به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، مرتضی روزبه در جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر استان بیان کرد: آمارهای اعلام شده در این نوع جلسات نگران کننده است اما باید به آنها توجه کنیم و در تصمیم گیری ها به کار بندیم.
وی افزود: بیان برخی آمارها از آسیب های اجتماعی نباید سیاه نمایی تلقی شود بلکه باید بتوانیم در جلسات کارشناسی با بیان واقعیت ها برای آینده درست تصمیم بگیریم و بیان این واقعیت ها و آمارهای اعتیاد، مصرف مواد مخدر، طلاق و آلودگی ها سیاه نمایی نیست بلکه انعکاس آن برای تصمیم گیری درست و برنامه ریزی ضروری است.
استاندار قزوین ادامه داد: به جای طرح تکراری مسائل انتظار داریم مسئولان بگویند چه باید کرد و ابتکار و خلاقیت و راهکار جدی ارائه کنند و با توجه به سرعت ابتلا به مواد مخدر در سطح استان باید برای جلوگیری از این روند افزایشی از تمام ظرفیتها استفاده کنیم.
وی عنوان کرد: از تمام نهادها و ارگان های فعال در سطح استان قزوین انتظار می رود علاوه بر انجام مأموریت ذاتی خود نسبت به این مهم حساس شده و راهکارها و برنامه های خود را برای مقابله با اعتیاد به مواد مخدر ارائه دهند.
روزبه اضافه کرد: در حال حاضر به 2 نقشه در سطح استان قزوین نیاز داریم که یکی از آنها مناطق آلوده به مواد مخدر و دیگری مناطق پاک و عاری از مواد مخدر را به ما نشان دهد تا بتوانیم برنامه ریزی منسجم تر و بهتری برای این امر داشته باشیم.
وی تأکید کرد: از سوی دیگر باید در مورد مواد مخدر مدام به مردم جامعه به ویژه والدین دانش آموزان اطلاع رسانی کنیم تا تمام افراد جامعه نسبت به بحث مواد مخدر حساس شوند و همه ما باید تلاش کنیم به جای طرح مسائل به دنبال راهکار مناسب برای مقابله با مواد مخدر باشیم و روش هایی را اتخاذ کنیم تا ضمن افزایش سرعت اقداماتی که در این حوزه انجام می شود شاهد کاهش افراد مبتلا به سوء مصرف مواد مخدر شویم.
استاندار قزوین تصریح کرد: در حوزه مقابله با اعتیاد بانوان نیز دفتر امور بانوان و خانواده استانداری میتواند اقدامات و برنامه های مناسبی برای اجرا داشته باشند.
وی توضیح داد: از چند واحد صنعتی بازدید به عمل آوریدم که دو سوم کارگران این واحدهای صنعتی را بانوان تشکیل می دادند و این نشان می دهد که ما به دست خودمان نظام خلقت را جابه جا کردیم و در مشاغل مختلف از بانوان انتظار داریم به جای آقایان کار کنند.
استاندار قزوین اعلام کرد: ما اصرار داریم جایگاه زن و مرد را در جامعه با یکدیگر عوض کنیم و از سوی دیگر گله مند هستیم چرا آسیب های اجتماعی در حال افزایش است در حالی که اگر هر یک از زن و مرد در جایگاه حقیقی خود قرار گیرند بسیاری از آسیب های اجتماعی به خودی خود کاهش مییابد.
وی خاطر نشان کرد: تمام مراکزی که مرتبط با بانوان است باید شناسایی شده و با در اختیار داشتن آمار دقیقی از این مراکز بتوانیم برنامههای آموزشی مناسب در راستای پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر بانوان برای آنان برگزار کنیم.
روزبه اضافه کرد: در کشور علوم انسانی در حوزه مدیریت انسانی مغفول واقع شد و این چنین تصور کردیم که برای توسعه کشور فقط به رشتههای فنی و مهندسی نیاز داریم و این امر موجب شد امروز با مشکلات زیادی در حوزه فرهنگی و اجتماعی روبه رو شویم.
وی ادامه داد: بسیاری از دستگاه های اجرایی فرهنگی به خاطر فقر فرهنگی درون سازمانی که دارند نمی توانند اقدامات نتیجه بخشی انجام دهند.
استاندار قزوین اعلام کرد: سوق دادن مردم جامعه به سمت مطالعه کار دشواری است و نه تنها به صرف انجام کارهای تبلیغاتی مقدور نیست بلکه موجب صرف هزینه های زیاد در این بخش میشود بنابراین نباید به کارهای تبلیغاتی اکتفا کنیم بلکه باید به فکر اجرای راهکارهای کاربردی و عملی باشیم.
وی با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت مساجد برای مقابله با مواد مخدر تصریح کرد: با توجه به اینکه در یک کشور اسلامی ساکن هستیم از ظرفیت فوق العاده ای مانند مساجد برخورداریم اما از آن به نحو مطلوب استفاده نمی کنیم.
روزبه اظهار کرد: مساجد به دلیل اینکه محل ترویج آموزههای دینی هستند در کاهش آسیب های اجتماعی و پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر نقش مؤثری ایفا میکنند.
وی افزود: بیش از 2 میلیون متر مربع فضای مسجد در سطح استان قزوین داریم که اگر از این فضای معنوی به خوبی بهره برداری کنیم قطع به یقین بسیاری از آسیب های اجتماعی در جامعه مشاهده نمی شود.
استاندار قزوین خاطرنشان کرد: ظرفیت مساجد ظرفیت بینظیری است که خداوند متعال در بطن دین ما قرار داده است بنابراین استفاده از این ظرفیت را باید جدی بگیریم.
وی یادآور شد: مساجد می توانند مکان مناسبی برای افزایش سطح آگاهی مردم جامعه باشند و قطع به یقین با افزایش سطح آگاهی مردم نسبت به مضرات مصرف مواد مخدر میتوانیم گام های مؤثری در راستای مقابله با این بلای خانمانسوز برداریم.
روزبه خاطر نشان کرد: این همه کار تحقیقاتی در کشور و استان انجام شده اما در کتابخانه ها خاک می خورد در حالی که برای آن استادان و نخبگان به نام کشور زحمت کشیده اند و نباید از آن غفلت کنیم.
پایان پیام/
نظر شما