خبرگزاری شبستان: در نقاط مختلف منطقه تهرانپارس در تهران مساجد کوچک و بزرگی می بینیم که فعالیت های مذهبی منطقه را بر عهده دارند. اگر کمی راه را کج کنیم به خیابان شهید ناهیدی «جشنواره سابق» می رسیم و در دوراهی چهارراه سیدالشهدا(ع) به سمت میدان شاهد، مسجدی نسبتا بزرگ را به نام مسجد «فاطمه الزهرا» (سلام الله علیها) می بینیم. خبرنگار شبستان برای اطلاع از فعالیت های پرطرفدار مسجد با امام جماعت آن به گفتگو نشسته است که حاصل آن را می خوانید:
وی در ابتدای صحبت درباره داستان ساخت این مسجد می گوید: این مسجد در گذشته یک مجموعه فرهنگی شامل حسینیه و پایگاه بسیج بود. در دهه هفتاد تصمیم گرفته شد که تبدیل به مسجد شود. این شد که از همان زمان کار شروع شد اما 10 سال طول کشید تا کار ساخت مسجد به پایان برسد. در نهایت سال ۱۳۸۹ بود که ساختمان مسجد کامل شد اما همچنان یک طبقه از مسجد نیمه تمام باقی مانده اما شبستان ها و سایر طبقات تکمیل شده است.
حجت الاسلام بلندی با بیان اینکه این مسجد به معنای واقعی کلمه یک مسجد مردمی است و توسط مردم ساخته شده است، گفت: تلاش این بود که بتوانیم به بهترین شکل ممکن در مسجد فعالیت داشته باشیم این در حالی است که با توجه به وسعت منطقه تعداد مساجد محله تهرانپارس کافی نیست.
وی ادامه می دهد: از سال 1387 که ورد این مسجد شدم واقعا به دنبال این مهم بودم که ارتباط مردم منطقه با مسجد قوی شود البته هنوز هم برای این مسئله تلاش می کنیم. برای تحقق این مسئله باید ماهیت و فضای مسجد را با توجه به اینکه منابع دینی در مورد آن سخن گفته اند، برای مردم بیان کنم.همچنین برنامه های خوبی در مسجد ارایه شود تا اقبال مردم نسبت به حضور در مسجد مضاعف شود. برای تقویت ارتباط مردم با مسجد از نیروی جوان حاضر در مسجد بسیار کمک گرفتم.
وی در مورد برنامه های مسجد فاطمه الزهرا(س) و حضور جوانان در این فعالیت ها می گوید: درمسجد برنامه های مختلفی داریم که بخش قابل توجهی از آنها برای نوجوانان و جوانان است و آنها خودشان در فعالیت های مربوط به خود حضور دارند. این چنین است که امروز مسجد فاطمه الزهرا(س) معروف است که در کارها و امور از جوانان استفاده می کند و به آنها در فعالیت های مسجد نقش می دهد. بیشترین تردد در مسجد را جوانان دارند و درصد جمعیتی حضور جوان نسبت به افراد سالمند در مسجد ما شصت به چهل است. خوشبختانه توانستیم با برنامه ریزی دقیق و فعالیت های مستمر به این نقطه برسیم.
وی ادامه می دهد: البته در تحقق این اهداف امام جماعت نقش ویژه ای دارد یعنی اگر بخواهیم که جوان در مسجد حضور مستمر داشته باشد رکن اول امام جماعت است. البته منظور این نیست که امام جماعت جوان باشد. ممکن است که حتی امام جماعتی میان سال باشد ولی محل رجوع جوانان باشد. به نظرم مهم است که امام جماعت چه تفکری دارد. بعد از امام جماعت، هیئت امنا قرار دارند. ما در مسجدمان هیئت امنایی داریم که میانگین سنی اعضایش چهل سال است. این مساله باعث می شود که جوان های پخته در مسجد حضور یابند و امام جماعت را همراهی کنند.
حجت الاسلام بلندی درباره برنامه فعلی اش می گوید: در حال حاضر نگاهم متمرکز بر جوانان نیست چرا که در حال حاضر به نقطه ای رسیده ایم که جوان ها در مسجد حضور فعال دارند. در حال حاضر در حال برنامه ریزی برای خردسالان هستیم و با همین هدف در حال پیگیری و راه اندازی مرکزی برای تربیت نونهالان و خردسالان هستیم. قصد دارم یک طبقه جداگانه را به این امر اختصاص دهم. وقتی بچه ها به مسجد می آیند حتما والدین شان هم حتی گذری هم شده باشد در مسجد حضور می یابند. تربیتی که در مسجد شکل بگیرد بسیار متفاوت است. به نظرم باید این چرخه در مساجد راه بیفتد و برنامه ویژه ای برای نونهالان آغاز شود. البته باید حوصله مان را افزایش دهیم. باید حوصله کرد و با برنامه ریزی و دقت کار کنیم.
امام جماعت مسجد فاطمه الزهرا(س) تاکید می کند: باید این سد شکسته شود که مسجد تنها برای اقامه نماز است. اتفاقا مردم به دنبال فضایی امن هستند تا بتوانند مسایل و مشکلاتشان را مرتفع کنند. مسجد می تواند جزو این مکان ها باشد، حضور در مسجد سبب دوستی های جدید می شود.
حجت الاسلام بلندی در ادامه در رابطه با عوامل موفقیت یک مسجد و امام جماعت صحبت می کند و می گوید: اگر امام جماعت بخواهد موفق باشد فقط باید در مسجد فعالیت داشته باشد. نباید کار دیگری داشته باشد. این مسئله نیازمند آن است که امام جماعت از نظر معیشتی کاملا تامین باشد. به هرحال تعارف که نباید داشته باشیم وقتی امام جماعت مجبور باشد که برای گذران زندگی چندجا مشغول به کار شود نمی تواند به درستی به امور مسجد برسد.
پایان پیام/
نظر شما