و سخت گیری در زمینه های دینی بر مسلمانان، وقایعی که در کشورهای عربی اتفاق افتاد در تاجیکستان نیز تکرار خواهد شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 47623

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha