۱۵درصد اعتبارات آموزش عالی کشور صرف هزینه های حامل انرژی می شود

خبرگزاری شبستان: معاون اداری مالی و مديريت منابع وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: ۱۵درصد اعتبارات آموزش عالی کشور معادل یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان صرف هزینه های حامل انرژی دانشگاه ها می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، محمدحسین امیدی، معاون اداری مالی و مديريت منابع وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در سفربه استان همدان امروز(6 مرداد) در آئین افتتاحیه همایش بهینه سازی گفت: امسال سه کار اساسی در حوزه آموزش و ترویج اعم از همایش بهینه سازی در استان همدان، همایش معماری طرح دانشگاه ها در یزد و مقاوم سازی در گیلان برگزار می شود.

 

وی با بیان اینکه بیست سال پیش استفاد از انرژی نو در دانشگاه ها لوکس به شمار می رفت، افزود: امروزه باید از تمامی ظرفیت ها و پتانسیل های دانشگاه ها استفاده کنیم و انرژی تجدید پذیر یک ضرورت محسوب می شود.

 

وی تصریح کرد: متاسفانه کشور ایران در حال حاضراز انرژی فسیلی اعم از نفت و گاز  استفاده می کند و خیلی طول نخواهد کشید که در همین زمینه دچار بحران می شویم.

 

معاون اداری مالی و مديريت منابع وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: امروزه کشور ایران در وضعیت بحرانی در تامین آب شرب به سر می برد به طوری که در برخی مناطق پرباران با مشکل آب شرب مواجه هستیم و 12 استان کشور در مرز خطر قرمز می باشند.

 

امیدی خاطرنشان کرد: مصرف انرژی کشور ایران معادل کشور چین می باشد و این در حالیست که بهینه سازی و تنوع بخشی به انرژی را باید در دستور کار قرار دهیم.

 

وی گفت: بهینه سازی در بخش انرژی به منظور صرفه جویی می باشد و پی بردن به این موضوع بسیاری از مسائل اقتصادی، زیست محیطی و منابع انسانی را مرتفع می کند.

 

وی افزود: تا زمانی که از انرژی ها به صورت رایگان استفاده می کنیم نگرانی در خصوص آموزش مصرف نداریم و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی تصریح کرد: حدود 15 درصد اعتبارات آموزش عالی کشور صرف هزینه های حامل انرژی می شود به طوری که 10 هزار میلیارد تومان هزینه آموزش عالی است و از این میزان  یک هزار و 500 میلیارد تومان صرف هزینه انرژی در دانشگاه ها می شود.

 

معاون اداری مالی و مديريت منابع وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: سال گذشته این اداره در بین مجموع سایر دستگاه های دولتی رتبه اول صرفه جویی در مصرف انرژی را به دست آورد.

 

امیدی بیان کرد: برخی از دانشگاه های کشور از سیستم انرژی خورشیدی و توربین بادی در راستای صرفه جویی از مصرف انرژی استفاده می کنند.

 

وی با بیان اینکه اولویت در دانشگاه ها راه اندازی سیستم انرژی نو است، گفت: استفاده از انرژی تجدید پذیر و پاک باید جایگزین انرژی فسیلی شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 475317

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha