احیای فرهنگ خانواده ایرانی با مشارکت والدین در بازی های رایانه ای

خبرگزاری شبستان: مهری پورحیدر معتقد است همراهی والدین با کودک در بازیهای رایانه ای، منجر به احیای صمیمیت در میان خانوادهای ایرانی می شود.

مهری پورحیدر، روانشناس کودک و مولف کتابهای روانشناسی در حوزه کودکان استثنایی، در مصاحبه با خبرنگار شبستان به تبیین فرهنگ حاکم بر بازیهای رایانه ای و تاثیر آن بر روحیات کودکان و آسیب پذیری کودکان در این حوزه پرداخت.

 

وی در ابتدای این مصاحبه با اشاره به اینکه رایانه ها در بیشتر ابعاد زندگی انسان وارد شده اند، اظهار کرد: این تکنولوژی مانند سایر تکنولوژی های ساخت دست  بشر پی آمدهای مثبت و منفی  دارد و در این میان بازی های رایانه ای طرفداران زیادی در بین کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان داشته و توجه به ویژگی مثبت این بازی ها می تواند به فرهنگ استفاده درست آن ها در ابعاد گوناگون کمک کند.

 

پورحیدر خاطرنشان کرد: افزایش استفاده از بازی های رایانه ای به عنوان سرگرمی و استفاده بی رویه و روزمره از آن، آسیب هایی را برای کودکان در پی دارد و به دلیل تبدیل شدن این بازی ها به یکی از سرگرمی های اصلی کودکان نیازمند توجه ویژه است.  

 

وی افزود: برخی بازی های رایانه ای استاندارد بوده و خود حاصل خلاقیت مغز انسان است. این دسته از بازی ها یکی از راه های رشد و پرورش خلاقیت و نوآوری است که می تواند اثرات مثبتی مانند، تکامل شخصیت و پرورش استعدادها، ایجاد دقت و تمرکز و تسهیل فرآیند یادگیری را در پی داشته باشد.

 

این روانشناس کودک با اشاره به اینکه برخی از این بازی ها به کودکان کمک می کند بسیاری از مهارت های زندگی را بارها تمرین کرده و یاد بگیرند، یادآور شد: در بسیاری از موارد، بازی های رایانه ای منجر به صرفه جویی در وقت و هزینه لازم برای یادگیری می شوند.

 

پورحیدر ادامه داد: بازی های رایانه ای همچنین می توانند به عنوان ابزاری کمک آموزشی برای آموزش برخی مفاهیم و موضوعات به کودکان و افراد معلول کمک کنند و از آنجایی که کنترل این بازیها در دست کودک یا فرد معلول است، همین موضوع به کودک اعتماد به نفس داده و موجب لذت بردن از یادگیری می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: علیرغم محاسن بازی های رایانه ای، به دلایلی از جمله عدم آموزش صحیح به کودکان و نوجوانان، معرفی بازی های رایانه ای و انواع آن به طور غیرصحیح و آشنا نبودن استفاده کنندگان به زبان رایانه، اهداف بازی های رایانه ای به درستی شناخته نشده اند و کودکان به سمت بازی هایی سوق داده می شوند که اثرات زیانباری دارند. بازی های غیراستاندارد رایانه ای در ایجاد و بروز پرخاشگری بسیار موثر است و می تواند پرخاشگری را در کودکان بالا ببرد. 

 

این روانشناس کودک در ادامه به طرح توصیه هایی برای استفاده صحیح از بازیهای رایانه ای در خانواده ها پرداخت و گفت: والدین باید به بازیهای کودک خود اهمیت دهند و تاحدودی با بازی های رایانه ای آشنا باشند و بدانند هر بازی برای چه سنی مفید است و بازی را با توجه به سن و رشد روحی روانی کودک انتخاب کنند.

 

وی افزود: بازی ها باید متناسب با فرهنگ و ارزش های خانواده انتخاب و با نظارت و راهنمایی والدین استفاده شود. بهتر است بازی های خلاق که به کودکان حل مساله را آموزش می دهد انتخاب شوند.

 

پورحیدر در پایان تاکید کرد: پدر و مادر بایستی برای بازی با کودک خود همراه شوند و بازی را به صورت دسته جمعی انجام دهند که این موضوع می تواند فرهنگ و سبک زندگی خانواده ایرانی را احیا کرده به صمیمیت روابط خانواده و ایجاد رقابت سالم کمک کند.

 

 

کد خبر 476176

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha