توسعه امر پژوهش از رسالت‌های اصلی نهاد انقلابی جهاد دانشگاهی است

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان البرز گفت: یکی از رسالت‌های اصلی جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی و علمی انجام پژوهش‌های توسعه‌ای و زیربنایی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز، به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز، مهشید منزوی گفت: یکی از اولویت‌های مهم جهاد دانشگاهی واحد البرز، بسط پژوهش‌های توسعه‌ای، کاربردی و گسترش خدمات تخصصی مورد نیاز جامعه است.

 

وی افزود: جهاد دانشگاهی رسالت خود را انجام پژوهش‌های توسعه‌ای و زیربنایی می‌داند و در این راستا یکی از اولویت‌های مهم معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی البرز انجام پژوهش‌های کاربردی مورد نیاز این استان است.

 

منزوی خاطر نشان کرد: هر کدام از نهادها و سازمان‌های استان به نوعی با پژوهش و تحقیقات علمی در ارتباط هستند که برای پرهیز از موازی‌کاری و بهبود عملکرد در استان تعامل و همکاری این سازمان‌ها ضروری است و معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی آمادگی دارد تا در زمینه‌های پژوهشی با سازمانها و نهادهای استان همکاری کند.

 

وی با تأکید بر این‌که فعالیت‌های پژوهشی باید با هدف‌گیری حل مشکلات استان باشد، تصریح کرد: طرح‌های مناسبی در این معاونت انجام شده‌است و طرح‌های دیگری هم در دست اجرا دارد که می‌تواند در جهت تحقق اهداف استان موثر باشد.

 

منزوی ادامه داد: همچنین با توجه به این که شبکه برنامه‌هایی با عناوین پیمایش ملی خانواده و پیمایش ملی شادکامی در ایران در دستور کارِ گروه‌های جهاد دانشگاهی قرار گرفته است، معاونت پژوهشی قصد دارد انجام این پژوهش‌ها را در استان البرز در صورت حمایت به‌صورت خاص پیگیری نماید.

 

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان گفت: این معاونت  بر اساس گروه‌های پژوهشی و مراکز خدمات تخصصی دارای موافقت خود، در حوزه‌ی مطالعات اجتماعی به‌خصوص مسائل اجتماعی، روانشناسی، شهر و مسائل شهر، ارائه خدمات تخصصی در حوزه مطالعات آماری و GIS و نیز مطالعات محیط زیست و نانو در استان البرز فعالیت می‌نماید.

 

وی با اشاره به اولویت‌های پژوهشی در استان البرز یادآور شد: استان البرز از ابتدای سال 94 با بحران‌هایی در حوزه مخاطرات محیطی مواجه شده‌است که خسارت‌های مالی و جانی نیز ایجاد کرده است. علاوه بر آن گسترش شهرنشینی در استان، تبعات اجتماعی، طبیعی و زیست محیطی در بر داشته است. لذا موضوع جمعیت، شهرنشینی، آسیب‌های اجتماعی، سکونتگاه‌های غیررسمی، آسیب‌های زیست محیطی و خشکسالی و کمبود آب از جمله اموری است که باید به‌صورت جدی‌تر به آن ها پرداخته شود.

 

منزوی روحیه جهادی نیروی انسانی را در موفقیت این نهاد موثر دانست و بیان کرد: جهاد دانشگاهی نهادی خودگردان است و مهم‌ترین دلیل موفقیت جهاد دانشگاهی نیروی انسانی مخلص و متخصص شاغل در جهاد است که با انجام فعالیت‌های شاخص در حوزه علم قادر است جایگاه علمی خود را بهبود ببخشد.

 

وی با اشاره به این‌که رفع نیاز و مشکلات این واحد علمی و پژوهشی نیازمند عزم جدی و جهادی است، اظهار کرد: نداشتن ساختمان و زمین ملکی مناسب به منظور استقرار جهاد دانشگاهی یکی از عمده ترین مشکلات این نهاد در استان است که موانعی را در راه اجرای طرح‌های پژوهشی ایجاد می‌کند؛ چراکه هزینه‌های بسیاری را برای تهیه فضا به این واحد تحمیل می‌کند.

 

منزوی در پایان گفت: مشکلات مالی که دستگاه‌های اجرایی در چند سال اخیر با آن مواجه بوده‌اند مانعی برای تحقق اختصاص یک تا سه درصد بودجه‌های دستگاه‌های اجرایی به پژوهش در استان البرز شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 476059

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha