به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، محسن جاوری، رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان، امروز(10 مرداد) در گفتگو با خبرنگاران، گفت: این نقشه با تلاش شهرداری و پایگاه میراث فرهنگی و گردشگري شهر تاريخي نياسر و همکاری گروه غارنوردی و غارشناسی نقش جهان اصفهان، در راستای معرفی و آشنایی هرچه بهتر گردشگران با ویژگی ها و قسمت های مختلف غار تهیه و در قسمت ورودی غار نصب شد.
وی، انجام کار نقشه برداری این غار باستانی در سال 1391 توسط گروه غارنوردی و غارشناسی نقش جهان اصفهان را یادآو رشد و افزود: قبل از این تنها برای معرفی غار کلهرود واقع در شهرستان شاهین شهر و میمه چنین طرحی با این نوع مشخصات توسط گروه نامبرده تهیه و نصب شده است.
به گفته وی، آنچه که از نظر اصول معماری در ایجاد فضاهای غار حائز اهمیت است رعایت اصول فنی و مهندسی در ایجاد فضاها در سطوح زیرین کوه، همچنين اجرای شیب تقریبی پنج درصد در بیشتر مسیرهای موجود در غار احتمالاً جهت هدایت آب نفوذی به خارج از مجموعه غار که در مجموع این موارد به نوعی نشانگر وسعت دید سازندگان این مجموعه حیرت آور و پیچیده می باشد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان، با تاکید بر اهمیت گستردگی اعجاب برانگیز این اثر تاریخی به طول 950 متر مسیرهای شناسایی شده و 60 متر عمق در کنار آبشار زیبای نیاسر افزود: این شاهکار معماری دستکند در قسمت زیرین باغ معروف به تالار و اراضی مجاور آن واقع شده است.
جاوری، تصریح کرد: غار رییس شهر نیاسر به صورت مجموعه ای زیرزمینی و پیچیده در پنج رشته مشتمل بر ورودیهای متعدد، راهروهای تنگ و طولانی، فضاهای اتاق مانند با طاقچه هایی در دیواره های آن، سکو و ستون های سنگی در چند طبقه با استفاده از ابزار ساده ابتدایی در درون توده سنگی از جنس تراورتن ایجاد شده است.
به گفته وی، ارتباط بین طبقات، همچنین تهویه هوای فضاها از طریق چاه ها و کانال های متعددی است که در داخل برخی از فضاها حفر شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: غار تاریخی رییس در نیاسر کهن باغشهر ایران به شماره 14434 مورخ شانزدهم اسفندماه سال 1384در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما