خبرگزاري شبستان-مازندران؛ نامه امام علي(عليه السلام) به مالك اشتر به همت حوزه هنري استان مازندران و مهدي عباسي شاعر مازني طراز اول كشور كه سابقه چندين بار شعرخواني در محضر مقام معظم رهبري(مدظله العالي) را در كارنامه خويش دارد به نظم در مي آيد و همزمان با عيد غديرخم رونمايي مي شود.
نامه اميرالمؤمنين علي(عليه السلام) به مالك بن حارث اشترنخعي هنگامي كه فرمانروايي مصر را به ایشان دادند، سرلوحه ای مناسب و دستورالعملی جاوید برای تمامي بشريت است كه فرازي از اين نامه تاريخي از نظرتان مي گذرد.
اين فرماني است از بنده خدا، علي بن ابیطالب به مالك بن حارث اشترنخعي در پيماني كه با او مينهد، هنگامي كه او را فرمانروايي مصر داد تا خراج آنجا را گرد آورد و با دشمنانش پيكار كند و كار مردمش را به صلاح آورد و شهرهايش را آباد سازد.
او را به ترس از خدا و برگزيدن طاعت او بر ديگر كارها و پيروي از هر چه در كتاب خود بدان فرمان داده، از واجبات و سنتهايي كه كس به سعادت نرسد مگر به پيروي از آنها، و به شقاوت نيفتد، مگر به انكار آنها و ضايع گذاشتن آنها. و بايد كه خداي سبحان را ياري نمايد به دل و دست و زبان خود، كه خداي جل اسمه، ياريكردن هر كس را كه ياريش كند و عزيز داشتن هر كس را كه عزيزش دارد بر عهده گرفته است و او را فرمان ميدهد كه زمام نفس خويش در برابر شهوتها به دست گيرد و از سركشيهايش باز دارد، زيرا نفس همواره به بدي فرمان دهد، مگر آنكه خداوند رحمت آورد.
اي مالك، بدان كه تو را به بلادي فرستادهام كه پيش از تو دولتها ديده، برخي دادگر و برخي ستمگر و مردم در كارهاي تو به همان چشم مينگرند كه تو در كارهاي واليان پيش از خود مينگري و درباره تو همان گويند كه تو درباره آنها ميگويي و نيكوكاران را از آنچه خداوند درباره آنها بر زبان مردم جاري ساخته، توان شناخت.
بايد بهترين اندوختهها در نزد تو، اندوخته كار نيك باشد. پس زمام هواهاي نفس خويش فروگير و بر نفس خود، در آنچه براي او روا نيست، بخل بورز كه بخل ورزيدن بر نفس، انصاف دادن است در آنچه دوست دارد يا ناخوش ميشمارد. مهرباني به رعيت و دوست داشتن آنها و لطف در حق ايشان را شعار دل خود ساز...
نامه امام علي(ع) به مالك اشتر شعر مي شود/رونمايي عيد غدير امسال
سينا دلشادي، رئيس حوزه هنري استان مازندران درگفتگوي اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري از به نظم درآوردن نامه امام علي(عليه السلام) به مالك اشتر توسط مهدي عباسي شاعربرجسته كشوري خبر داد و گفت: اين اقدام شايسه و درخورتحسين مصادف با آغاز ماه مبارك رمضان امسال كليد خورد.
وي با بيان اينكه تاكيدات مقام معظم رهبري(مدظله العالي) درخصوص اهتمام به مقوله مديريت جهادي در كشور و استقرار عدالت اجتماعي در دهه چهارم انقلاب اسلامي نقشه راهي براي آغاز اين اقدام فرخنه بوده است، افزود:با توجه به اينكه وجود مبارك مولاي متقيان علي(عليه السلام) تجسم عدالت و مديريت علوي است و نامه آن حضرت به مالك اشتر فرمانده سپاه اسلام كه يك منشور جامع و كامل از توصيه ها و دستوراتي است كه مي تواند معرّف بايد ها و نبايدهاي مديريت و نمايانگر روابط متقابل مردم با حكومت در نظام اسلامي باشد، ما را برآن داشت كه متن اين نامه را به نظم درآوريم.
دلشادي با اشاره به اهميت بيان مطلب با پرداخت هنري، خاطرنشان كرد: تلاش داريم نامه گهربار و درس آموز امام اول شيعيان حضرت علي(عليه السلام) را با زبان شيرين و شيواي شعر براي دولتمردان، كارگزاران و مردم بيان نماييم.
وي با بيان اينكه اقدامات اوليه جهت سفارش كار به مهدي عباسي شاعر و هنرمند طراز اول كشور و استان مازندران صورت گرفته است، عنوان داشت: تاكنون با گذشت يك ماه بيش از نيمي از كار انجام شده است.
دلشادي با بيان اينكه نامه حضرت علي(عليه السلام) به مالك اشتر پس از به نظم در آمدن در قالب يك كتاب به زيور طبع آراسته مي شود، از رونمايي اين اثر فاخر همزمان باعيد عديرخم خبر داد.
ادبيات و هنر، فرهنگ ساز و تمدن آفرين است
وي با تاكيد اينكه زماني ادبيات و هنر به بلوغ و تكامل مي رسند كه آثار و بركات آن در روند توسعه و پيشرفت همه جانبه كشور ملموس باشد، افزود: در واقع هنر متعهد بايد بتواند در معرفي، نشر و استقرار ارزش هاي يك جامعه نقشي اساسي و اصولي، ايفا نمايد.
دلشادي با اشاره به جايگاه هنرمندان و شاعران در دهه چهارم انقلاب اسلامي، تصريح كرد: يك هنرمند متعهد در حوزه هاي مختلف هنري بايستي زمينه خلق و ماندگاري اثري فاخر پيرامون تمدن سازي نوين اسلامي و استقرار پايه هاي عدالت اجتماعي به پايه و مباني اسلامي و انقلابي را فراهم نمايد.
وي با بيان اينكه تعالي هنر، توسعه فرهنگي را در پي دارد، گفت: توسعه فرهنگي زيربناي پيشرفت همه جانبه نظام اجتماعي و جامعه است.
دلشادي با اشاره به اينكه اين اقدام حوزه هنري استان مازندران به عنوان اقدامي فرهنگ ساز و تمدن آفرين موجب پيوند بين هنر متعهد و جامعه مي شود، ابراز اميدواري كرد: تلاش اين نهاد انقلابي منشاء آثار و بركات ارزنده اي باشد.
متن نامه تاريخي حضرت امير به فرمانده سپاه اسلام بازنويسي مي شود
مهدي عباسي، شاعربرجسته كشوري نيز در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري ضمن تقدير و تشكر از حوزه هنري استان مازندران براي انجام اين اقدام شايسته و پرداختن به نامه حضرت علي(عليه السلام) به مالك اشتر با ديد هنري، ابراز خرسندي خويش را كه مورد عنايت ويژه صاحب نهج البلاغه قرار گرفته تا اين نامه پندآموز را به نظم درآورد، اعلام داشت.
وي با بيان اينكه تقريبا از پنجمين روز ماه مبارك رمضان به نظم درآوردن نامه معروف حضرت اميربه ملك اشتر آغاز شده، گفت: براي قوت كار تاكنون 2تفسير از علماي دين درخصوص نهج البلاغه را مطالعه نموده است.
عباسي با بيان اينكه در زمينه ديني، دامنه مطالعات وسيع و زمان بر است، اظهار داشت: متن نامه اي كه در اختيار دارم و درحال نگارش آن به نظم هستم از زباني كهنه برخوردار است و تلاش دارم تا متن نامه حضرت علي(عليه السلام) به مالك اشتر به صورت روان تر بازنويسي شود.
وي با اشاره به اينكه متن نامه تاريخي حضرت امير به فرمانده سپاه اسلام يك صفحه است، بيان داشت: اشعاري كه براي اين كار گفته مي شود نيز يك صفحه خواهد بود.
عباسي با بيان اينكه از سوي حوزه هنري استان مازندران كتاب 51صفحه اي فرمان نامه با موضوع نامه حضرت علي(عليه السلام) به مالك اشتر در اختيار اينجانب قرار گرفته، گفت: مقدمه كتاب، ترجمه كتاب و شعر آن در مجموع 110صفحه و از آغاز كار به نظم درآوردن اين نامه تا روز رونمايي آن در عيد غديرخم نيز 110روز بطول مي انجامد، همه اينها نشانه عنايت خاص حضرت علي (عليه السلام) صاحب واقعي اثر است.
پايان پيام/
گزارش:سودابه احمدپور ملكشاه
نظر شما