آیت الله محمدتقی وحیدی گلپایگانی، استاد سطوح عالی حوزه و امام جماعت مسجد انصارالحجة تهران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان اظهار داشت: بنده سال 1313 در گلپایگان به دنیا آمدم. پدربزرگم، آیت الله محمدحسن وحیدی از مجتهدین اصفهان و پدرم، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین وحیدی بودند و تحصیل علوم دینی را از محضر درس آنها آغاز کردم.
وی ادامه داد: 18 ساله بودم که عازم قم شده و در آنجا از محضر آیات، محمدفاضل لنکرانی، علی مشکینی و ستوده دروس سطوح عالی و از محضر آیات عظام، سیدحسین بروجردی، محقق داماد، امام خمینی و سیدمحمدرضا گلپایگانی، درس خارج را و از محضر شهید مصطفی خمینی فلسفه را فراگرفتم.
هجرت به تهران با توصیه آیت الله گلپایگانی (ره)
استاد حوزه گفت: بعد از اتمام درس خارج، عازم تهران شدم زیرا تعدادی از معتمدین مناطق خاوران و خراسان تهران از آیت الله گلپایگانی (ره) برای اعزام روحانی ای معتمد جهت حضور در امام جماعت مسجد انصارالحجة، درخواست های مکرری کردند و معظم له بنده را معرفی کردند. این مسجد را که در ابتدا بسیار کوچک بود به لطف خدا گسترش دادم.
وی اضافه کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئول کمیته های مناطق 10 و 12 تهران شده و مبارزه سختی با منافقین داشتم. سپس به همراه آیات، مهدوی کنی و امام جمارانی و تعدادی دیگر از علما مرکز رسیدگی به امور مساجد را تأسیس کرده و پس از هفت سال فعالیت در این مرکز مشغول به تحقیق و پژوهش در زمینه های دینی شدم و توانستم چند جلد کتاب از جمله دو جلد «قرآن و ولایت»، همچنین کتابی با عنوان «ولایت تکوینی و تصرفی» و کتابی درباره ولایت فقیه تالیف نمود. هم اینک مجموعه ای از سخنرانی های بنده درباره حضرت رسول (ص) در دست چاپ است.
واقفی که مانع گسترش مسجد می شد
آیت الله وحیدی گلپایگانی ادامه داد: وقتی به تهران آمدم تصمیم گرفتم مسجد انصارالحجه را توسعه دهم لذا این تصمیم را با واقف در میان گذاشتم اما او نپذیرفت. از او پرسیدم که شما مقلد کدام یک از مراجع هستید؟ گفت: آیت الله سیدمحمود حسینی شاهرودی. تصمیم گرفتم نامه ای خطاب به آن مرجع تقلید بزرگوار نوشته و موضوع را در میان بگذارم. آیت الله شاهرودی در جواب فرمودند: اقدام واقف در ممانعت از توسعه مسجد برخلاف آموزه های دین است لذا شما تصمیم خود را عملی نمایید. به این ترتیب مسجد را توسعه داده و موقوفات را تفکیک نمودم: قسمتی را به آموزش و پرورش برای ساخت مدارس، بخشی را به شهرداری برای توسعه فضای آن، مساحتی را برای تاسیس پارک شهدای گمنام و بخشی را برای ساخت مسکن برای بی خانمانان اختصاص دادم.
تأسیس بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی شهدای گمنام
امام جماعت مسجد انصارالحجة افزود: یکی از کارهای بنده تاسیس درمانگاهی بود که به لطف خدا و با تلاش های بسیاری امروزه تبدیل به بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی شهدای گمنام شده که به زودی افتتاح می شود.
این فقیه در ادامه با انتقاد از وضعیت طلاب، روحانیون و حوزه های علمیه سراسر کشور تصریح کرد: مدارس علمیه تهران، دانشمند و عالم پرورش نمی دهند و عموم طلاب دنبال امور جنبی هستند.
حوزه علمیه قم، مجتهدپرور نیست
آیت الله وحیدی گلپایگانی با انتقاد از اینکه حوزه های علمیه با ترمی کردن دروس، ضربه سختی بر پیکره علمی طلاب وارد کرده اند، خاطرنشان کرد: وضعیت علمی در قم نیز مطلوب نیست و مجتهد تربیت نمی کند. همچنین عمده طلابی که به قم می روند، دنبال مدرک و سپس کار اداری اند.
وی ادامه داد: عدم تربیت صحیح طلاب در مسیر تحصیل اخلاق و علوم دینی یکی از نقاط ضعف حوزه های علمیه است و دروس اخلاقی کمتر گفته می شود.
وضعیت فعلی روحانیت تاسف انگیز است
امام جماعت مسجد انصارالحجة تهران با بیان اینکه وضعیت فعلی روحانیت تاسف انگیز است، اظهار داشت: علمای تهران باید توجه بیشتری به مسایل اخلاقی و معنوی جامعه کنند زیرا هر روز تعداد دختران و پسرانی که بی توجه به آداب و ارزش های الهی اند و همچنین وضعیت بدحجابی و بدعفتی در ادارات و سازمان ها، بیشتر می شود.
وی مهمترین کار و فعالیت یک روحانی را اداره مسجد خواند و گفت: بنده همواره مسجد را اساس کارم قرار دادم و همیشه 45 دقیقه قبل و بعد از نماز در دفتر مسجد حاضر شده و پاسخگوی سوالات و خواسته های مردم هستم.
مسجد، رکن اسلام و انقلاب است
آیت الله وحیدی گلپایگانی مسجد را رکن اسلام و انقلاب دانست و تصریح کرد: جمعیت های میلیونی که در مسیر پیروزی انقلاب اسلامی به خروش آمده اند و همچنین جوانان و سایر اقشار جامعه که مخلصانه و جانانه جبهه ها را اداره کردند، از مساجد برخواستند.
وی در پایان طلاب را توصیه به رعایت شئون روحانیت و روش و منش اخلاق دینی کرد و اظهار داشت: یک طلبه اولا به هیچ وجه نباید دست تکدی به سوی مردم دراز کند و ثانیا متعهد به پوشش لباس روحانیت در مدارس و واقعیت های مختلف باشد.
پایان پیام/
نظر شما