به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، صبح امروز(10 مرداد) هشت تن از پزشکان انجمن طب سنتی ازبکستان به سرپرستی دکتر محمد همرایف ، رئیس فرهنگستان طب سنتی جمهوری ازبکستان به مقام شامخ شیخ الرئیس بوعلی سینا در آرامگاه این دانشمند جهانی ادای احترام کردند.
اطباء سنتی با خود دسته گل به همراه آورده بودند در مشیت نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، رئیس روابط عمومی و امور بینالملل بنیاد بوعلی سینا و مدیر آرامگاه با اهدای گل به مزار شیخالرئیس، با ذکر ادعیه و تلاوت قرآن کریم؛ یاد و خاطره این حکیم ایرانی ـ اسلامی را گرامی داشتند.
آیت الله غیاث الدین طه محمدی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان در این مراسم گفت: بوعلی سینا دارای رساله های عرفان، فلسفه، طبیات، موسیقی و طب می باشد .
وی افزود: بوعلی سینا قصیده ای سروده که تحت عنوان عین است به این معنا که هر مصراع این قصیده با عین تمام می شود و از هیات همراه ازبکستانی می خوام این قصیده را به زبان محلی برای ملت ازبکستان ترجمه کنند.
وی تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان سفری به کشور آلمان داشتم که 13 کتاب چاپ شده از بوعلی سینا را تقدیم به این کشور کردم تا به عجوبه ای قرن پی ببرند.
آیت الله محمدی با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) بوعلی سینا را فردی بی نظیر خوانده است، اظهار داشت: از هیات ازبکستانی خواستارم که کتب بوعلی سینا را به زبان محلی ترجمه و توزیع کنند.
وی با بیان اینکه در محل میدان آرامگاه بوعلی سینا تندیس این پزشک نصب است، گفت: این تندیس مربوط به 70 سال پیش است و از هیات ازبکی خواستارم مساعدت های لازم در راستای ساخت تندیس حکیم هزاره ها که در عرصه بین الملل بی نظیر باشد را دارم.
وی افزود: به علت اینکه ازبکستان حدود 70 سال زیرسلطه روسها بوده بسیاری از آثار ابوعلیسینا از بین رفته، تا حدی که آنها الفبای قرآنی را نیز بلد نیستند که باید به مرور زمان با این الفبا و کتب شیخالرئیس آشنا شوند تا بتوانند ایشان را با معرفت بیشتری به دنیا معرفی کنند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان در ادامه با اشاره به بنیاد علمی فرهنگی شیخالرئیس بوعلیسینا اظهار کرد: با تاسیس این بنیاد تاکنون فعالیتهای خوبی انجام شده که در آن آثار ابوعلیسینا جمعآوری شده است.
بوعلی سینا چهره جهانی به شمار می رود
دکتر محمد همرایف ، رئیس فرهنگستان طب سنتی جمهوری ازبکستان نیز گفت: روستای افشانه از توابع بخارا زادگاه بوعلی سیناست و همدان مدفن وی، اما بوعلی سینا چهرهای جهانی است و همه ما بهویژه ازبکها و ایرانیان به داشتن چنین مفاخری به خود میبالیم.
وی افزود: در زادگاه بوعلی سینا موزه بزرگ از کتب بوعلی سینا، دانشگاه بوعلی سینا، قبر نمادین و تندیس در راستای شناساندن این پزشک جهانی به مردم را داریم.
پایان پیام/
نظر شما