امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره آثار کنکور سراسری در جامعه اظهار کرد: اکنون کنکور با زحماتی که نظام جمهوری اسلامی کشیده است، معنایی ندارد چرا که صدها هزار نفر شرکت می کنند و همه امکان قبولی دارند و دیگر آن ابهت گذشته را ندارد.
وی افزود: در گذشته یک و نیم میلیون نفر شرکت می کردند و تنها 100 هزار نفر قبول می شدند اما با همت نظام جمهوری اسلامی ایران دانشگاه ها به شدت گسترش پیدا کرد و دانشجوها نیز زیاد شدند و می توان گفت کیفیت نیز نسبت به گذشته پایین نیامده است چرا که اساتید همچنان تلاش می کنند.
وی تصریح کرد: جامعه به همه رشته ها از کتابداری، پزشکی و همه رشته ها نیاز دارد و جامعه نمی تواند بر یک رشته یا شغل متمرکز شود بلکه نیازسنجی باید کند.
قرایی مقدم بیان کرد: تاسف بار است که 23 نفر در شهر خرم آباد با مدرک لیسانس اکنون سوپر شده اند و این یعنی از بین بردن هزینه ای که برای آنان صرف کرده اند تا لیسانس بگیرند، می توان گفت حدود 120 میلیون جامعه برای یک فرد دارای مدرک لیسانس هزینه داده است این هزینه ها از تشکیل نطفه آغاز تا ورود وی به دانشگاه است که به آن هزینه سرانه فرد می گوییم. هر فردی در جامعه هزینه دارد که افراد تحصیلکرده هزینه های بالاتری دارند.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه دانشگاه ها باید بر اساس نیاز جامعه و نیازسنجی که می کنند دانشجو بگیرند، بیان کرد: اکنون شیره جوان را می کشند و نتیجه آن کار اشتغال 23 فرد دارای مدرک لیسانس در شغل سوپری است.
قرایی مقدم ادامه داد: باید بر اساس نیازهای جامعه رشته ها تعیین شود هیچ جای دنیا دانشگاه مجانی نیست که در کشور ما دانشگاه های مجانی وجود دارد.
وی با اشاره به قبولی دانشجویان شهرستان ها با رشته های تک رقمی در کنکور سراسری جاری اظهار کرد: بچه های شهرهای کوچک قدر درس خواندن را می دانند و تمام ذکر و فکر آنان درس خواندن است و همچنین معلم بومی نیز کوشش می کند تا بهتر درس به دانش آموزان بدهد و فردی که درس خواندن باشد نیازی به کلاس های تقویتی ندارد.
قرایی مقدم ادامه داد: هزینه کردن زیاد برای قبولی در کنکور فایده ای ندارد کسانی که قدر درس خواندن را می خوانند و روانشناسی یادگیری را نیز بلدند به راحتی می توانند رتبه های بالایی بگیرند.
این جامعه شناس اظهار کرد: متاسفانه فشارهای زیادی بر روی داوطلبان کنکور در جامعه است چرا که دانشگاه را بهشت برین می دانند و چون بیکاری در کشور زیاد است همه دوست دارند به دانشگاه بروند و اکنون مدرک یک شخصیت شده است تا یک جایگاه بهتر به دست بیاورند.
پایان پیام/
نظر شما