امروز نیاز انسان ها به فهم حقیقت تبلیغ دینی را ضروری کرده است

استاد اخلاق حوزه علمیه بااشاره به همگانی بودن رسالت تبلیغ و عدم محدودیت آن به زمان، مکان و اشخاص گفت: احساس نیاز مردم به معنویت و دین آنها را به سوی جستجوی حقیقت سوق می دهد.

حجت الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی، استاد اخلاق حوزه علمیه قم با تبیین مفهوم تبلیغ دینی و جایگاه آن به خبرنگار شبستان گفت: تبلیغ در اصل به معنای رساندن پیام خدا به مردم است، آنچنان که در قرآن نیز به آن اشاره شده است. "الذین یبلغون رسالات الله" یعنی کسانی که پیام های خدا را به مردم می رسانند و این رساندن پیام خداوند به مردم یک وظیفه است.

وی افزود: ابلاغ پیام های الهی به مردم رسالتی است که شخص پیامبر (ص)، ائمه معصومین (ع)، اصحاب و یاران آنها همچون سلمان و ابوذر یا دیگران، به عنوان یک وظیفه الهی به آن نگریسته و در اجرای آن تلاش کردند و ما نیز امروز از انجام این وظیفه مستثنی نیستیم.

 

تبلیغ وظیفه ای است که به زمان، مکان یا اشخاص محدود نمی شود

حجت الاسلام آقاتهرانی تصریح کرد: امروز من و شما نیز در هر شرایطی، در هر زمان و مکانی به اندازه وسع و توان خود باید در جهت انجام هرچه بهتر این رسالت تلاش کرده و پیام الهی را به مردم برسانیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که این رسالت با هیچ محدودیتی مواجه نیست، ابراز کرد: این رسالت، وظیفه ای است که زمان یا مکان نمی شناسد یعنی حتی اگر انسانی در کره دیگری غیر از کره زمین زندگی کند، این وظیفه از او ساقط نمی شود، البته شکل ظاهری آن در شرایط مختلف امکان تغییر دارد و گاهی به شکل امر به معروف، گاهی به صورت نهی از منکر و گاهی دعوت به اخلاق و صفات پسندیده جلوه می کند.

وی با بیان این مطلب که فعالیت ها و برنامه های تبلیغی، امروز از نظر کیفی و کمی در سطح بالاتر و بهتری نسبت به گذشته قرار دارد، عنوان کرد: نقش و جایگاه تبلیغ دینی را با توجه به مسایل و رویدادهای منطقه، امروز بهتر از گذشته می توان درک کرد. روزگاری برخی کشورهای اسلامی مانند ترکیه، لائیک بودند و به این مساله افتخار می کردند اما امروز در همین کشورها، مسلمانان و اسلام گرایان در صحنه ها و عرصه های اجتماعی رای اول را می آورند.

 

آمادگی و اشتیاق روزافزون مردم برای پذیرش آموزه های دینی
حجت الاسلام آقاتهرانی با اشاره به اتفاقات اخیر در منطقه بیان کرد: امروز در لیبی، مصر، یمن، بحرین، الجزایر و جای جای منطقه خاورمیانه با وجود خفقان شدید، شاهد حرکت و خیزش های مردمی به ویژه با حضور جوانان در صحنه هستیم و این در حالی است که سران سلطه در دنیا، به دنبال شکل دادن خاورمیانه ای جدید منطبق با اهداف، منافع و امیال خود بودند، امروز این حرکت ها بیانگر آمادگی و اشتیاق بیشتر و روزافزون مردم و جوانان برای پذیرش دستورات و آموزه های دینی(اسلام) است.

عضو فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ظهور و بروز این آمادگی و اشتیاق در مردم منطقه را باید به امام و شهدا تبریک گفت چرا که بنیانگذاران این اندیشه و این طرز تفکر در عصر حاضر، امام و شهدا بودند.

حجت الاسلام آقاتهرانی خاطرنشان کرد: امروز با وجود ارتقاء سطح کیفی و کمی تبلیغ دین نسبت به گذشته، همچنان نیازمند تلاش های گسترده در زمینه های سخت افزاری و نرم افزاری هستیم. زیرا مردم در سراسر دنیا نسبت به معنویت و دین در خود احساس نیاز می کنند و این احساس نیاز آنها را به سوی جستجوی حقیقت سوق می دهد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 47542

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha