به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علیرضا امینی امروز (8 مرداد) در نشست تخصصی یک روزه توسعه تعامل و توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اظهار کرد: یکی از دغدغههای اصلی متولیان زندگی اجتماعی همواره رفع نیازهای آحاد جامعه بوده است.
وی با بیان اینکه انسان وقتی از زندگی فردی به جمعی روی آورد برای رفع نیارهای شخصی خود دچار محدودیتهای شد، افزود: بنابراین برنامهریزی و تفکر در خصوص حقوق اجتماعی و برآوردن نیازهای مردم علت تشکیلات قضایی و پلیس بود.
جانشین فرمانده انتظامی خراسان جنوبی گفت: در گذر تاریخ و به دنبال پیشرفت های جوامع این تشکیلات دچار تحولاتی شد چرا که با وارد شدن تکنولوژی و تغیر نگاه مردم به زندگی زمینه بروز ناهنجارهای اجتماعی بیشتر شد و دیگر ساختا ر سنتی پلیس پاسخگو نبود.
امینی ادامه داد: در رویکرد سنتی نقش پليس فقط در چارچوب نظام کيفري و کشف جرم و به عقوبت رساندن مجرمان تعریف میشد و در این رویکرد، پلیس کمتر به توانمندهای برون سازمانی توجه داشت.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون رویکرد پلیس در جمهوری اسلامی ایران، جامعه محور است، تصریح کرد: با این رویکرد نوین اعتقاد داریم پلیس و مردم در کنار یکدیگر میتوانند امنیت را برقرار و کارها را انجام دهند چرا که هیچ کدام به تنهایی قادر به انجام آن نیستند.
جانشین فرمانده انتظامی خراسان جنوبی ادامه داد: در رویکرد جدید پلیس این عقیده وجود دارد که امنیت پدیده اجتماعی است و هر پدیده اجتماعی نیاز به اقدام اجتماعی دارد البته شاید دستگاههای برای مقوله امنیت تشکیل شده باشد اما به تنهایی کافی نیست.
امینی با بیان اینکه تمامی اقدامات اجتماعی نیاز به اقدام مشترک اجتماعی دارد، افزود: در پلیس جامعه محور همافزایی و ارتباط دو سویه وجود دارد که نتیجه آن افزایش اعتماد است و سرمایه اصلی پلیس نیز اعتماد مردم است و باید این مهم ایجاد شود تا مردم پشتوانه پلیس باشند.
به گفته وی اگر اعتماد مردم به پلیس حاصل نشود پشتوانه پلیس صفر است همچنین اگر ارتباط دو سویه بین مردم و پلیس نباشد و نیاز مردم به پلیس و از طرفی برنامهریزی و عملکرد پلیس به مردم منتقل نشود بحث تامین امنیت بی نتیجه خواهد ماند.
جانشین فرمانده انتظامی خراسان جنوبی با اشاره به راهبردهای پلیس جامعه محور، گفت: در الگوي پليس جامعه محور بر لزوم گسترش تعامل پليس و مردم، افزايش سطح مشاركت مردم با پليس و لزوم اصلاح و بهبود رفتار مأموران پليس با مردم، به عنوان راهبردهاي اساسي در امر پيشگيري و كنترل جرائم تأكيد میشود.
امینی با تاکید بر اینکه سمنها حلقه اتصال مردم و تشکیلات دولتی هستند و توجه به آنها بسیار مهم است، تصریح کرد: اگر در برقراری ارتباط با مردم به سمنها که مانند سرفصل هستند، خوب پرداخته شود ارتباط سالم خواهد بود اما اگر در مشارکت عمومی به نقش سمنها توجه نشود قافیه را باختهایم.
وی ایجاد گفتمان مشترک بین مردم و پلیس را یکی دیگر از نقشهای سمنها دانست و بیان کرد: باید این پیام از طریق سمنها به مردم منتقل شود که اقدامات پلیس به نفع آنها و عموم جامعه است.
جانشین فرمانده انتظامی خراسان جنوبی یادآور شد: باید توانمندی سمنها دیده شود و بر اساس آن پلیس نیازمندیهای خود را به آنان منتقل کند.
امینی با اشاره به اینکه در بحث آموزش نهادهای متولی خوب عمل نکردهاند و در این زمینه موفق نبودهاند، تاکید کرد: باید از ظرفیت سمنها در بحث آموزش کمک گرفته شود چرا که نوع گفتمان سمنها از زبان مردم به مردم است و در بین مردم قابل قبول هستند.
وی افزود: همچنین باید از ویژگی جایگزینی سمنها به جای سازمانهای دولتی استفاده شود و بتوانیم سمنها را جایگزین بخش عملی بسیاری از وظایف پلیس کنیم.
جانشین فرمانده انتظامی خراسان جنوبی ادامه داد: در سمنها چون جریان امور از پایین به بالا است زمینه وجود خلاقیت و ابتکار وجود دارد و خط قرمزهای سمنها مانند پلیس محدود نیست و به راحتی میتوانند از ابتکارات استفاده کنند.
امینی با بیان اینکه مدیریت در جامعه ما نتیجهگرا است و اگر بازخوردگیری مطابق میل مدیران نباشد سلیقهای نتیجه اعلام میکنند و در نتیجه سیکل باطل برنامهریزی و اجرا ادامه مییابد، افزود: اما سمنها چون در بازخوردگیری منافعی ندارند که به خطر بیافتد اگر این امر به آنان واگذار شود براساس آمار و اطلاعاتی که خواهند داد این سیکل اشتباه آماردهی مدیران در جامعه تصحیح میشود و در پایان بازخوردی شفاف و سالم خواهیم داشت.
پایان پیام/
نظر شما