احیا مساجد برای نماز صبح/ ۷۲مسجد نماز صبح را اقامه می کنند

خبرگزاری شبستان: رئیس ستاد اقامه نماز گیلان از شناسایی ۵۰ مسجد و احیا نماز صبح در این اماکن مقدس طی سال جاری خبر داد و گفت: باید مساجد فعال را شناسایی و حمایت کنیم تا بتوانیم نماز صبح را در این مساجد برپا داریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت،نشست ستاد اقامه نماز استان ظهر امروز(6 مرداد) با حضور آیت الله زین العابدین قربانی، نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت، محمدعلی نجفی، استاندار گیلان و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی با محوریت بررسی وضعیت اقامه نماز در استان و تجهییز مساجد در بیت نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد.

حجت الاسلام ابوطالب حجازی، رئیس ستاد اقامه نماز استان در این مراسم اقامه نماز را نخستین وظیفه هر مسلمانی دانست و اظهار کرد: خواندن نماز یک تکلیف است اما مهم ترویج نماز است.

 

وی با بیان اینکه اعمال هر انسانی تابع نماز اوست افزود: اگر در انجام وظایف اداری خود بسیار قانونمند بوده و درست عمل کنیم اما در اقامه نماز جدیت نداشته باشیم، فایده‌ایی ندارد.

 

رئیس ستاد اقامه نماز گیلان خواستار بازنگری در اداراتی که همت لازم برای اقامه نماز جماعت را ندارند، شد و گفت: امسال برنامه‌ها باید بهتر و باکیفیت‎تر برگزار شود.

 

وی با بیان اینکه برخی از طرح‌های امسال برای نخستین بار در کشور اجرا می‌شود اذعان کرد: اجرای مطلوب این طرح‌ها نیازمند همکاری همه دستگاه‌هاست زیرا آبروی استان است.

 

حجت الاسلام حجازی خواستار تجهییز نمازخانه‌ها و مساجد بین راهی شد و افزود: باید این اماکن از نظافت کامل برخوردار باشند تا مسافر رغبت یابد که نماز را در این اماکن اقامه کند.

 

وی با بیان اینکه مساجد و نمازخانه‌های بین راهی نشانه تدین مردم استان است تصریح کرد: باید همه دستگاه‌ها و اقشار مختلف خود را ملزم به نظافت نمازخانه دانسته و در تجهیز و نظافت آن کوشا باشند.

رئیس ستاد اقامه نماز گیلان با انتقاد از بسته بودن درب برخی مساجد هنگام اذان مغرب در ماه رمضان اذعان کرد: متاسفانه بسیاری از مساجد هنگام اذان برای اقامه نماز بسته بودند و با یک ساعت تاخیر نماز را برپا می‌داشتند.

 

وی خواستار ترویج فرهنگ نماز در مساجد شد و گفت: باید این امر مورد توجه همگان باشد و هیچ‌کس نباید خود را از این امر مبرا کند.

 

حجت الاسلام حجازی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه شورای ستاد اقامه نماز با همه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها ابراز کرد: ما انتظار داریم تا هر دستگاهی به وظیفه خود در این زمینه مطابق با شیوه نامه عمل کند.

 

وی با اشاره به تجلیل از فعالان اقامه نماز در ادارات افزود: طبق ارزیابی‌ها و بازرسی‌های انجام شده در این راستا از 70 دستگاه تحت نظارت ستاد اقامه نماز بعلاوه بانک‌ها، عملکرد چهار دستگاه تقدیر ویژه، 43 دستگاه شایسته تقدیر، 20 دستگاه قابل قبول و 14 دستگاه تذکر دارند ضمن اینکه سه دستگاه نیز بعلت کمبود نیرو مورد بازرسی قرار نگرفتند.

 

رئیس ستاد اقامه نماز استان در ادامه به برنامه‌های فرهنگی ابلاغی ستاد اقامه نماز در سال جاری اشاره کرد و گفت: نخستین برنامه طرح سفیران صبح با هدف رونق بخشی نماز صبح در مساجد است.

 

وی اضافه کرد: در حال حاضر در سراسر استان 72 مسجد نماز صبح را اقامه می‌کنند.

 

وی از شناسایی 50 مسجد و احیا نماز صبح در این اماکن مقدس طی سال جاری خبر داد و گفت: باید مساجد فعال را شناسایی کنیم و آنانی را که نیازمند تجهییر هستند حمایت کنیم تا بتوانیم نماز صبح را در آنان برپا داریم.

 

ضرورت احیا اذان صبح در مساجد

در ادامه حجت الاسلام جمال یاری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گیلان با اشاره به برنامه ستاد اقامه نماز در خصوص احیاء اذان حلقومی در مساجد گفت: بهتر است این طرح در مساجد نه در فضای باز برای نخستین بار اجرا شود.

وی ادامه داد: برای اجرای این طرح، کارگاه آموزشی برای مستعدان برگزار کنیم تا اذان حلقومی در ادارات با صوت دلنشین اجرا شود.

 

حجت الاسلام یاری با بیان اینکه در رشت 15 مسجد نماز صبح را به صورت جماعت برگزار می‌کنند خواستار احیا اذان صبح در مساجد شد.

 

وی با بیان اینکه اذان شعار اسلام است تاکید کرد: صدای اذان باید در فضای بیرون مساجد نیز شنیده شود.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان با اشاره به محلات فاقد مسجد اذعان کرد: شهرداری باید زمین لازم را جهت احداث مسجد در شهرک‌ها و محلات مهیا کند.

 

وی افزود: در برخی محلات هیئت امنا زمین مسجد را که قید مسجد داشت فروختند و این امر بسیار مهم است که باید پیگیری شود.

 

امام جماعت و هیئت امنا دو عامل مهم رونق نماز در مساجد

حجت الاسلام ولی عادلی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان نیز در این جلسه بر مدیریت مساجد تاکید کرد و گفت: امام جماعت و هیئت امنا دو عامل مهمی است که موجب رونق نماز در مساجد می‌شوند.

وی مدیریت در مساجد طبق فرمایش مقام معظم رهبری را بر عهده امام جماعت دانست و افزود: برای اعمال مدیریت صحیح باید روحانیون و ائمه جمعه دوره آموزشی مدیریت مساجد را بگذرانند تا راه‌های جذب مردم برای اقامه نماز در مساجد را فرا گیرند.

 

حجت الاسلام عادلی، با اشاره به تخصیص بیش از ۳۰ میلیارد ریال به مساجد استان در سال گذشته اذعان کرد: این مبلغ به حیسنیه‌ها، مصلاها و مساجد استان پرداخت شد.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

 

کد خبر 475429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha