ضربان زندگی؛ آهنگ چرخ های همدلی/چشمانی امیدوار، دستانی پرتوان

خبرگزاری شبستان: داشتن شغل از جمله مواردیست که همیشه ذهن انسان را درگیر کرده و چه بسا افرادی با داشتن نعمت سلامتی کامل در انتظار کار نشسته اند تا شاید کسی درب منزل را زده و به آنها پیشنهاد کار دهد، اما چه خوب است که گاهی ما خود شروع کننده باشیم، شروع راهی که می تواند افق زندگی انسان های بی شماری باشد.

خبرگزاری شبستان- خراسان شمالی؛ پيامبر اکرم صلى‏ الله ‏عليه‏ و‏ آله و سلم: إِنَّ مِنَ الذُّنُوبِ ذُنُوباً لَا يُكَفِّرُهَا صَلَاةٌ وَ لَا صَدَقَةٌ قِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ فَمَا يُكَفِّرُهَا قَالَ الْهُمُومُ فِي طَلَبِ الْمَعِيشَة (بعضی از گناهان به وسیله نماز و صدقه هم آمرزیده نمی شوند. سوال شد یا رسول الله!پس چه چیز موجب آمرزش آن است؟ فرمود : جدیت و تلاش در طلب معیشت

 

همه ما با جمله «خواستن توانستن است» نه تنها آشناییم بلکه همیشه به کسانی که در پی انجام کاری هستند، گوشزد می کنیم. اما آنچه در این اثنا مهم است نوع خواستن ماست، اینکه ما چه می خواهیم و برای رسیدن به مقصود باید از چه راهی گذر کنیم. داشتن شغل و اشتغال از جمله مواردیست که همیشه ذهن انسان را درگیر کرده و چه بسا افرادی با داشتن نعمت سلامتی کامل در انتظار کار نشسته اند تا شاید کسی درب منزل را زده و به آنها پیشنهاد کار دهد. اما چه خوب است که گاهی ما خود شروع کننده باشیم، شروع راهی که افق زندگی انسان های بی شماری می تواند باشد.

 

کارگاه خیاطی پیوند مهر بخش اترک، محلی است کوچک اما به وسعت و بلندای دریا دلانی که با داشتن بیماری «ام. اس» با دلی سرشار از امید و نگاهی پر آرزو، با دستانی لطیف همچون گلبرگ، چرخ های زندگی را به حرکت درآورده و آهنگ زندگی را زمزمه می کنند.

 

اینجا جایی است که اهداف زیبایی همچون اشتغال زایی، کمک به افراد نیازمند و توان خواه، توجه به محیط زیست، توانمندی اعضا و آموزش هنر و پاسخگویی به نیاز جامعه را دنبال می کند و همه افراد می توانند با عضویت در این موسسه مردم نهاد و پرداخت حق عضویت، هم در کاری خیر سهیم باشند و هم از خدمات این موسسه بهره ببرند.

 

راضیه ایزانلو، سرپرست کارگاه خیاطی پیوند در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان  با بیان اینکه حدود سه سالی می شود که به بیماری «ام. اس» مبتلا هستم، می گوید: با توجه به اینکه از زمان آشنایی من با این انجمن مدت زیادی نمی گذرد، اما از حضور در این محفل رضایت دارم.

 

وی که دارای دیپلم طراحی دوخت است، از علاقه خود به هنر خیاطی می گوید و با بیان اینکه در فرصت هایی که دارد در منزل کار خیاطی انجام می دهد، حضور در این انجمن را فرصتی مغتنم برای فعالیت های اجتماعی و کسب درآمد بیان می کند.

 

ایزانلو با اشاره به هزینه های گران داروهای بیماران خاص، خواستار حضور بیش از پیش خیران و مردم در راستای اشتغال آفرینی برای توان خواهان شد و با بیان اینکه هنر ما اگر بیشتر از بقیه مردم نباشد کمتر نیست، بر اعتماد جامعه به این گروه از افراد تأکید مضاعف کرد.

 

وی دوخت کیسه های پارچه ای و جایگزین کردن آن به جای کیسه های پلاستیکی، کیف، جامدادی، کیسه حساب و کیف آرایش را از جمله هنر فعالان این کارگاه خیاطی بیان کرد و گفت: این کارگاه فرصتی فراهم آورده تا هم توان خواهان  و هم سایر افراد علاقه مند به این هنر در فضایی آکنده از همدلی و صمیمت با تولیدات خود هم به نیاز مادی و معنوی خود و هم به نیاز جامعه پاسخ دهند.

 

اعظم سلیمی، دیگر فعال این کارگاه خیاطی با بیان اینکه از کودکی به هنر خیاطی علاقه داشتم و برای اهالی خانه خیاطی می کردم، بیان کرد: 10 سالی می شود که «ام. اس» دارم و حدود دو ماه پیش از این مرکز با من تماس گرفتند و برای همکاری با این مرکز دعوت شدم.

 

وی با بیان اینکه در شروع به کار، خیاطی کیسه های پارچه ای و کیف و ... با چرخ های معمولی انجام می شد و این موضوع از سرعت عمل ما کم می کرد، افزود: خداروشکر با تهیه چرخ های صنعتی کار ما با سرعت پیش می رود.

 

سلیمی با اشاره به اینکه تا زمانی که توانایی کار داشته باشم، از هنر و نعمت های خدادادی خود بهره می برم و ناامید نمی شوم، در خصوص دلیل حضور خود در این محیط گفت: می خواهم به خود و جامعه ثابت کنم زمانی که فردی دچار «ام.اس» می شود این پرچسب ناتوانی فرد نیست بلکه بیماران ام اس و توان خواه نیز همچون سایر افراد به راحتی می توانند از عهده کارها برآیند.

 

 محمدرضا وحدت، مدیر سازمان مردم نهاد پیوند مهر بخش اترک که خود از بیماران مبتلا به «ام. اس» بوده و قریب به هشت سال با این بیماری خو گرفته در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد با بیان اینکه بيماري «ام. اس» يكي از شايع ترين بيماري هاي مغز و اعصاب بوده و حدود 50 هزار نفر در ايران به آن مبتلا هستند، افزود: اين بيماري با درگيري قسمت هاي مختلف سيستم اعصاب مركزي مشخص مي شود.

 

وی با بیان اینکه بيشترين ميزان بروز اين بيماري در بازه سني20 تا 40 سالگي است و زنان تقریبا دو برابر مردان به این بیماری مبتلا می شوند، اظهارداشت: این بازه سنی تقريبا همزمان با سنيني است كه افراد مي‌خواهند كسب و كاري را آغاز کنند و از آنجایی که بيماری «ام. اس»  افراد را دچار محدوديت هاي حركتي  و مشکلات حسی می  کند، به دلیل همین محدوديت ها  و مشکلات، افراد مبتلا به این بیماری (توان خواهان) از يافتن فرصت هاي شغلي مناسب و كسب درآمد محروم مي شوند.

 

وحدت با بیان اینکه هزينه هاي گزاف دارو و درمان، شرايط اقتصادي را برای توان خواهان سخت و طاقت فرسا می کند، بیان کرد: لذا كسب يك كار مناسب و داشتن در آمد هم در كاهش مشكلات معيشتي و هم به لحاظ رواني در ارتقای روحيه این افراد براي مواجهه با بيماري بسیار تاثيرگذار است.

 

مدیر سازمان مردم نهاد پیوند مهر بخش اترک با بیان اینکه خوشبختانه انجمن «ام.اس» استان در بخش دارو و درمان و برخی حمایت های معیشتی،  اقدامات ارزنده ای داشته که همین امر باعث شده در سال های اخیر موفق به کسب رتبه های برتر در بین انجمن های سراسر کشور شود، اظهارداشت: اگرچه هنوز هم برخی از بیماران برای تهیه دارو، مشکل و دغدغه دارند، لذا هدف ما کاهش مشکلات و دغدغه توان خواهان است.

 

وی با بیان اینکه کارآفرینی و اشتغال یکی دیگر از دغدغه های جدی بیماران است، افزود: از آنجایی که ایجاد زمینه اشتغال و کارآفرینی در این حوزه کاملا محسوس بود، این موضوع به صورت تخصصی و مستقل  مورد بررسی قرار گرفت و پس از  بررسی ها، مشورت ها و رایزنی های بسیار، تلاش ها به ثمر نشست و به ياري خداوند و با حمایت انجمن «ام. اس» استان و همت تني چند از توان خواهان و پشتیبانی افراد نیکوکار، سازمان «پيوند مهر بخش اترک» به عنوان یک سازمان مردم نهاد(NGO)  و با هدف توانمندسازی توان خواهان و ایجاد فرصت های شغلی اواخر سال گذشته در بجنورد راه اندازی شد و مجوز فعالیت گرفت.

 

وی با بیان اینکه این سازمان تنها NGO  فعال استان در حوزه اشتغال و کارآفرینی است، رویکرد آن را عضویت بیماران خاص و نیازمندان با اولویت بیماران «ام. اس» ذکر کرد.

 

وحدت، در توضیح دلیل انتخاب نام «پيوند مهر بخش اترک» برای سازمان گفت: «پیوند» برای ایجاد پيوند بين توانمندي ها و استعدادهاي بيماران با نيازهاي جامعه، «مهربخش» اشاره به مهربانی و بخشندگی خداوند، «اترک» معرفی استان و اشاره به جاری شدن مهربانی همچون رودخانه دارد.

 

مدیر سازمان مردم نهاد پیوند مهر بخش اترک، با بیان اینکه این سازمان در دو بخش شبکه خدمات به بیماران و شبکه همیاران(خیران) فعال است، از عضویت 200 نفر در مجموع دو شبکه خیران و بیماران خبر داد و افزود: هر فرد با پرداخت ماهانه 10 هزار تومان عضو این انجمن شده به گونه ای که خیران با پرداخت ماهانه این مبلغ در کمک به انجمن سهیم بوده و توان خواهان با عضویت، از خدمات این مجموعه بهره می برند.

 

وی با اشاره به همکاری برخی اصناف به عنوان اصناف همیار پیوند، توضیح داد: با رایزنی صورت گرفته با این اصناف که شامل مراکز تفریحی و ورزشی، مراکز آموزشی، فروشگاه ها و مراکز خدماتی، سلامتی و پزشکی و رستوران ها و کافی شاپ ها می شود، تخفیف هایی برای اعضای این انجمن در نظر گرفته شده که با ارایه کارت عضویت از تخفیفات ویژه برخوردار می شوند.

 

وحدت در خصوص نخستین زمینه سازی اشتغال برای توان خواهان این مجموعه، بیان کرد: پس از آنکه اولین گروه از توان خواهان آموزشهای علمی و عملی را فرا گرفته و از مهارت و توانایی لازم برخوردار شدند، کار قبول سفارش تلفنی جهت تهیه سبدی از کالاهای مورد نیاز حاوی مواد غذایی و محصولات بهداشتی و توزیع آن به درب منازل آغاز شد که به دلیل رقابت بازار موفقیت چندانی حاصل نشد.

 

وی با بیان اینکه با ارزیابی صورت گرفته و شناسایی توانمندی توان خواهان به ظرفیت خیاطی افراد پی برده و یک کارگاه خیاطی راه اندازی کردیم، اظهارداشت: با توجه به اینکه انباشته شدن  کیسه های پلاستیکی در طبیعت و عدم جذب آن به عنوان یکی از معضلات زندگی بوده و سبب آلودگی محیط زیست است، طرح دوخت کیسه های پارچه ای جهت کاهش تخریب محیط زیست عملی شد.

 

وحدت ادامه داد: با مذاکره و رایزنی با ادارات و نهادهای مرتبط و علاقه مند به حوزه محیط زیست و قبول سفارش این ادارات و مراکز، تهیه کیسه های پارچه ای جهت جایگزینی آن با کیسه های پلاستیکی در حال انجام است.

 

وی با بیان اینکه این کارگاه در حال حاضر به دوخت انواع کیف، کیسه های پارچه ای، جامدادی و ... مشغول است، به فعالیت ساخت زیورآلات از سوی توان خواهان نیز اشاره کرد و افزود: کار عروسک سازی نیز به عنوان فعالیت بعدی ما مدنظر است که طی این هفته اجرایی می شود.

 

مدیر سازمان مردم نهاد پیوند مهر بخش اترک، با بیان اینکه هدف ما آموزش توان خواهان در راستای توانمندی و ایجاد زمینه های اشتغال و کارآفرینی است و در انجام این رسالت انتظار حمایت مادی از دولت را نداریم، بر فراهم آوری زمینه حضور در عرصه های مختلف اجتماعی تأکید کرد و افزود: از آنجایی که برون سپاری فعالیت های غیر اصلی سازمان ها و نهادها، راه رسیدن به  اهداف سازمانی را هموارتر می کند و با توجه به اینکه سازمان پیوند با داشتن کادر متخصص در رشته ها و مهارت های مختلف فعال است، امید داریم با اعتماد مردم و مسئولان به این مجموعه، بتوانیم گام های ارزنده ای در حوزه اشتغال و کارآفرینی برداریم.

 

گزارش از سمیرا نیستانی

عکاس: علی رازی

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 476184

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha